19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Αλέξης Γεωργούλης: Έρχονται νέες καταγγελίες από δυο ακόμη γυναίκες και έναν άντρα

Ημερομηνία:

Δυστυχώς για τον Αλέξη Γεωργούλη οι πληροφορίες που έρχονται τις τελευταίες ώρες δεν είναι καλές.

Κι’ αυτό διότι κάποιοι μιλούν για νέες καταγγελίες για τον Αλέξη Γεωργούλη, μετά από αυτή (την καταγγελία) που έκανε επωνύμως η Ελένη Χρονοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο νέες καταγγελίες που αναμένονται τις επόμενες ώρες ή ίσως και αύριο, αφορούν σε εργασιακό εκφοβισμό και η μία για βία. Μάλιστα, ένας από τους καταγγέλλοντες είναι άνδρας.

Οι λόγοι

Ειδικότερα όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή Πρωινό στον ΑΝΤ1, μια νεαρή εργαζόμενη στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη έκανε καταγγελία για εργασιακό μπούλινγκ. Η αναφορά έγινε το 2020 για ενόχληση στον εργασιακό χώρο, έγινε εσωτερικός έλεγχος για την υπόθεση, όμως δεν βρέθηκαν στοιχεία και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Επίσης, ένας άνδρας, μόνιμος υπάλληλος στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη. Έκανε αναφορά το 2019 για ενόχληση στον εργασιακό χώρο, έγινε έλεγχος, δεν βρέθηκαν στοιχεία και μπήκε η υπόθεση στο αρχείο.

Η τέταρτη καταγγελία είναι αυτή της Ελένης Χρονοπούλου, η οποία κατήγγειλε επώνυμα τον Αλέξη Γεωργούλη.

Τι λέει η δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Το Πρωινό», μίλησε, η δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη.

Η Σταματίνα Μαλλά, μια εκ των δικηγόρων του Αλέξη Γεωργούλη, είπε ότι μέχρι στιγμής συγκεντρώνουν «διάσπαρτες πληροφορίες από το διαδίκτυο», ενώ αποκάλυψε ότι «ο κ. Γεωργούλης ακόμη δεν έχει κληθεί από τις Αρχές».

«Θέλουμε όσο πιο γρήγορα να πάει να απολογηθεί, για να λάβουμε και την δικογραφία», είπε η συνήγορος του ευρωβουλευτή, ο οποίος «δηλώνει αθώος και θα αποδείξει την αθωότητα του».

Τι είπε ο δικηγόρος της Ελένης Χρονοπούλου

Λίγη ώρα αργότερα, στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 φιλοξενήθηκαν δηλώσεις του Σπήλιου Σπηλιάκου, ενός εκ των συνηγόρων της Ελένης Χρονοπούλου, της δικηγόρου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, η οποία, όπως αποκάλυψε ο νομικός, έχει καταγγείλει τον ευρωβουλευτή όχι για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά για βιασμό.

«Δεν είναι σεξουαλική παρενόχληση. Είναι καταγγελία για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης. Αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις από τις βελγικές Αρχές», ανέφερε ο κ. Σπηλιάκος.

"google ad"

Συμπλήρωσε ότι η καταγγέλλουσα «είναι ένας δυνατός άνθρωπος και προσπαθεί να αντέξει», ενώ επεσήμανε πως «η καταγγελία έγινε αμέσως, οι χρόνοι της έρευνας είναι ζήτημα των βελγικών Αρχών».

Αποκάλυψε δε πως ούτε η πλευρά της κ. Χρονοπούλου έχει λάβει γνώση της δικογραφίας, με το αποτέλεσμα της έρευνας, λέγοντας ότι «πρώτα θα κληθεί ο κατηγορούμενος να λάβει γνώση της δικογραφίας και μετά θα την λάβουμε εμείς».

Ποια ποινή θα του επιβληθεί αν βρεθεί ένοχος

Σε ότι αφορά το νομικό σκέλος της υπόθεσης αυτής, ο δικηγόρος Νίκος Κορογιαννάκης που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος καταγγέλθηκε από την Ελένη Χρονοπούλου, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην εργαζόμενη στο Ευρωκοινοβούλιο, για βιασμό και κακοποίηση.

Αναλυτικότερα, μιλώντας για τη χρονική διάρκεια της υπόθεσης, χαρακτήρισε «υπερβολική» την χρονική διάρκεια της έρευνας της βελγικής δικαιοσύνης και την απέδωσε προφανώς σε «δυσλειτουργία της βελγικής εισαγγελίας».

«Η Μέτσολα έλαβε το αίτημα για άρση της ασυλίας του Γεωργούλη, μετά την τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου και την ανακοίνωσε ως είχε υποχρέωση πριν από την επόμενη συνεδρίαση», ανέφερε στη συνέχεια. Επανερχόμενος στο θέμα της χρονικής διάρκειας της έρευνας και ερωτηθείς σχετικά, είπε πως δεν πιστεύει ότι ο κορωνοϊός μπορεί να αποτέλεσε αιτία για τη μεγάλη καθυστέρηση.

Τέλος αναφορικά με το θέμα των ποινών, είπε πως η βαρύτερη κατηγορία αφορά τον βιασμό και η ποινή που προβλέπεται στο Βέλγιο είναι από 5 έως 10 χρόνια, διευκρινίζοντας όμως ότι η ποινή που θα επιβληθεί αν ο κ. Γεωργούλης κριθεί ένοχος θα εκτιθεί κανονικά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...