23.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Ίσως η φωτογραφία της χρονιάς

Ημερομηνία:

Ελάχιστες φωτογραφίες καταφέρνουν να αποτυπώσουν με τόσο ξεκάθαρο τρόπο ένα κοινωνικό φαινόμενο – στην περίπτωσή μας τις selfies.

Η Χίλαρι Κλίντον χαιρετά το πλήθος σε μια από τις προεκλογικές τις ομιλίες. Το κοινό όμως δεν ενδιαφέρεται να την κοιτάξει, να τις σφίξει το χέρι ή να την ακούσει θέλει να έχει μια selfie μαζί της.

Ο πρωταγωνιστής αλλάζει θέση και στο προσκήνιο της εικόνας δεν βρίσκεται πλέον ο πολιτικός αλλά ο κάτοχος του κινητού που βγάζει φωτογραφία τον εαυτό του με φόντο τον πολιτικό.

unnamed-1200x600

Θα μπορούσαν να ειπωθούν πολλά για την αυταρέσκεια μιας ολόκληρης γενιάς – η μήπως για τον εκδημοκρατισμό της πολιτικής ζωής;

Μήπως όμως αντί να βιαστούμε να κρίνουμε το κοινό θα ήταν καλύτερα να μιλήσουμε για την πολιτική ασημαντότητα του πολιτικού ο οποίος έχει την ίδια μεταχείριση με τον πρωταγωνιστή μιας σαπουνόπερας;

Η Χίλαρι Κλίντον είναι καλή για φόντο, όχι για πρόεδρος των ΗΠΑ.

info-war.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά,...

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου,...