10.8 C
Chania
Tuesday, December 16, 2025

Αγωνία για τον 21χρονο Γερμανό πεζοπόρο – Με έξοδα της οικογένειας, drones και ανιχνευτές συνεχίζονται οι έρευνες παρά την κακοκαιρία – Ζητούν οικονομική στήριξη

Ημερομηνία:

Κορυφώνεται η αγωνία για τον 21χρονο Γερμανό πεζοπόρο, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν πριν από δέκα ημέρες στο φαράγγι της Σαμαριάς, ενώ η κακοκαιρία Coral πλήττει την Κρήτη με ισχυρές βροχοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες.

Οι έρευνες συνεχίζονται για όγδοη ημέρα από τα ξημερώματα της Δευτέρας, με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας. Στην επιχείρηση συμμετέχουν και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, ενώ οι έρευνες επικεντρώνονται στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς, το Ξυλόσκαλο και τον Γκίγκιλο Χανίων.

Απεγνωσμένη, η οικογένεια του νεαρού άνδρα αναλαμβάνει το κόστος για την επιστράτευση ελικοπτέρου, το οποίο θα συνδράμει στις έρευνες με κόστος περίπου 20.000 ευρώ για τέσσερις ώρες. Παράλληλα, χρηματοδοτεί τη συμμετοχή ιδιωτών με drones και ανιχνευτικούς σκύλους, καθώς και τα έξοδα διαμονής τους.

Σε ανακοίνωσή της, η οικογένεια αποκαλύπτει ότι ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να εκδώσει διεθνή έκκληση για βοήθεια, ένα αίτημα που δεν έχει γίνει δεκτό.

Με ανάρτησή της στα social media, η οικογένεια του 21χρονου απευθύνει έκκληση για οικονομική και υλική στήριξη, προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες και να βρεθεί ο νεαρός άνδρας, που αγνοείται εδώ και δέκα ημέρες στα βουνά των Χανίων.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ