21.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Αθώος ο Στέφανος Κοκολογιάννης, έσπασαν τα ισόβια για τον Γιώργο Κοκολογιάννη για το φονικό στον Προφήτη Ηλία – Οργή σπό τους συγγενείς των νεκρών

Ημερομηνία:

Αθωώθηκε από το Δικαστήριο, πριν λίγο, ο Στέφανος Κοκολογιάννης , για το διπλό μακελειό στον Προφήτη Ηλία, τον Ιούνιο του 2012.

Ένοχος κρίθηκε για ανθρωποκτονία ,ο κρεοπώλης Γιώργος Κοκολογιάννης , από πρόθεση σε βρασμό ψυχικής ορμής για τον Πρίαμο Ξυδάκη και ένοχος για  ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον 64χρονο Μανόλη Σταυρουλάκη.

Τα ισόβια “έσπασαν” και του επιβλήθηκαν  23 χρόνια συνολική κάθειρξη.

Σύμφωνα ωστόσο με νομικούς κύκλους , σε δύο χρόνια αναμένεται να είναι ελεύθερος.

Νωρίτερα, σημειώθηκε ένταση στους διαδρόμους των δικαστηρίων , στο άκουσμα της απόφασης.

Η ατμόσφαιρα ήταν  ηλεκτρισμένη καθώς συγγενείς των Ξυδάκη και Σταυρουλάκη περίμεναν  τους δικαστές στους διαδρόμους.

Στη συνέχεια αποχώρησαν με βρισιές και κατάρες ενώ χαρακτηριστικά φώναζαν :” To κρίμα στο λαιμό σας!”

Την ίδια ώρα, η άλλη πλευρά παραμένει στην δικαστική αίθουσα σε μία προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Τι δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης 

“Οι πελάτες μας δικαιώθηκαν”, σχολίασαν οι συνήγοροι της υπόθεσης για την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Έκαναν λόγο για αποκατάσταση του τρωθέντος κύρους της Δικαιοσύνης, ενώ τόνισαν, πως η απόφαση ήταν δίκαιη και  κινήθηκε μακριά από συναισθήματα και λαϊκές κατακραυγές.

Οι συνήγοροι : Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Γιώργος Περάκης, Γιώργος Στειακάκης, Γιώργος Κοκοσάλης, Λιάνα Παναγοπουλου

 

To ιστορικό της υπόθεσης

Ο 34χρονος Πρίαμος Ξυδάκης το βράδυ της Κυριακής στις αρχές του Ιούλη του 2012 και πήγε στο κρεωπολείο του 52χρονου προκειμένου να ζητήσει το λόγο για κάποιο φραστικό επεισόδιο που είχε προηγηθεί. Ο γυμναστής-όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση-κρατάει ένα λοστάρι και ένα πιστόλι, πιθανότατα 9άρι. Ακολουθεί συμπλοκή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 34χρονος αρχικώς επιχειρεί να χτυπήσει με το λοστάρι τον 52χρονο και μπήκε στη μέση ο 17χρονος γιος του. Πατέρας και γιος τρέχουν έξω από το κρεωπολείο με κατεύθυνση προς το αυτοκίνητο τους. Ο 34χρονος φέρεται να τραβάει το πιστόλι και να πυροβολεί στα πόδια τον 52χρονο. «Κατά την διάρκεια της συμπλοκής, ο 52χρονος κρεωπόλης και ο 17χρονος γιος του τραυματίστηκαν από τα πυρά του 34χρονου. Στην συνέχεια ο 52χρονος πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον γυμναστή. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών σοβαρά τραυματίστηκε 64χρονος θαμώνας παρακείμενου καφενείου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο Ξυδάκης πέφτει αιμόφυρτος στο δρόμο, έξω σχεδόν από το κρεωπολείο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει δεκτεί επτά σκάγια στην θωρακική και κοιλιακή χώρα. Εκεί αφήνει την τελευταία του πνοή.

Λίγο πιο πέρα αιμόφυρτος πέφτει και ο 64χρονος Μανόλης Σταυρουλάκης, ένας από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους του Προφήτη Ηλία. Με τους πρώτους πυροβολισμούς, οι υπόλοιποι θαμώνες του καφενείου πρόλαβαν να απομακρυνθούν. Εκείνος όμως όχι. Δέχεται τα σκάγια και ένα από αυτά τον τραυματίζει στην αορτή. Στέκεται όρθιος και κάνει ένα βήμα προς την πόρτα του καφενείου. «Με φάγανε» πρόλαβε να ψελίσσει, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Συγχωριανοί έσπευσαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να παραληφθεί από ασθενοφόρο.

Την ίδια ώρα ο 52χρονος κρεωπόλης και ο 17χρονος γιος του, αν και τραυματίες, επιβιβάζονται στο αυτοκίνητο και φεύγουν. Δεν πάνε όμως μακρυά. Τα ελαστικά έχουν πυροβοληθεί ενώ όντες τραυματίες, δεν έχουν πολλές δυνάμεις.

Με την μεσολάβηση στενού συγγενικού προσώπου τους, ο 52χρονος παραδίδεται στους αστυνομικούς που τον οδηγούν στο Αστυνομικό Μέγαρο. Εκεί λίγο αργότερα θα μεταφερθεί και η φονική καραμπίνα που εντοπίζεται στο χώρο του κρεωπολείου, δίπλα από το ψυγείο. Ο κρεωπόλης αναφέρει στους αστυνομικούς την δική του εκδοχή και στην διάρκεια της νύχτας παραλαμβάνεται από ασθενοφόρο που τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για λόγους ασφαλείας. Εκεί παραμένει φρουρούμενος κάτω από δρακόντεια μέτρα.

Τι προκάλεσε το μακελειό 

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε πριν μερικές ημέρες και αφορούσε στον ξυλοδαρμό ενός ανήλικου, συγγενή του 34χρονου, από δύο ανήλικους-μέλη της άλλης οικογένειας.

Κύκλοι της τοπικής κοινωνίας πάντως επίσημαιναν ότι οι διαταραγμένες σχέσεις των δύο πλευρών μπορεί να συνδέονται και με τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές καθώς μέλη των δύο οικογενειών είχαν κατέλθει ως υποψήφιοι και υπήρχαν αντιδικίες.

 

Κατά την κρίση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, τα γεγονότα συνέβησαν ως εξής:

Υπήρξε έντονη λογομαχία ανάμεσα στον Πρίαμο Ξυδάκη και στον 54χρονο κρεοπώλη με την ατμόσφαιρα να περιγράφεται ως «εκρηκτική». Το δικαστήριο δέχεται ότι ο κρεοπώλης βγήκε από το μαγαζί και κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητο του με σκοπό να πάρει την καραμπίνα. Ο Ξυδάκης έντονα φορτισμένος βλέποντας τον, εκτόξευσε προς την πλευρά του ένα σιδερένιο λοστό χωρίς να τον πετύχει. Βγήκε από την κεντρική είσοδο. Τον ακολούθησε ο ανήλικος γιος του κρεοπώλη, ο οποίος απείλησε τον Πρίαμο με πιστόλι.

  • Έτσι τραυματίστηκαν ο κρεοπώλης και ο γιος του

«Ο Ξυδάκης προσπάθησε να αρπάξει το όπλο από τα χέρια του Φανούρη, όπως έκανε και στον Κλήδονα. Ο Φανούρης αντέδρασε και ακολούθησε πάλη, αφού ο Ξυδάκης προσπαθούσε να του αποσπάσει το πιστόλι και ο ανήλικος να το διατηρήσει στην κατοχή του. Την ώρα εκείνη το δάκτυλο κάποιου από αυτούς, πάτησε την σκανδάλη και το πιστόλι άρχισε να πυροβολεί συνεχώς, έχοντας στραφεί η κάννη του προς την απέναντι πλευρά του δρόμου. Ρίφθηκαν και οι ένδεκα σφαίρες που είχε στην γεμιστήρα του και όταν εξαντλήθηκαν οι σφαίρες και το κλείστρο έμεινε ανοιχτό, λόγω του γεγονότος ότι ήταν ημιαυτόματο το όπλο, ο Ξυδάκης κατάφερε και απέσπασε το πιστόλι και το κρατούσε με το αριστερό του χέρι».

Σύμφωνα με την κρίση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Νεάπολης, στην διάρκεια της πάλης, μία από τις βολίδες τραυμάτισε στην τραχηλική χώρα τον 17χρονο ενώ δύο από τις βολίδες έπληξαν στα πόδια τον κρεοπώλη, ο οποίος βρισκόταν σε κίνηση προς το αυτοκίνητο του ενώ δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να γονάτισε για να προστατευθεί.

cretalive.gr

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...