19.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Αδ. Γεωργιάδης για την καταδίκη των τριών μαθητών στο Ρέθυμνο: ‘Ετσι είναι, οι μαθητές πρέπει να τιμωρούνται – Τι είπε ο Υπ. Παιδείας Κ. Γάβρογλου | Βίντεο

Ημερομηνία:

Υπέρ του να οδηγούνται μαθητές στα δικαστήρια και να δικάζονται για την συμμετοχή τους σε μαθητικές κινητοποιήσεις, τάχθηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την συζήτηση στην Βουλή για την καταδίκη τριών μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου σε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας επειδή συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις.

«Τα παιδιά δεν μπορεί να παραβιάζουν τους νόμους και να μένουν ατιμώρητα» υποστήριξε ο Α. Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας ως «εντελώς παράλογο» να κατηγορείται ένας διευθυντής ή ένας δικαστής επειδή εφάρμοσε το νόμο.

«Οι μαθητές πρέπει να μαθαίνουν ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται. Αν δεν το μάθουν σε αυτή την ηλικία τότε η Ελλάδα καταλήγει Δυτική Αττική» πρόσθεσε.

Αντίθετα, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, είπε ότι «ο αυταρχισμός στα σχολεία δεν αποτελεί μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=hjdrjjFDCfE”]

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γ. Γκιόκα ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν υιοθετεί τέτοιες πρακτικές αλλά τις καταδικάζει απερίφραστα. Χαρακτήρισε, δε, «πολύ περίεργο» φαινόμενο την παραπομπή των μαθητών από τον διευθυντή του σχολείου αλλά και την καταδικαστική απόφαση από το Δικαστήριο Ανηλίκων υπενθυμίζοντας ότι δεν υπήρξαν υλικές ζημιές από την κατάληψη.

«Πρόκειται για αυταρχική συμπεριφορά που δεν βοηθά ούτε την εκπαιδευτική διαδικασία, ούτε την απόδοση της δικαιοσύνης» πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας. Υπενθύμισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προηγούμενων κυβερνήσεων που ποινικοποιούσε τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε, πάντως, ότι τη φετινή χρονιά υπήρξαν απανωτά κρούσματα τέτοιου είδους διώξεων. Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να σταματήσει κάθε απειλή δίωξης σε βάρος μαθητών και γονιών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...