24.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

ΑΒΕΑ: Ελαιόλαδο και Σαπούνια – Ο άλλος χρυσός της Κρήτης

Ημερομηνία:

Η ΑΒΕΑ ιδρύθηκε το 1889 και είναι η αρχαιότερη ελαιουργική βιομηχανία στη Ελλάδα, ενώ καταλαμβάνει την 24η θέση στη λίστα των αρχαιότερων βιομηχανιών της χώρας. Τελευταία λειτουργεί υπό την ευθύνη της τράπεζας Χανίων και του ΙΝΚΑ που την οδήγησαν στον πλήρη εκσυγχρονισμό Οπουδήποτε κι αν βρισκόσαστε στον κόσμο μόνο με λίγες σταγόνες Κρητικού Ελαιόλαδου, η ΑΒΕΑ σας φέρνει μια γεύση του τρόπου ζωής της Κρήτης στο σπίτι σας.

Αυτού του τρόπου ζωής που κληρονομήθηκε από το Μινωικό Πολιτισμό και έγινε συνώνυμο της Κρητικής διατροφής.

Το Κρητικό ελαιόλαδο της ΑΒΕΑ διακρίνεται για τα άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του. Η απαράμιλλη γεύση και το εξαιρετικό άρωμά του οφείλονται στο κρητικό έδαφος, στις ποικιλίες της ελιάς, στην υψηλή ηλιοφάνεια και το ξηρό κλίμα που επικρατεί στο νησί.

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΑΒΕΑ προέρχεται αποκλειστικά από επιλεγμένους ελαιώνες της Κρήτης. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Βιολογικής καλλιέργειας μα ξεχωριστό άρωμα και γλυκιά αρχική και ελαφρώς πικάντικη αργότερα γεμάτη γεύση.

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κολυμβαρίου, με ξεχωριστό άρωμα και γεμάτη φρουτώδη γεύση, χαρακτηριστική των ελαιοκάρπων της περιοχής.

Μονοποικιλιακό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κορωνέικης ποικιλίας, με έντονη την παρουσία του φρουτώδους της ελιάς και ελαφρώς γλυκιά γεύση.

Μονοποικιλιακό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Τσουνάτης ποικιλίας, με έντονη και ελαφρώς πικάντικη γεύση.

Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο «Κλασικό» έχει ταυτόχρονα την γεύση του ώριμου και άγουρου φρούτου της ελιάς με ένα μικρό πικάντικο τόνο. Είναι τέλειο ως dressing και άριστο για μαγείρεμα. Το ελαιόλαδο «Ραφινέ» έχει απαλή γεύση και ουδέτερο άρωμα και είναι ιδανικό για χρήσεις ζαχαροπλαστικής.

Πυρηνέλαιο
Το πυρηνέλαιο «Λιοκάρπι» είναι το ιδανικό λάδι για τη μαγειρική, τα τηγανητά, τη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία. Παράγεται από την καρδιά του καρπού του ελαιόδεντρου και οι ιδιότητες του χαρακτηρίζονται αρκετά όμοιες με εκείνες του ελαιόλαδου.

Oliva Σαπούνια
Κάθε προϊόν OLIVA απλώς δανείζεται λίγα από τα πολύτιμα μυστικά της φύσης. Ελαιόλαδο, για τα πλούσια μέταλλα, αμινοξέα και τις βιταμίνες (Β6, Α, Ε, Κ) που θρέφουν το δέρμα και τα μαλλιά.

Λεβάντα για τις πολύτιμες καταπραϋντικές και αντισηπτικές της ιδιότητες.

Πορτοκάλι,  για τη βιταμίνη C, A  και τα αντιοξειδωτικά που αναζωογονούν το δέρμα.

Μέλι, για τη βιταμίνη Ε και D, την αντιμικροβιακή δράση του και για βαθιά ενυδάτωση των μαλλιών.

Όλα τα προϊόντα OLIVA είναι βιοδιασπώμενα, με υποαλλεργική σύνθεση, η οποία δεν επηρεάζει το pH του σώματος.

OLIVA… γιατί η φύση γνωρίζει.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μόσχα προειδοποιεί για μοιραία τραγωδία αν οι Δυτικοί υποτιμήσουν την αποφασιστικότητά της

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα...

Σε ποιες περιοχές στα Χανιά απογορεύεται η κολύμβηση

Οι ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κρίνονται ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για...

MyCoast: «Βροχή» καταγγελιών στην πλατφόρμα για τις αυθαιρεσίες σε παραλίες – 150 καταγγελίες στα Χανιά

Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες για παράνομες ξαπλώστρες και όχι μόνο στην πλατφόρμα...