16.8 C
Chania
Monday, October 28, 2024

Αλλάζουν όλα στην απόδοση ασφαλίστρων Ενημέρωση από τους Χανιώτες ασφαλιστές

Ημερομηνία:

Αλλάζουν όλα στην απόδοση ασφαλίστρων που από την 1η Ιανουαρίου γίνεται άμεσα. Αναλυτικά μας ενημερώνει ο σύνδεσμος ασφαλιστικών διαμεσολαβητών Χανίων.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, από 1.1.2014 ενεργοποιούνται οι διατάξεις του νόμου 400/1970 που δεν είχαν εφαρμοστεί επί δεκαετίες.

Σύμφωνα με τις πράξεις 30 & 31/2013 της ΤτΕ – η οποία εποπτεύει της ασφαλιστικές εταιρείες – το νέο σύστημα πληρωμής ασφαλίστρων αλλάζει την διαδικασία είσπραξης και απόδοσης των ασφαλίστρων.

Άμεση συνέπεια αυτού, είναι ότι:

Α. Σε περίπτωση που ένας πελάτης επιθυμεί να ασφαλίσει το αυτοκίνητό του (πρωτασφαλιστήριο) θα πρέπει να εξοφλεί προκαταβολικά τα ασφάλιστρα και μετά να παραλαμβάνει το συμβόλαιό του από τον ασφαλιστή του.

Β. Το ίδιο ακριβώς θα ισχύει και για την ανανέωση του συμβολαίου του το οποίο θα προπληρώνεται από τον πελάτη και θα τυπώνεται και θα παραδίδεται άμεσα.

Οι παραπάνω διατάξεις υποχρεώνουν τους ασφαλιστές να εναρμονιστούν με την άμεση είσπραξη και απόδοση των ασφαλίστρων, καθώς η μη τήρησή τους, θα επιφέρει σύμφωνα με τον νόμο σημαντικά πρόστιμα σε αυτούς.

Εξαιτίας όλων αυτών των αλλαγών, συνιστούμε την προσοχή αλλά ταυτόχρονα ελπίζουμε στην κατανόηση των Ασφαλιζομένων.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ