15.8 C
Chania
Thursday, January 8, 2026

Ακόμα 44 μετανάστες έφτασαν στη Γαύδο – Ασφυκτική η κατάσταση στην Αγιά

Ημερομηνία:

Ακόμη 44 μετανάστες έφτασαν στη Γαύδο, επιβεβαιώνοντας ότι οι μεταναστευτικές ροές από τις ακτές της Λιβύης προς τα νότια της Κρήτης και του μικρού ακριτικού νησιού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες και τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούν στην περιοχή, μικρές βάρκες εξακολουθούν να καταφέρνουν να προσεγγίζουν ελληνικά χωρικά ύδατα, αυξάνοντας καθημερινά τον αριθμό των αφίξεων.

Συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, οι τοπικές αρχές εντόπισαν 44 άτομα σε παραλία της Γαύδου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν άμεσα και με ασφάλεια στο λιμάνι του Καραβέ. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι πρόσφυγες και μετανάστες αναμένεται να μετακινηθούν το απόγευμα με πλοίο της γραμμής προς την Παλαιόχωρα και στη συνέχεια να οδηγηθούν στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας στο εκθεσιακό κέντρο της Αγυιάς.

Ωστόσο, η κατάσταση στον συγκεκριμένο χώρο χαρακτηρίζεται πλέον ασφυκτική, καθώς ήδη φιλοξενούνται 472 μετανάστες από προηγούμενες διασώσεις, με τις συνθήκες διαβίωσης να κρίνονται απαράδεκτες και χωρίς να υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα αποσυμφόρησης.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες ακόμη μία βάρκα με 34 άτομα αποβιβάστηκε στα Καλά Λιμάνια, με τις αρχές να κινητοποιούνται άμεσα για την παροχή βοήθειας και την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών ταυτοποίησης.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ