20.8 C
Chania
Τρίτη, 28 Απριλίου, 2026

Ακροδεξιά τρομοκρατική οργάνωση πίσω από την επίθεση στον Αμίρ: “Θα ακολουθήσει σειρά από επιθέσεις σε μουσουλμανικούς στόχους. Θα χυθεί αίμα”

Ημερομηνία:

Με τηλεφώνημά του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» μέλος της ομάδας «Εθνική Αντιστασιακή Οργάνωση Κρυπτεία», που ανέφερε πως ένας «συναγωνιστής» της οργάνωσης πήρε μέρος στην επίθεση που έγινε στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ.

Μάλιστα, έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα πως θα ακολουθήσουν και άλλες επιθέσεις σε μουσουλμάνους, λέγοντας πως «θα χυθεί αίμα!». Σχετικά με το εάν η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του μικρού Αφγανού απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα, αλλά δεν δίστασε να πει πως ακόμη και μια από τις πέτρες σκότωνε τον 11χρονο, θα ήταν απλά «ένα μήνυμα».

«Θα ακολουθήσει σειρά από επιθέσεις σε μουσουλμανικούς στόχους. Ανάμεσά μας είναι στρατιωτικοί και πρώην στρατιωτικοί αλλά πάνω απ’ όλα Έλληνες οικογενειάρχες και χριστιανοί. Θα ακούσετε ξανά από εμάς. Η επίθεση στον Αμίρ ήταν μόνο η αρχή», δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο». Σε ερώτηση αν είναι νεοναζί, το μέλος της ομάδας «Κρυπτεία» το αρνήθηκε, προσθέτοντας μάλιστα πως «αυτά έκανε ο Κολοκοτρώνης στους αλλόθρησκους»!

Αναφορικά με το εάν εντάσσονται σε κάποιο κόμμα απάντησε «δεν ανήκουμε πουθενά. Είμαστε αυτόνομη οργάνωση».

Ελεύθερος Τύπος

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαράλαμπος Ρούπας: Καταδικασμένος σε θάνατο, 18 χρόνια στη φυλακή! | Μέρος Α΄

Συνέντευξη Δημήτρη Δαμασκηνού στον Στέλιο Ελληνιάδη Γνώρισα τον φιλόλογο Δημήτρη...

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κλοπή 3.000 ευρώ από οικία ηλικιωμένου στο Ηράκλειο

Σύλληψη δύο αλλοδαπών γυναικών για κλοπή 3.000 ευρώ από οικία 91χρονου στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου. Προανάκριση από το ΑΤ Μινώα Πεδιάδος.

Ενημερωτική ημερίδα για το LEADER στον Δήμο Πλατανιά στις 5 Μαΐου

Ενημερωτική ημερίδα για το LEADER στον Δήμο Πλατανιά στις 5 Μαΐου 2026 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε. Πρόσκληση για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα μέσω ΤΑΠΤοΚ.

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης την Πέμπτη 30 Απριλίου στο Ηράκλειο

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης στις 30 Απριλίου 2026 στο Ηράκλειο. Ημερήσια διάταξη με θέματα από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, υποδομές, περιβάλλον και κοινωνική πολιτική.