14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αλέκος Μαρινάκης στην ΚΟΒ Κισσάμου: “Το ΚΚΕ προσπαθεί να ανασυντάξει το εργατικό-λαϊκό κίνημα για να γίνει πράξη το σύνθημα “Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό””

Ημερομηνία:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση – συνεστίαση που διοργάνωσε η ΚΟΒ Κισσάμου Χανίων του ΚΚΕ, όπου έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, με θέμα: «Τόλμησε  στον αγώνα μαζί με το ΚΚΕ! “Ασπίδα” για το τώρα και ελπίδα για το αύριο!».

Στην ομιλία του ο Αλέκος Μαρινάκης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, τόνισε πως: «Κάνουμε κάλεσμα στους κατοίκους της Κισσάμου, συνολικά του Νομού μας, σε όλους και όλες που συμπορευτήκαμε στους αγώνες τα προηγούμενα χρόνια.  Τώρα είναι η ώρα ο λαός μας να κάψει τα αντιλαϊκά σενάρια, γιατί μόνο  ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με ΚΚΕ δυνατό! Στους εκβιασμούς η απάντηση είναι μία: Ισχυρό εργατικό-λαϊκό κίνημα, με ΚΚΕ δυνατό παντού. Αποφασιστικά πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες του επόμενου διαστήματος, στις βουλευτικές εκλογές, στις δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.

Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που στάθηκε και στέκεται δίπλα στους αγώνες και στις αγωνίες των κατοίκων του λαού της Κισσάμου. Είναι η μόνη δύναμη που ανέδειξε τα προβλήματα  των κατοίκων της Κισσάμου. Τα μέλη του μπήκαν μπροστά στην οργάνωση των αγώνων για την προστασία του εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής, για την προστασία του περιβάλλοντος, για την υλοποίηση έργων υποδομής στην Ύπαιθρο. Ο Βουλευτής του ΚΚΕ στην Κρήτη, οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια ήταν αυτοί κατέθεσαν δεκάδες ερωτήσεις, έκαναν παρεμβάσεις για προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι της Κισσάμου.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των παρεμβάσεων για την ολοκλήρωση του έργου της Παράκαμψης Τοπολίων, για να σταματήσουν οι συνεχείς καθυστερήσεις, για να γίνουν τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και την ταυτόχρονη προστασία του φυσικού πλούτου της περιοχής. Στήριξαν τον αγώνα των φορέων των κατοίκων της περιοχής του πρώην Δήμου Ινναχωρίου ενάντια στη σχεδιαζόμενη επένδυση Γυψωρυχείου στην περιοχή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν η μόνη δύναμη που είχε καθαρή και κρυστάλλινη θέση απέναντι στην σχεδιαζόμενη επένδυση μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στα Φαλάσαρνα, σε περιοχή NATURA, εξαιρετικού φυσικού κάλους. Έδωσε τη μάχη ώστε να παρθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο με γνώμονα την προστασία της περιοχής. Παρόλα αυτά με ευθύνη της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, η επιτροπή Περιβάλλοντος γνωμοδότησε θετικά για τη συγκεκριμένη επένδυση. Από την στάση όλων των αστικών κομμάτων και των τοπικών τους εκπροσώπων φαίνεται ότι όλοι μαζί συμπλέουν σε μια κοινή στρατηγική υπεράσπισης της καπιταλιστικής ανάπτυξης που τσακίζει το εισόδημα και τα δικαιώματα των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων. Η “ανάπτυξή” τους είναι αυτή που αδιαφορεί για την προστασία του περιβάλλοντος, για την υλοποίηση μια σειρά αναγκαίων έργων υποδομής που είναι απαραίτητα για τους κατοίκους, για την προστασία από τις φυσικές καταστροφές.

Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις προσπαθεί να ανασυντάξει το εργατικό-λαϊκό κίνημα για να γίνει πράξη το σύνθημα “Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό”, γιατί αποδείχτηκε ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από επίδοξους σωτήρες, από την λογική του μικρότερου κακού, από τα εκβιαστικά διλήμματα να φύγουν αυτοί και να έρθουν οι άλλοι που θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο υπεράσπισης του σάπιου συστήματος της εκμετάλλευσης».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ