27.8 C
Chania
Saturday, September 28, 2024

Ακινητοποιήθηκε το «Έλυρος» της ΑΝΕΚ – Επέστρεψε στον Πειραιά μετά από 6ωρη περιπέτεια

Ημερομηνία:

Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Έλυρος» της ΑΝΕΚ βίωσε μια απρόσμενη περιπέτεια το βράδυ της Παρασκευής. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από τον Πειραιά προς τα Χανιά, με 977 επιβάτες και 119 μέλη πληρώματος, το πλοίο αντιμετώπισε μηχανική βλάβη στην ηλεκτρομηχανή, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αίγινας και Γλυφάδας.

Το πλήρωμα του πλοίου ενημέρωσε άμεσα τους επιβάτες για το πρόβλημα και ξεκίνησαν προσπάθειες για την αποκατάστασή του. Ωστόσο, η βλάβη αποδείχθηκε σοβαρότερη του αναμενόμενου, με αποτέλεσμα το «Έλυρος» να παραμείνει ακινητοποιημένο για περίπου έξι ώρες.

Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες του Λιμενικού Σώματος και ρυμουλκών, το πλοίο επέστρεψε ασφαλές στον Πειραιά, όπου θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες επισκευές. Τα ξημερώματα του Σαββάτου, το «Έλυρος» αναχώρησε εκ νέου για τα Χανιά και αναμένεται να καταπλεύσει στη Σούδα στις 13:00.

Η αναπάντεχη αυτή εξέλιξη προκάλεσε αναστάτωση στους επιβάτες, οι οποίοι βρέθηκαν σε μια δύσκολη και άβολη κατάσταση. Το Υπουργείο Ναυτιλίας παρακολουθεί στενά την υπόθεση και διερευνά τα αίτια της βλάβης.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σεμινάριο φωτορεπορτάζ / φωτογραφίας δρόμου / δημιουργίας φωτο-ιστοριών με τον διακεκριμένο φωτορεπόρτερ Θανάση Σταυράκη

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ Σεμινάριο Φωτορεπορτάζ...

Ο Σπύρος Δερβενιώτης στα Χανιά για το Chaniartoon – International Comic & Animation Festival

Ο Σπύρος Δερβενιώτης ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες...

Χανιά: Αγωνία για Γερμανό πεζοπόρο που αγνοείται

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι αρχές στα Σφακιά, καθώς από...

Τραγωδία στα Μάλια: Νεκρός 69χρονος Γερμανός στην παραλία

Σοκαριστικό είναι το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της...