11.8 C
Chania
Friday, December 27, 2024

Αισιοδοξία Βρετανών ερευνητών για τη μάχη κατά του καρκίνου με μεταμόσχευση υγιών απρόσβλητων κυττάρων

Ημερομηνία:

Η μέθοδος θα αρχίσει να εφαρμόζεται κλινικά σε ασθενείς το ερχόμενο έτος και η ομάδα δηλώνει ότι στόχος είναι η δημιουργία «τραπεζών» όπου θα αποθηκεύονται έτοιμα προς μεταμόσχευση αυτά τα υγιή απρόσβλητα κύτταρα.

Ερευνητές στο Ινστιτούτο Francis Crick στο Λονδίνο δηλώνουν ότι μία νέα θεραπεία για τον καρκίνο θα μπορούσε στο μέλλον να αποτρέπει τους θανάτους από τη νόσο.

Μιλώντας στην Daily Telegraph, οι επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας εξηγούν ότι η άμυνα του οργανισμού του κάθε ασθενή θα μπορούσε να ενισχύεται με τη μεταμόσχευση ισχυρών ανοσοποιητικών κυττάρων από άλλους ανθρώπους.

Η μέθοδος θα αρχίσει να εφαρμόζεται κλινικά σε ασθενείς το ερχόμενο έτος και η ομάδα δηλώνει ότι στόχος είναι η δημιουργία «τραπεζών» όπου θα αποθηκεύονται έτοιμα προς μεταμόσχευση αυτά τα υγιή απρόσβλητα κύτταρα.

Ο καθηγητής Έιντριαν Χέιντεϊ, ειδικός στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, λέει ότι οι επιστήμονες και οι γιατροί θα μπορούσαν στο μέλλον να λειτουργούν περισσότερο σαν «μηχανικοί», «αναβαθμίζοντας» δηλαδή τον οργανισμό ενός ασθενή αντί να τον υποβάλλουν σε τοξικές χημειοθεραπείες

«Βλέπουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα με κύτταρα που ονομάζονται ‘φυσικοί δολοφόνοι’. Είμαστε ακόμα σε πρώιμο στάδιο, αλλά υπάρχουν ασθενείς που θα τα λάβουν εντός του νέου έτους και το μεθεπόμενο έτος και το καλό χαρακτηριστικό, αντίθετα με άλλες ανοσοθεραπείες, είναι ότι αυτά τα κύτταρα δεν απορρίπτονται (από τον οργανισμό)», δηλώνει ο Βρετανός καθηγητής.

Συμπληρώνει ότι αυτή η μέθοδος δημιουργεί τη δυνατότητα δημιουργίας «τραπεζών κυττάρων» που επιτίθενται στον καρκίνο, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για τον καθένα εντός ωρών.

«Δεν έχουμε φτάσει ακριβώς εκεί ακόμα. Αλλά αυτό προσπαθούμε τώρα. Υπάρχει κάθε δυνατότητα δημιουργίας τέτοιων τραπεζών κυττάρων», λέει ο καθηγητής Χέιντεϊ.

Όπως εξηγεί η Telegraph, μέχρι φέτος οι επιστήμονες πίστευαν ότι ήταν αδύνατο να εισαχθούν στον οργανισμό ενός καρκινοπαθούς ισχυρά ανοσοποιητικό κύτταρα από έναν ξένο οργανισμό, διότι τα φάρμακα που χρειάζονταν για να διασφαλιστεί ότι τα κύτταρα δε θα απορρίπτονταν από τον οργανισμό του ασθενή ήταν τόσο ισχυρά που ακύρωναν τα οφέλη της μεταμόσχευσης.

Αυτό άλλαξε μέσα στο 2018 με τη διαπίστωση ότι τα ισχυρά ανοσοποιητικό κύτταρα, σε αντίθεση με άλλα κύτταρα, μπορούν να επιβιώσουν σε έναν νέο ανθρώπινο οργανισμό.

skai.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χριστουγεννιατικο θεατρικο αναλογιο: Τα Πτεροεντα Δωρα

Μια θεατρική παράσταση, σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα, βασισμένη σε τρία...

Ρεσιταλ πιανου με τα 21 Νυχτερινα του Chopin vol1 σήμερα στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

Ο πιανίστας Δημήτρης Μιμίδης θα παρουσιάσει το πρώτο μέρος...

Θλίψη στα Χανιά: Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Μανώλης Αναγνωστάκης

Θλίψη προκάλεσε στην κοινωνία των Χανίων η είδηση του...