22.8 C
Chania
Wednesday, September 18, 2024

Αλαβάνος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει πλέον στην αριστερά»-«Ιδιότυπος άνθρωπος» ο Πολάκης

Ημερομηνία:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει πλέον στην αριστερά» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Αλέκος Αλαβάνος. Ο ίδιος είπε ότι «κάθε αριστερό κόμμα κατά καιρούς κάνει κάποια λάθη, κάτι το οποίο δεν είναι σωστό και λοιπά, αλλά αυτά είναι μέσα στη λογική. Έχω κάνει και εγώ λάθη». «Το βασικό όμως με το ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι όταν βγήκε κυβέρνηση αποδέχθηκε το 3ο μνημόνιο», υπογράμμισε.

«Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα πια μία κίνηση μέσα στο χώρο της Αριστεράς, είναι εκτός Αριστεράς και κέντρου, έχει πλησιάσει τη δεξιά», πρόσθεσε ο κ. Αλαβάνος. Σύμφωνα με τον ίδιο, «μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουνε αξιόλογοι άνθρωποι αλλά η κομματικότητα τους έχει αιχμαλωτίσει τους έχει βάλει μέσα σε κλουβί».

Σε σχέση με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως «ο Κασσελάκης συνήθως μου προκαλεί ένα είδος από γέλια, νομίζω παρακολουθούμε μία κωμωδία και μία διάλυση». «Με ενοχλεί και εμένα πάρα πολύ το γεγονός ότι αυτοί που αυτοαποκαλούνται αριστεροί ουσιαστικά φέρνουνε ένα πρόεδρο από την Αμερική» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη, που έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να λάβει μέρος στις εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για έναν «ιδιότυπο άνθρωπο», ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε πως «αν είχε πολιτική εμπειρία δεν θα οδηγούσε ένα κόμμα στη διάλυση».

«Μιλάμε για κωμωδία δεν μιλάμε ούτε καν για δράμα παρότι είναι δράμα με τις παραχωρήσεις που κάνανε στην ΕΕ, είναι για γέλια είναι μία φάρσα» τόνισε. «Αυτό θέλει και η ηγεσία της ΝΔ, θέλει να αναδεικνύει την παθολογία ενός κόμματος το οποίο έχει ασκήσει δεξιά πολιτική να το παρουσιάσει ως αριστερό προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της και το βλέπετε αυτό πως γίνεται στις διάφορες δημοσκοπήσεις που γίνονται αυτό τον καιρό» σημείωσε.

«Δεν είναι μόνο η διάλυση ενός κόμματος είναι η καταπάτηση των αξιών του χώρου που προέρχεται αυτό. Η Αριστερά είναι άλλο πράγμα από αυτά τα κόμματα», συνέχισε. Μάλιστα, υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια «ένα πολιτικό μόρφωμα το οποίο δεν ξέρει τι είναι», αλλά «απλώς ενδιαφέρεται για να έχει λίγη εξουσία στα χέρια του».

thepressproject.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

11 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Οι φοιτητές των Χανίων τιμούν τη μνήμη του

Φέτος συμπληρώνονται 11 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου...

Στις 18, 19 και 20 Νοεμβρίου οι εκλογές στο Επιμελητήριο Χανίων

Καλούνται τα μέλη του Επιμελητηρίου Χανίων να λάβουν μέρος...

Ποδηλατόδρομος γιοκ ακόμη και έξω από το Δημαρχείο Χανίων

Δεν πέρασαν παρά μόλις μερικά χρόνια από τότε που...