17.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Αλέξης Τσίπρας από Χανιά: “Το πιστόλι θα βγει από τον κρόταφο, τα προβλήματα θα ξεπεραστούν” | Φωτός

Ημερομηνία:

Στα Χανιά βρίσκεται για την έναρξη της προεκλογικής περιόδου ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως είχε ανακοινωθεί τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τους δημάρχους του νομού στο Δημαρχείο Χανίων.

Αρχικά όμως συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χανίων όπου μπροστά στους δημοσιογράφους μίλησαν τόσο για τη διαπραγμάτευση όσο και για τοπικού ενδιαφέροντος θέματα.

Ο κ. Βάμβουκας σημείωσε ότι ο Δήμος Χανίων ήταν από τους πρώτους δήμους που έσπευσαν να δώσουν τα αποθεματικά τους για να στηρίξουν τη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης ενώ ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην τελευταία φορά που είχε έρθει στα Χανιά, την τελευταία ημέρα της προηγούμενης νικηφόρας εκλογικής μάχης, τον Ιανουάριο του 2015, σημειώνοντας ότι “η πόλη σας είναι γούρικη”.

Όμως, όπως είπε, “από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι”.

DSCF4448

Είπε ότι τα Χανιά είναι ένας τόπος δημοκρατικός με έναν απαιτητικό λαό που “γνωρίζει να ανταμείβει αυτούς που παλεύουν”.

«Οι παλιοί πολιτικοί μάς έσπρωξαν στο χαντάκι, μας γέμισαν χρέη. Και εμείς πρέπει να βγούμε από το χαντάκι», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Το να ξεπεράσουμε την κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη».

Η συζήτηση μετά περιστράφηκε στα προγράμματα ΕΣΠΑ αλλά και στον ρόλο που καλείται να παίξει η αυτοδιοίκηση στην ανασυγκρότηση της χώρας.

DSCF4458

Στο τέλος της σύντομης συζήτησής τους ο Δήμαρχος Χανίων παρέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα ιστορικό λεύκωμα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος και συλλεκτικό γραμματόσημο με τον Φάρο Χανίων .

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το πιστόλι θα βγει από τον κρόταφο, εννοώντας ότι η χώρα ακόμα και σήμερα βρίσκεται υπό απειλή, θα μπει στο θηκάρι και τα προβλήματα θα ξεπεραστούν.

Kαι συνέχισε: «Πρέπει όμως να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος, τα σημαντικά προβλήματα της χώρας, και τα μεγάλα συμφέροντα».

DSCF4496

Να σημειώσουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σε διπλανή αίθουσα με όλους τους δημάρχους του νομού όπου συζήτησαν για τα προβλήματα των δήμων, τα αγροτικά αλλά και ζητήματα οικονομίας και ευρωπαϊκών πόρων. Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται ο πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

"google ad"

DSCF4489

Εκεί και ο Χανιώτης πρώην Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών Παύλος Πολάκης, η βουλευτής Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη, ο υποψήφιος βουλευτής Αντώνης Μπαλωμενάκης και άλλα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

DSCF4463

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια της ημέρας θα δώσει ομιλία για τα αγροτικά ζητήματα από το Καστέλι Κισσάμου στο Τσατσαρωνάκειο.

DSCF4509

H ομιλία θα ξεκινήσει στις 11.30 και θα επικεντρωθεί στη γενικότερη πολιτική κατάσταση αλλά και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες. Κατόπιν, ο Αλέξης Τσίπρας θα κατευθυνθεί προς το Ρέθυμνο και τα Ανώγεια

DSCF4524

Στα Ανώγεια αναμένεται να φθάσει το απόγευμα στις 6 μ.μ όπου και θα αποσυρθεί σε ξενοδοχείο για να ξεκουραστεί. Στις 7.30 μ.μ θα επισκεφτεί το Δημαρχείο Ανωγείων για να συνομιλήσει με τον Δήμαρχο Ανωγείων κ.Μανόλη Καλλέργη.

DSCF4547

Στις 8 μ.μ ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει προεκλογική ομιλία στην πλατεία Αρμί.

1490332_10154226871768289_1234236787_o

Στην συνέχεια θα περπατήσει στα Ανώγεια για να συνομιλήσει με τους κατοίκους και θα καταλήξει στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στο Μεϊντάνι. Αργότερα θα παρατεθεί στον κ.Τσίπρα και στη συνοδεία του δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα των Ανωγείων.

11879817_10154226871833289_1127079662_o

Ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ θα διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο του χωριού και θα αναχωρήσει το πρωί της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου από τα Ανώγεια με προορισμό την Αθήνα.

Φωτογραφίες από συνάντηση με Δήμαρχο Χανίων: Γιάννης Αγγελάκης

Φωτογραφίες από σύσκεψη με δημάρχους νομού Χανίων: Νίκος Ν. Αγγελάκης

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γιάννης Αγγελάκης
Ο Γιάννης Αγγελάκης σπούδασε Μέσα Ενημέρωσης και Πολιτισμικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton και ακολούθως συνέχισε τις σπουδές του σε επίπεδο MPhil στο Κέντρο για τις Σύγχρονες Πολιτισμικές Σπουδές (CCCS) του Πανεπιστήμιου του Birmingham. Περισσότερα άρθρα και δημoσιεύσεις μου εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...