20.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Αίτηση πτώχευσης εν λειτουργία από τον Μαρινόπουλο – Κίνδυνος για απώλεια 12.500 θέσεων εργασίας

Ημερομηνία:

Την 1η Ιουλίου και ώρα 11 θα συζητηθεί η προσωρινή διαταγή που αιτήθηκε η Μαρινόπουλος ΑΕ στο πλαίσιο υπαγωγής στο άρθρο 99. Πιθανή κατάρρευση της εταιρείας συμπαρασύρει πάνω από 12.500 εργαζομένους και εκατοντάδες άλλες εταιρείες

Η εταιρεία αποφάσισε να κάνει αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα προκειμένου να προστατευτεί από τους πιστωτές της. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας προς τους πάνω από 3.000 προμηθευτές, ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά, για συζήτηση της αίτησης την 1η Ιουλίου, συνοδεύτηκε και από προσωρινή προστασία της εταιρείας από τις διαταγές πληρωμής, τις αναγκαστικές εκτελέσεις και λοιπές ενέργειες που γίνονταν τον τελευταίο καιρό από τους πιστωτές.

Το άνοιγμα της Μαρινόπουλος ΑΕ στην αγορά, εκτιμάται περίπου στο 1% του ΑΕΠ. Απασχολούνται σε 823 καταστήματα, πάνω από 12.500 εργαζόμενοι, ενώ άμεσα εξαρτώμενοι είναι και περίπου 3.000 προμηθευτές. Η εταιρεία έχει στο παρελθόν επιχειρήσει να πετύχει συμφωνία με τον Σκλαβενίτη, με τις συνομιλίες όμως να μην έχουν φέρει ως τώρα αποτέλεσμα.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...