22.8 C
Chania
Saturday, September 28, 2024

Αθώοι οι τέσσερις κατηγορούμενοι για “παράνομες προσλήψεις” στο ΚΕΕΛΠΝΟ το 2013-2014

Ημερομηνία:

Στην αθώωση των τεσσάρων κατηγορούμενων, στη δίκη για τις περισσότερες από 22 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας του Άδωνι Γεωργιάδη την περίοδο 2013-2014, προχώρησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

«Αθώος ο πρώτος κατηγορούμενος καθώς δεν στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος απιστίας. Το δικαστήριο θεωρεί ότι η σύνταξη και υπογραφή των μισθολογικών καταστάσεων δε συνιστά αδικοπρακτική ενέργεια. Αθώοι και οι λοιποί κατηγορούμενοι λόγω του παρακολουθηματικού χαρακτήρα του αδικήματος» είπε ο πρόεδρος της έδρας αναφερόμενος στον πολιτευτή της ΝΔ, Σταμάτη Πουλή, και στους συγκατηγορούμενους του: Ανδρονίκη Θεοφιλάτου (σύζυγος), Αικατερίνη Πολύζου (πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ) και Θεόδωρο Παπαδημητρίου (πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ).

Στους τέσσερις είχε αποδοθεί το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας κατ’ εξακολούθηση.

Να σημειωθεί πως ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή των κατηγορούμενων, με το σκεπτικό ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ επιβαρύνθηκε από τις συγκεκριμένες προσλήψεις ζημιώνοντας τα δημόσια ταμεία.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το...

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος...