19.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Αγώνας Ορειβατικού Σκι ‘Pierra Creta 2015’

Ημερομηνία:

Ο αγώνας ορειβατικού Σκι ‘Pierra Creta’ είναι ένας αγώνας, στα βουνά της Κρήτης, ο οποίος διοργανώθηκε πέρυσι για πρώτη φορά με ιδιαίτερη επιτυχία και κέρδισε όλους όσους συμμετεί-χαν είτε ως αθλητές, είτε ως συνοδοί, εθελοντές ή επισκέπτες.

Εφέτος θα διεξαχθεί και πά-λι στον ορεινό όγκο του Ψηλορείτη, στην τοποθεσία Λάκκος Μυγερού, κοντά στο φιλόξενο χωριό των Λιβαδίων, την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015. Ο αγώνας πέρυσι ήταν ατομικός, με 80 περίπου συμμετοχές από την Ελλάδα, αλλά και από Γαλλία, Σουηδία, Γερμανία, από φέτος όμως ο αγώνας θα ακολουθεί τη διεθνή πρακτική και οι αγωνιζόμενοι θα τρέχουν σε ομάδες (2 μέχρι 5 μέλη η ομάδα).

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Ε.Ο.Σ. Ηρακλείου και είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης, περιλαμβάνεται δε στο επίσημο καλεντάρι αγώνων και εκδηλώσεων ορειβατικού σκι της Ομοσπονδίας μας. Η επιτυχία που είχε πέρυσι ήταν πολύ μεγά-λη, ωθώντας τον Ε.Ο.Σ. Ηρακλείου και τον στενό πυρήνα των ανθρώπων που ασχολούνται με την διοργάνωση αυτή, να επαναλάβουν το εγχείρημα με ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες.

Ήδη η χρονιά φέτος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Το χιόνι στον Ψηλορείτη (αλλά και στα Λευκά Όρη και στην Δίκτη) είναι πολύ – έχουν περισσότερο χιόνι από πολλά άλλα βουνά της Ελλάδας – ενώ το 3ήμερο 20-22 Ιανουαρίου 2015, έγινε πράξη η υπόσχεση που είχαν δώ-σει πέρυσι οι διοργανωτές, στους ανθρώπους των χωριών της ρίζας του βουνού, που βοήθη-σαν, για να επιτύχει ο πρώτος αγώνας: διοργάνωσαν το 1ο Pierra Creta Junior Ski Camp, για τα παιδιά των χωριών Λιβάδια, Ζωνιανά και Ανώγεια. Τριάντα παιδιά από τα χωριά αυτά, παρακο-λούθησαν δωρεάν μαθήματα σκι από 10 έμπειρους εκπαιδευτές. Προφανής στόχος είναι η ενερ-γή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και η διάδοση του ορειβατικού σκι στα χωριά αυτά.

Ο Ε.Ο.Σ. Χανίων υποστηρίζει και εφέτος την διοργάνωση αυτή με υλικοτεχνική υποδομή και με τη συμμετοχή μελών του, τα οποία θα βοηθήσουν ως εθελοντές, για την επάνδρωση των δι-αφόρων σημείων υποστήριξης του αθλητών του αγώνα. Επίσης αρκετοί αθλητές του Ορειβα-τικού Συλλόγου Χανίων θα τρέξουν σον αγώνα αυτό.

Το ενημερωτικό δελτίο, οι δηλώσεις συμμετοχής και πολλά άλλα χρήσιμα για την διοργάνωση αυτή, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα: http://www.pierracreta.gr/. Επίσης καλούμε όποιο από τα μέλη μας, ενδιαφέρεται να συμμετέχει ως εθελοντής, να ζητήσει πληροφορίες ή να δηλώσει συμμετοχή, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή στο κιν. 6976992921.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

ΗΕλλάδα κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο κόστος στέγασης συνολικά...

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που...

Σκρέκας: «Αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτης»

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Κρήτη: Στο Ηράκλειο η Σοφία, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο...