30.8 C
Chania
Monday, July 1, 2024

Αλλάζει η περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων και αποβλήτων πρασίνου στον Δήμο Χανίων

Ημερομηνία:

Εκτεταμένες συναντήσεις με τους προέδρους και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων του Δήμου Χανίων πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου, Μιχάλης Τσουπάκης σχετικά με την αλλαγή στο πρόγραμμα περισυλλογής ογκωδών και αποβλήτων στις περιοχές ευθύνης του Δήμου Χανίων.

Όπως επισήμανε ο κ. Τσουπάκης, «Τα ογκώδη αντικείμενα όπως τα έπιπλα, τα στρώματα, καρέκλες, τραπέζια κ.λπ. αλλά  και τα απόβλητα κήπου όπως κλαδέματα, γκαζόν κ.α., απαιτούν ειδική διαχείριση στην απόρριψη τους. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τους δημότες να ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες και να απευθύνουν εγκαίρως τα αιτήματά τους για τη συλλογή των απορριμμάτων, είτε στέλνοντας αίτημα μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Χανίων www.chania.gr ή email στην παρακάτω διεύθυνση: d-perivallon@chania.gr είτε να επικοινωνούν τηλεφωνικά στην Υπηρεσία μας καλώντας στον αριθμό: 28213 41777» ενώ υπογράμμισε πως «οι δημότες μπορούν να συμβάλλουν ενεργά στην προσπάθεια μας για μία καθαρότερη πόλη βγάζοντας τα ογκώδη αντικείμενα / απόβλητα πρασίνου έξω από τις ιδιοκτησίες τους το βράδυ πριν από την ημέρα που αντιστοιχεί στην περιοχή τους, προσέχοντας να μην εμποδίζουν τη κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων, αφού απευθύνουν το αντίστοιχο αίτημα στις Υπηρεσίες μας».

Όπως αναφέρθηκε και κατά την ενημέρωση στα μέλη των τοπικών κοινοτήτων, ξεκινώντας άμεσα, το πρόγραμμα περισυλλογής των ογκωδών θα πραγματοποιείται συγκεκριμένες μέρες ανά δημοτική ενότητα/περιοχή.

Ακολούθως, το πρόγραμμα περισυλλογής θα δραστηριοποιείται:

Κάθε Δευτέρα στις περιοχές Κουνουπιδιανά, Αγ. Ονούφριος, Κορακιές, Καμπάνι, Καλαθά, Χωραφάκια, Τερσανά, Σταυρό, Στέρνες, Παζινό, Μουζουρά, Χορδάκι, Μαράθι και Λουράκι.

Κάθε Τρίτη, στις περιοχές Αρώνι, Πιθάρι, Αργουλιδές, Καθιανά, Σούδα, Βλητέ, Μεγάλα Χωράφια, Καλάμι, Τσικαλαριά και ΒΙΟΠΑ.

Κάθε Τετάρτη στις περιοχές Νεροκούρου, Μουρνιές, Κατσιφαριανά, Μαλάξα, Παπαδιανά, Κοντόπουλα, Κάμποι και Δρακώνα και Πλατυβόλα

Κάθε Πέμπτη στις περιοχές Βαμβακόπουλο, Πασακάκι, Περιβόλια, Αγιά, Θέρισο, Λυγιδέ, Ποτιστήρια, Αγιά, Μαρμαρά, Βαρύπετρο, Μυλωνιανά και Κυρτωμάδο.

Κάθε Παρασκευή στις περιοχές Δαράτσο, Γαλατά, Σταλό και Αγία Μαρίνα.

Ξεχωριστή πρόβλεψη για την περισυλλογή ογκωδών θα υπάρχει για τις περιοχές που εντάσσονται στη Δημοτική Ενότητα Χανίων, με το πρόγραμμα να διαμορφώνεται ως εξής:

Κάθε Δευτέρα στην περιοχή της Ν. Χώρας και της Παλαιάς Πόλης Χανίων, η οποία περικλείεται στο περίγραμμα των οδών: Ακτή Παπανικολή => Ακτή Κανάρη => Ακτή Τομπάζη => Ακτή Ενώσεως => Κύπρου => Νικηφόρου Φωκά => Ελευθερίου Βενιζέλου =>

Χατζημιχάλη Γιάνναρη => Πλατεία 1866 => Σκαλίδη => Κισσάμου (μόνο τη δεξιά πλευρά με κατεύθυνση από το κέντρο της πόλης προς Κλαδισό) => Κλαδισός – Γεωργιακάκηδων.

Κάθε Τρίτη στην περιοχή Παχιανών – Αγίου Λουκά, η οποία περικλείεται στο περίγραμμα των οδών: Κισσάμου (μόνο τη δεξιά πλευρά με κατεύθυνση από Κλαδισό προς το το κέντρο της πόλης) => Σκαλίδη => Πλατεία 1866 => Χατζημιχάλη Γιάνναρη => Αποκορώνου => Λεωφόρος Ηρακλείου (ή Καραμανλή) => Γογονή (δεξιά πλευρά με κατεύθυνση προς Πελεκαπίνα) => Περιβολίων => Σαρηδαντώνη => Κισάμου – φανάρια Κλαδισού.

Κάθε Τετάρτη στην περιοχή Δικαστηρίων – Αγίου Ιωάννη, η οποία περικλείεται στο περίγραμμα των οδών: α) Σολωμού και Αποκορώνου γωνία => Σολωμού => Ιωάννη Σφακιανάκη => Πλατεία Ελευθερίας => Παπαναστασίου => Καράγιωργα => τέρμα Καράγιωργα => Γρυλλάκη και β) Σολωμού και Αποκορώνου γωνία => Λεωφόρος Ηρακλείου (ή Καραμανλή) (από τη διασταύρωση με Παναγούλη και Γογονή μόνο στο αριστερό ρεύμα της λεωφόρου που έχει κατεύθυνση προς Σούδα) => Λεωφόρος Σούδας μέχρι και Μακεδονίας => Δεληγιαννάκη.

Κάθε Πέμπτη στην περιοχή των Δικαστηρίων – Λενταριανών, η οποία περικλείεται στο περίγραμμα των οδών: Ελευθερίου Βενιζέλου (από Πλατεία Δημοτικής Αγοράς) => Νικηφόρου Φωκά => Δωδεκανήσου => Ακτή Μιαούλη => Τζιλιβάκη => Ελευθερίου Βενιζέλου  => Ακρωτηρίου (μόνο το δεξί ρεύμα με κατεύθυνση προς Ακρωτήρι) => Π. Κωστάκη => Εθνικής Αντιστάσεως => Βρυσών => Παπαναστασίου => τέρμα Παπαναστασίου στη διασταύρωση με Καράγιωργα.

Κάθε Παρασκευή στην περιοχή Χαλέπας – Κουμπελί – Σόδυ – Αγίου Ματθαίου, η οποία περικλείεται στο περίγραμμα των οδών: Μανούσου Κούνδουρου και Ελευθερίου Βενιζέλου γωνία => Μανούσου Κούνδουρου (μόνο στο αριστερό ρεύμα με κατεύθυνση προς Κατσαμπά) => Ακρωτηρίου έως το ύψος της Π. Κωστάκη μόνο στο αριστερό ρεύμα με κατεύθυνση προς Ακρωτήρι => Ακρωτηρίου από το ύψος της Π. Κωστάκη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας  έως και  Ιωάννου Παΐζή=> Άγιος Ματθαίος => Κουκουνάρας => Σκίνων => Κουμαριάς => Οδυσσέα Ελύτη => Ακρωτηρίου => κόμβος Ε.Ο. Αεροδρομίου – Σούδας – Λ. Ελ. Βενιζέλου – Αλ. Μινωτή => Αλ. Μινωτή => Γεωργίου Μιχελογιάννη και όλες τις οδούς που περιλαμβάνονται κατά μήκος της ακτογραμμής από το ύψος της Γ. Μιχελογιάννη έως τη Μανούσου Κούνδουρου και Ελευθερίου Βενιζέλου γωνία.

Σημειώνεται η περισυλλογή ΑΕΚΚ (μπάζα) ότι δεν αποτελεί ευθύνη του Δήμου Χανίων, καθώς πρόκειται για απόβλητα εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων και αποτελούνται από υλικά, όπως σκυρόδεμα, σίδηρο, τούβλα, γύψο, ξύλο, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, αμίαντο και χώμα, που μπορούν να ανακυκλωθούν και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, μεταφέρονται με ευθύνη του υπεύθυνου εργασιών ή του ιδιοκτήτη σε πιστοποιημένα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπιτικές προτάσεις

Χοχλιοί μπουμπουριστοί Τώρα οι χοχλιοί είναι στουμπωμένοι. Τους καθαρίζομε με...