14.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Αισιόδοξα μηνύματα: Ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη εδώ και μια βδομάδα

Ημερομηνία:

Σε αρκετά καλή και, ευχή όλων είναι να παραμείνει έτσι, είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Κρήτη αναφορικά με τη διασπορά του κορoνοϊού. Έχει περάσει πάνω από μία βδομάδα τώρα που στην Κρήτη δεν έχει καταγραφεί κανένα νέο κρούσμα, ωστόσο οι υγειονομικές Αρχές, παραμένουν σε εγρήγορση και συνιστούν μεγάλη προσοχή και υπακοή στα περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti, εδώ και δέκα ημέρες περίπου στην Κρήτη δεν έχει υπάρξει νέο κρούσμα κορωνοϊού, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν εξετάζονται κάποιες περιπτώσεις, ως ύποπτες.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτή την ώρα στα νοσοκομεία της Κρήτης δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενείς με κορωνοϊό αφού όλοι όσοι έχουν νοσήσει, έχουν πάρει εξιτήριο ενώ όλοι όσοι βρίσκονταν σε κατ’οίκον περιορισμό λόγω του ιού, είναι καλά στην υγεία τους.

Η μόνη ασθενής που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο έχοντας όμως πλέον θεραπευτεί από τον κορωνοϊό είναι η 62χρονη γυναίκα από την Αργεντινή που τη Μεγάλη Δευτέρα βγήκε από την ΜΕΘ του Βενιζελείου όπου νοσηλευόταν για αρκετές ημέρες, αρχικά σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Η κ. Μπορμπουδάκη τόνισε ακόμα πως η καλή εικόνα που παρουσιάζει η Κρήτη, δεν θα πρέπει να μας κάνει να εφησυχάσουμε διότι ένα λάθος θα μπορούσε να τα χαλάσει όλα. Θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί να υπακούμε στις οδηγίες των ειδικών αλλά και να τηρούμε τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για λόγους δημόσιας υγείας.

ekriti.gr 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυάγιο στη Χρυσή: Δε φτάνουν οι θάλαμοι στα ψυγεία του νεκροτομείου για τους νεκρούς

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα μεταφερθούν...

Το ΠΑΣΟΚ «φρενάρει» τον Τσίπρα

Με την παρουσίαση του βιβλίου του στην Αθήνα και το θέατρο...