18.8 C
Chania
Friday, September 27, 2024

Αδιανόητη και προκλητική δήλωση Οικονόμου: «Γιατί μιλάτε συνέχεια για τα Τέμπη; Δεν προχωράει η ζωή;»

Ημερομηνία:

Μία άνευ προηγουμένου φράση-πρόκληση ακούστηκε (και μάλιστα από τον υφυπουργό Μεταφορών) για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο Βασίλης Οικονόμου καλεσμένος σε πολιτική εκπομπή του Kontra, αφού πρώτα έριξε ευθύνες στους μηχανοδηγούς τους οποίους κατηγόρησε για ψέματα σχετικά με τις καταγγελίες τους για την ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στη συνέχεια προχώρησε μια φράση που προκαλεί οργή, για το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Γιατί όμως μιλάτε συνέχεια για τα Τέμπη; Δηλαδή αν πέσει ένα αεροπλάνο,θα μιλάτε συνέχεια για την πτώση του αεροπλάνου; Δεν προχωράει η ζωή ;» είπε επειδή ενοχλήθηκε από την επιμονή του παρουσιαστή να αναφέρει ως παράδειγμα για θέματα ασφαλείας, την συγκεκριμένη τραγωδία.

Ο Οικονόμου επιτέθηκε μάλιστα ξανά στους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο λέγοντας ότι θα έπρεπε να έχουν διαφορετική στάση γιατί… πληρώνονται από αυτή τη δουλειά.

«Δεν μπορεί ένα τραγικό περιστατικό να είναι άλλοθι για να μην γίνεται τίποτα ή δικαιολογία για κάποιους να ακυρώνουν το μέσο αυτό. Ακυρώνουν το μέσο ενώ τρώνε ψωμί από τον σιδηρόδρομο». Οταν ο παρουσιαστής του αντιπαράθεσε ότι διακυνδυνεύουν τη ζωή τους όπως έχει αποδειχθεί, με τον υφυπουργό να απαντά με ύφος: «εντάξει τώρα…»

Ο υφυπουργός συνέχισε, λέγοντας πως και για το περιστατικό στους Αγίους Αναργύρους, λένε ψέματα.
«Λένε μεγάλα ψέματα. Δεν συνέβη ποτέ το περιστατικό στους Αγίους Αναργύρους», ισχυρίστηκε, αναφέροντας ότι λειτούργησαν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Να τονιστεί πως για το περιστατικό, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, έδωσε εντολή για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης.

«Οι μηχανοδηγοί που λένε βάλτε τηλεδιοίκηση εκεί που γίνονται τα έργα είναι σαν να σας λέω εγώ πετάχτε με ελικόπτερο τώρα. Λένε κάτι που εις γνώση τους ξέρουν ότι δεν γίνεται» συνέχισε στο ίδιο… πνεύμα ο υφυπουργός.

Στο τέλος μάλιστα είπε ότι «όποιος διακινδυνεύει τη ζωή του, να το πει καθαρά. Δεν ξέρω αν λένε αυτό (οι μηχανοδηγοί)»

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νεκρός μετανάστης στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα μετά από ξυλοδαρμό

Nεκρός μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα βρέθηκε το πρωί...

Χανιά: Συνελήφθη 16χρονη για ξυλοδαρμό συμμαθητή της – Στο αυτόφωρο και ο πατέρας της

Νέο περιστατικό σχολικής βίας προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στα...

Μαρία Καρυστιανού: Παρακολουθούν το τηλέφωνό μου

Την παρακολούθηση του τηλεφώνου της αποκάλυψε η Μαρία Καρυστιανού. Σε συνέντευξή...