13.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

«Αέρας ανανέωσης» στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Ημερομηνία:

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του πλακόστρωτου με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων. Οι εργασίες εκτελούνται τον τελευταίο μήνα στην παλιά πόλη, στην παραλιακή ζώνη του Κουμ Καπί και στο ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την αποκατάσταση του πλακόστρωτου στα σημεία, όπου έχει υποστεί φθορά, με την τοποθέτηση νέων πλακών σε περισσότερα από 200 σημεία αλλά και τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την ασφαλή πρόσβαση των πεζών. Μάλιστα, πριν την έναρξη των εργασιών πραγματοποιήθηκε συστηματική καταγραφή όλων των σημείων, που είχαν φθορές, για αποτελεσματικότερη παρέμβαση.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται τόσο οι εργασίες επίστρωσης ειδικού τάπητα σε χρώμα ώχρας στην οδό Ν. Σουρμελή, με την έγκριση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων (πίσω από το Γυαλί Τζαμί), όσο και η τοποθέτηση των νέων, βυθιζόμενων μπαρών, που αποτελούν μέρος ενός πρωτοποριακού συστήματος ασφαλούς ελέγχου πρόσβασης οχημάτων στην παλιά πόλη και το ενετικό λιμάνι Χανίων.

Σε δήλωση του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παλιάς Πόλης και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Μανώλης Κοτσιφάκης, επισημαίνει: «Το ενετικό λιμάνι και η παλιά πόλη έχουν την προσοχή, που τους αξίζει, με το νέο κτήριο-κόσμημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, τις νέες βυθιζόμενες μπάρες αλλά και τις καθιερωμένες εργασίες, που πραγματοποιούνται σε διαφορετικά σημεία της παλιάς πόλης και του ενετικού λιμανιού. Στόχο μας αποτελεί, όχι μόνο η ασφαλής και καλή λειτουργία αλλά και η όμορφη εικόνα  του πιο επισκέψιμου μέρους των Χανίων».

Το σημείο των εργασιών επισκέφθηκε πρόσφατα και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, Μιχάλης Καλογριδάκης, ο οποίος έκανε λόγο για τον «αέρα ανανέωσης» που φέρνουν οι παράλληλες και ουσιαστικές παρεμβάσεις στο ενετικό λιμάνι Χανίων, τονίζοντας πως οι εργασίες κινούνται με ταχύ ρυθμό. Συγκεκριμένα, ο κ. Καλογριδάκης αναφέρθηκε στις βυθιζόμενες μπάρες, οι οποίες θα τοποθετηθούν την άλλη εβδομάδα, αφού το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκε η εκσκαφή των σημείων και η τοποθέτηση των κυτίων υποδοχής (foundation).

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ