26.6 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Αθωωτική η απόφαση του δικαστηρίου για το έγκλημα στον Τσιβαρά

Ημερομηνία:

Ομόφωνα αθώους -και μάλιστα τη γυναίκα λόγω αμφιβολιών- έκρινε χθες το μικτό ορκωτό δικαστήριο Ρεθύμνου, τους δύο κατηγορούμενους για ηθική αυτουργία στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας του ηλικιωμένου Ευάγγελου Ροκάκη στον Τζιβαρά Χανίων πριν από πέντε χρόνια.
Αν και το έγκλημα αυτό δεν εξιχνιάστηκε ποτέ, καθώς ακόμα και σήμερα παραμένει άγνωστος ο δολοφόνος, ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει στην αγόρευσή του, την ενοχή της γυναίκας που είναι και η μοναδική κληρονόμος της τεράστιας περιουσίας του θύματος, υποστηρίζοντας πως είχε το κίνητρο να διαπράξει -μέσω τρίτου- τη δολοφονία του θείου της, ενώ για τον έτερο κατηγορούμενο είχε προτείνει την απαλλαγή του.
Πιο αναλυτικά, με την αθωωτική για τους δύο κατηγορούμενους, απόφαση της έδρας, έπεσε αργά το απόγευμα η αυλαία της δίκης που διεξήχθη στο μικτό ορκωτό δικαστήριο Ρεθύμνου και αφορούσε στην άγρια δολοφονία που είχε σημειωθεί πριν πέντε χρόνια στο Τζιβαρά Χανίων, με θύμα τον 79χρονο τότε, Ευάγγελο Ροκάκη.
Στο εδώλιο βρέθηκαν μια πρώτη ανιψιά του θύματος και μοναδική του κληρονόμος, καθώς και ένας Χανιώτης επιχειρηματίας φίλος της προαναφερόμενης, οι οποίοι κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία από πρόθεση και από κοινού στο αποτρόπαιο έγκλημα που σημειώθηκε το βράδυ της 19ης Οκτωβρίου 2009, μέσα στο σπίτι του θύματος όπου ο άγνωστος μέχρι και σήμερα δράστης του είχε καταφέρει 24 μαχαιριές.
Μετά από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώους τους κατηγορούμενους και μάλιστα τη γυναίκα, λόγω αμφιβολιών. Νωρίτερα ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή της γυναίκας, καθώς -όπως εξήγησε στην αγόρευσή του- η πρωτανιψιά του Ευάγγελου Ροκάκη και μοναδική σήμερα κληρονόμος της τεράστιας περιουσίας που είχε στα Χανιά, είχε το κίνητρο να διαπράξει μέσω τρίτου τη δολοφονία του θείου της, ενώ για τον έτερο κατηγορούμενο (ο εισαγγελέας) είχε προτείνει την απαλλαγή του, καθώς -όπως είπε- δεν υπήρχαν ενδείξεις που να οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι τέλεσαν την ηθική αυτουργία.
Η ανιψιά του θύματος στη διάρκεια της απολογίας της μίλησε μεταξύ άλλων για τη λάσπη που έχει πέσει όλα αυτά τα χρόνια στο πρόσωπό της, αλλά και για τη συκοφαντική δυσφήμηση που έχει υποστεί. “Η υπόθεση αυτή με έχει κάνει ράκος ψυχολογικά”, είπε χαρακτηριστικά. “Δεν έχω καμία σχέση με τη δολοφονία του θείου μου και άλλωστε δεν θα μπορούσα ποτέ να του κάνω κακό”. Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση του προέδρου της έδρας, η ανιψιά του Ευάγγελου Ροκάκη υποστήριξε πως δεν γνώριζε τι ενέργειες είχε κάνει ο θείος της με την περιουσία του και πως δεν την ενδιέφεραν ούτε τα ακίνητα, αλλά ούτε και οι τραπεζικές του καταθέσεις.
Από τη δική του πλευρά ο έτερος κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ούτε ο ίδιος κατάλαβε ποτέ πως εμπλέκεται σ’ αυτή την υπόθεση.
Της απόφασης του δικαστηρίου προηγήθηκαν οι αγορεύσεις των τεσσάρων συνηγόρων υπεράσπισης, όπου μεταξύ άλλων οι δικηγόροι της κατηγορούμενης, Παντελής Φουρφουλάκης, Γιώργος Κομισόπουλος και Μανόλης Μαρκογιαννάκης, εξέφρασαν την έκπληξή τους για την εισαγγελική πρόταση, αλλά και την δυσφορία τους για την προχειρότητα, με την οποία, όπως είπαν, διεξήχθη η αστυνομική προανάκριση, ενώ ο συνήγορος του Χανιώτη επιχειρηματία, Γιώργος Περράκης μίλησε για τη δίκαιη πρόταση του εισαγγελέα.

Στέλλα Μαθιουδάκη – neatv.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...