19.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΜΕΝΩΝ: Να γίνει η δακοκτονία στον Αποκόρωνα χωρίς την μείωση 46,04% των κρατικών κονδυλίων ανά διαβροχή

Ημερομηνία:

Και το ζήτημα της δακοκτονίας έρχεται να διαψεύσει όσους υποψήφιους Δημάρχους, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειάρχες έταζαν ευημερία στα λαϊκά στρώματα με καλύτερη διαχείριση, χωρίς να συγκρουστούν με τη πολιτική της κάθε κυβέρνησης και την ΕΕ. Δεν θέλουν μικρομεσαίους αγρότες αλλά μεγάλες αγροτικες επιχειρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο όσον αφορά την δακοκτονία σταδιακά μειώνουν τα κονδύλια, όπως κάνουν και με τις υπόλοιπες κοινωνικές δαπάνες, αφήνοντας τους αγρότες στην τύχη τους οι οποίοι συνεισφέρουν για δακοκτονία το 2% της παραγωγής τους. Αυτό σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα προβλήματα, το υψηλό κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές παραγωγού, χαράτσια, επικείμενη μείωση επιδότησης κτλ, επιταχύνουν την εγκατάληψη της παραγωγής από τους μικρομεσαίους αγρότες.

Εξάλλου οι εργαζόμενοι στην δακοκτονία που οι περισσότεροι είναι αγρότες δεν μπορούν να κάνουν τζάμπα μια ανθυγειινή και επικίνδυνη εργασία.

Επομένως η μόνη λύση είναι η αύξηση των κονδυλίων εδώ και τώρα. Το δίλλημα είναι ανάπτυξη υπέρ των μικρομεσαίων αγροτών ή ανάπτυξη για λίγους επιχειρηματικούς ομίλους εις βάρος όλων των λαϊκών στρωμάτων.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...