21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ακύρωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ ταξίδι στην Άγκυρα – «Σταματήστε τα παιχνίδια»

Ημερομηνία:

Η Τουρκία πρέπει να αποφεύγει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, προσθέτοντας ότι η χώρα του είναι αλληλέγγυα προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Η Άγκυρα πρέπει να σταματήσει τα παιχνίδια μεταξύ αποκλιμάκωσης και προκλήσεων, αν η κυβέρνησή της ενδιαφέρεται για συνομιλίες, όπως έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα», επεσήμανε ο κ. Μάας σε δηλώσεις του την Τρίτη, προτού αναχωρήσει από το Βερολίνο για επίσημες επισκέψεις σε Αθήνα και Λευκωσία.

Στην Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Νωρίτερα, θα επισκεφτεί τη Λευκωσία, όπου σύμφωνα με ανακοίνωση της εκπροσώπου του, Μαρία Άντεμπαρ, ο κ. Μάας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών παρότρυνε την Τουρκία να παραμείνει ανοικτή στον διάλογο και να μην επαναλάβει τις έρευνες για υποθαλάσσια κοιτάσματα αερίου.

Σημειώνεται ότι σε ένδειξη δυσαρέσκειας του Βερολίνου για τις κινήσεις της Τουρκίας, ο Χάικο Μάας ακύρωσε την επίσκεψή του στην Άγκυρα.

Κάλεσμα στην Τουρκία να αποφύγει κάθε περαιτέρω προκλητική ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο απηύθυνε χθες και το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, εκφράζοντας την ανησυχία του για την αποστολή από την Άγκυρα του ερευνητικού σκάφους στην περιοχή, σε μια ζώνη που βρίσκεται στην καρδιά εντάσεων μεταξύ της Τουρκίας κα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...