Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή, ούτε επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε ότι είναι το πολιτικό πρόσωπο που ερευνάται. Σε ερώτηση αν πρόκειται να παραιτηθεί, ο υπουργός Οικονομίας απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και ότι σε λίγες μέρες θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική επιτροπή «πόθεν έσχες» και το θέμα θα διευθετηθεί.

«Κάντε υπομονή, θα φανεί σε μία εβδομάδα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας σε ερώτηση αν είναι εκείνος που εμπλέκεται στο θέμα του ενός εκατ.ευρώ. Δεν μπορώ σύμφωνα με το νόμο να προβώ σε οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα προτού γίνει έλεγχος, συμπλήρωσε ο κ. Σταθάκης επισημαίνοντας ότι δεν θέλει να προκαταλάβει το έργο της επιτροπής πόθεν έσχες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, υπουργός δεν είχε καταγράψει ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ τρεις συνεχόμενες φορές στις δηλώσεις περιουσιακής του κατάστασης. Κάτι που έπραξε τελικά με συμπληρωματική κατάθεση πόθεν έσχες.

Αν ισχύουν τα όσα καταλογίζονται στον υπουργό, το κυβερνητικό στέλεχος βαρύνεται με την κατηγορία της ανακριβούς δήλωσης. Ωστόσο το κυριότερο στην υπόθεση είναι ότι  θα πρέπει να αποδείξει ότι το σημαντικό αυτό ποσό μπορεί να δικαιολογηθεί από την φορολογική του δήλωση. Στην αντίθετη περίπτωση κινδυνεύει με βαρύτατες ποινές.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=FZ5YmGTv6dA”]

protothema.grthetoc.gr