Ελάχιστες φωτογραφίες καταφέρνουν να αποτυπώσουν με τόσο ξεκάθαρο τρόπο ένα κοινωνικό φαινόμενο – στην περίπτωσή μας τις selfies.
Η Χίλαρι Κλίντον χαιρετά το πλήθος σε μια από τις προεκλογικές τις ομιλίες. Το κοινό όμως δεν ενδιαφέρεται να την κοιτάξει, να τις σφίξει το χέρι ή να την ακούσει θέλει να έχει μια selfie μαζί της.
Ο πρωταγωνιστής αλλάζει θέση και στο προσκήνιο της εικόνας δεν βρίσκεται πλέον ο πολιτικός αλλά ο κάτοχος του κινητού που βγάζει φωτογραφία τον εαυτό του με φόντο τον πολιτικό.

Θα μπορούσαν να ειπωθούν πολλά για την αυταρέσκεια μιας ολόκληρης γενιάς – η μήπως για τον εκδημοκρατισμό της πολιτικής ζωής;
Μήπως όμως αντί να βιαστούμε να κρίνουμε το κοινό θα ήταν καλύτερα να μιλήσουμε για την πολιτική ασημαντότητα του πολιτικού ο οποίος έχει την ίδια μεταχείριση με τον πρωταγωνιστή μιας σαπουνόπερας;
Η Χίλαρι Κλίντον είναι καλή για φόντο, όχι για πρόεδρος των ΗΠΑ.
info-war.gr
Το ξέρουμε…
Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.
Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:
- - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
- - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Γίνε συνδρομητής
Σας ευχαριστούμε θερμά.