27.8 C
Chania
Thursday, October 3, 2024

Αλικαρνασσός: Ισόβιτες, υπόδικοι και πλημμεληματικοί όλοι μαζί

Ημερομηνία:

Είχαμε γράψει εδώ και καιρό πόσο ασφυκτικές είναι πλέον οι συνθήκες στις φυλακές Αλικαρνασσού λόγω της θεαματικής αύξησης των κρατουμένων με αποτέλεσμα σε κελιά 7 τ.μ. να διαμένουν 3 και 4 κρατούμενοι.

Και με τους ρυθμούς που κινούνται οι προφυλακίσεις και οι εγκλεισμοί, σε λίγο θα αναγκαστούν να βάλουν ράντζα στους διαδρόμους και στους κοινόχρηστους χώρους της φυλακής. Σωφρονιστικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι μέχρι 270-280 η κατάσταση είναι οριακή, …ακουμπάει όμως ταβάνι.

Για παράδειγμα, σήμερα, Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, οι κρατούμενοι στις φυλακές Αλικαρνασσού ανέρχονται σε 271 καθώς 12-14 έγκλειστοι βρίσκονται σε μεταγωγές για δικαστήρια και θα επιστρέψουν.

Από τους 271, οι 23 είναι ισοβίτες, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία αφορά σε καθείρξεις άνω των 5 ετών. Στις φυλακές Αλικαρνασσού όμως βρίσκονται και 30 κρατούμενοι που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί.

Πρόκειται για 14 υπόδικους και για 16 κρατούμενους με ποινές φυλάκισης έως 2 έτη. Οι τελευταίοι 16 έχουν να κάνουν περισσότερο με την εφαρμογή των νέων διατάξεων.

cretalive.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τέμπη: 26 οικογένειες θυμάτων εξηγούν γιατί είναι αντίθετες με το εισιτήριο της συναυλίας

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ των οικογενειών θυμάτων στα Τέμπη με αφορμή...

Η Ι.Λ.Α.Ε.Κ. προσκαλεί τους κατοίκους της Χαλέπας σε ξενάγηση στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο

Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο "Κύτταρο...

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα δικαιώματα των μαθητών με αναπηρία

Στη σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση αναφέρεται: "Η εκπαίδευση θα γίνει στο Πνευματικό...