17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αγωνιστικό παρών Άδωνι Γεωργιάδη στην διαδήλωση – πρόκληση των εργαζόμενων της Ελληνικός Χρυσός στην Αθήνα

Ημερομηνία:

Για πρώτη φορά και όλα τα κανάλια της διαπλοκής και των κεφαλαιούχων συμφωνούν ότι “νόμος είναι το δίκιο του εργάτη”. Μαζί τους και ο Άδωνις Γεωργιάδης που κατέβηκε στους δρόμους και πιασμένο χέρι – χέρι με τους εργαζόμενους στα μεταλλεία χρυσού φωνάζει ενάντια στην κυβέρνηση. Με άλλα λόγια, σηκώθηκαν τα πόδια να κτυπήσουν το κεφάλι.

Πιο αναλυτικά, οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής πραγματοποιούν συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή, όπου θα κατασκηνώσουν.

Την συγκέντρωση καλύπτουν με συνεχείς ανταποκρίσεις όλα τα μεγάλα κανάλια, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι δίπλα στους εργαζόμενους στέκει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Σήμερα θα παρευρεθώ και εγώ στην πορεία τους: οφείλουμε να τους στηρίξουμε στον αγώνα για τις δουλειές τους.!» έγραψε το πρωί της Πέμπτης.

Οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής είχαν αποχωρήσει τις προηγούμενες ημέρες από τα μπλόκα τους και αποφάσισαν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους ως τις 16 Απριλίου και μεταβαίνουν στην Αθήνα σε κομβόι 82 λεωφορείων.

Λόγω της κινητοποίησης είναι κλειστή η λεωφόρος Μεσογείων και στα δύο ρεύματα από το ύψος του Πεντάγωνου έως τη Μιχαλακοπούλου. Στην άνοδο η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία στο ύψος της λεωφόρου Δημοκρατίας, μέσα από το Νέο Ψυχικό.

«Επιδίωξή μας πλέον είναι να μιλήσουμε με τον πρωθυπουργό και θα μείνουμε στην Αθήνα όσο χρειαστεί μέχρι να βρεθεί λύση» ανέφερε στο in.gr o Πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων «Αγία Βαρβάρα» στα Μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική Γιώργος Χατζής.

Ένας τραγέλαφος.

Οι φωτογραφίες του Μάριου Λωλού:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...