14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Αγγλίδα, μόνιμος κάτοικος Αζωγυρέ, κέρδισε παγκόσμιο διαγωνισμό τέχνης με πλεκτό για τον Βασιλιά Κάρολο | Φωτός

Ημερομηνία:

Η Ρεμπέκα Χάμιλτον Κουκουτσάκη, κάτοικος Αζωγυρέ του δήμου Καντάνου Σελίνου στα Χανιά, έλαβε την 3η θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό τέχνης για το πρωτοποριακό πλεκτό έργο τέχνης που δημιούργησε σε συνεργασία με τον Βασιλιά Κάρολο της Αγγλίας.

Ο διαγωνισμός, οργανωμένος από την WAA World Art Awards, την Averon Art Awards AAA και την Art Collectors Choice Awards, έλαβε χώρα στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Χάμιλτον Κουκουτσάκη διακρίθηκε στην κατηγορία καινοτομίας, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε πλήθος καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από 20 κορυφαίους συλλέκτες τέχνης, αναγνώρισε την αξία και την πρωτοτυπία του έργου της Χάμιλτον Κουκουτσάκη, επιβραβεύοντας την καλλιτεχνική της δημιουργικότητα και δεξιοτεχνία.

Η δημιουργία του πλεκτού έργου τέχνης потребоваλε μήνες αφοσίωσης και υπομονής, αποτυπώνοντας την καλλιτεχνική ευαισθησία και το ταλέντο της Χάμιλτον Κουκουτσάκη. Η επιτυχία της αποτελεί σημαντική αναγνώριση για την ίδια, αλλά και για την Κρήτη, φέρνοντας στο προσκήνιο την τέχνη της πλέξης και την πρωτοποριακή ματιά της καλλιτέχνιδος.

Ο σύζυγός της και ενεργός αυτοδιοικητικά στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου έγραψε σχετικά:

“Την καμαρώνω και πάλι διότι παρόλο που έχουμε δύο ζωηρά παιδιά αμέτρητες επιχειρηματικές και αγροτικές υποχρεώσεις πάλι βρίσκει τον χρόνο ακόμα και στα βαθιά μεσάνυχτα να δημιουργήσει τα νέα της έργα τα οποία κάθε φορά εκπλήσσουν, συμβάλλοντας πολλές φορές και στην προβολή του πολυαγαπημένου χωριού τον Αζωγυρέ όπου διαμένουμε”

Η καλλιτέχνης είχε αναφέρει σε πρόσφατη δημοσίευσή της για το έργο της:

“Για πολύ καιρό, αναρωτιόμουν για τη δυνατότητα να πλέξω ένα πορτρέτο. Μετά από ένα χρόνο σχολαστικού σχεδιασμού και αφοσιωμένου πλεξίματος, ιδού το αποτέλεσμα! Το μοτίβο πλέξης που δημιούργησα είναι εξ ολοκλήρου χειρόγραφο, χωρίς τη χρήση προγραμμάτων υπολογιστή. Έτσι, μετά από αμέτρητους μήνες εργασίας, είμαι ενθουσιασμένη που σας παρουσιάζω την Αυτού Βασιλική Μεγαλειότητα, τον Βασιλιά Κάρολο Γ’.”

Επισκεφθείτε τις σελίδες:

  • grosrougeart.etsy.com
  • instagram.com/grosrougeart

 

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...