23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών: Ο λαός πάλεψε παλικαρίσια ενάντια στην υστερία κρατικής τρομοκρατίας! Το Πολυτεχνείο ζει!

Ημερομηνία:

Με ανακοινωσή τους οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Κρήτης αναφέρονται στις πολλές συλλήψεις στο Ηράκλειο καθώς και το καθεστώς αστυνομοκρατίας κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου:

Οι χιλιάδες συνωστισμένοι αστυνομικοί με όλων των ειδών τις στολές ράμπο, οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και τα πρόστιμα,τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν ικανό να σταματήσει κάποιους χιλιάδες ανθρώπους σε όλη τη χώρα, που κατάφεραν και κατέβηκαν στο δρόμο και βροντοφώναξαν ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και την κρατική καταστολή.

Αντιμετωπίστηκαν με νέα υστερία κρατικής τρομοκρατίας, με αύρες, χημικά, γκλομπ, προσαγωγές, συλλήψεις, πρόστιμα. Κυνηγήθηκαν οικογένειες μέσα στα σπίτια τουςδάρθηκαν περαστικοί και αφιονισμένοι δελτάδες κυνηγούσαν ανθρώπους δύο χιλιόμετρα μακριά από τους χώρους συγκέντρωσης.

Στο Ηράκλειο,πολύ πριν  ξεκινήσει η συγκέντρωση, η αστυνομία  με βάρβαρο τρόπο συνέλαβε πολλούς αγωνιστές που βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας για να συμμετέχουν στην κινητοποίηση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά και πολλούς πολίτες που δεν ήταν στον χώρο της συγκέντρωσης    Συνολικά έγιναν 145 προσαγωγές .Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν συνωστισμένοι στις κλούβες, στη αστυνομική διεύθυνση. Σε όσους συνέλαβαν στον τόπο της συγκέντρωσης, επιβλήθηκαν σκληρά πρόστιμα.

Αποδείχτηκε ξανά ότιη καταραμένη για το σύστημα πορεία του Πολυτεχνείου και η θύμηση αυτής της εξέγερσης ήταν και θα είναι πάντα ένα καρφί στην καρδιά της αστικής τάξης της χώραςκαι των ιμπεριαλιστών – αφεντικών.

Κατέρρευσε η απάτη της «δημόσιας υγείας» όχι μόνο γιατί οι χωρίς μάσκες και στρυμωγμένοι αστυνομικοί ήταν απέναντι σε οργανωμένους διαδηλωτές που τηρούσαν όλους τους γνωστούς κανόνες, αλλά και γιατί οι έφοδοι και οι περικυκλώσεις διαδηλωτών από την αστυνομία, αλλά και οι άθλιες συνθήκες κράτησης στα αστυνομικά τμήματα έδειξαν καθαρά ποιος νοιάζεται για τη δημόσια υγεία και ποιος όχι.

Ταυτόχρονα με όλα αυτά, η κυβέρνηση βγάζει στη φόρα το αντεργατικό τερατούργημα Βρούτση ενώ ο Χρυσοχοΐδης δηλώνει ξεδιάντροπα ότι απαγορεύονται οι διαδηλώσεις για τον Γρηγορόπουλο! Με το λαό στο γύψο, η επίθεση απογειώνεται!

Πλάτη στην κυβέρνηση έβαλε και το θλιβερό πολιτικό προσωπικό που ακούει στο όνομα ΚΙΝΑΛ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδίκησε μετάλλιο υποκρισίας μιας και κατήγγειλε την κυβέρνηση και την αστυνομία ενώ είχε καλέσει να μην κατεβεί κόσμος στην πορεία του Πολυτεχνείου!

Πορείες βέβαια δεν μπόρεσαν να γίνουν, αλλά με βάση τις συνθήκες έγινε το καλύτερο που μπορούσε να γίνει. Και αυτό που έγινε ήταν μια πραγματική επιτυχία των αγωνιστών που έδωσαν την μάχη και αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη για τις δύσκολες μάχες που έρχονται.

  • Κάτω η κρατική τρομοκρατία.
  • Οι αγώνες θα δυναμώσουν!
  • Ο λαός δεν ξεχνά – οργανώνεται νικά!
  • Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και απόσυρση όλων των κατηγοριών – Να ανακληθούν τα πρόστιμα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...