26.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Αλλάζουν όλα στο Λαφονήσι – Τέρμα οι ομπρέλες, απαγόρευση αυτοκινήτων, τοποθετείται ηλεκτρονικό σύστημα πληροφόρησης

Ημερομηνία:

Με απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Κισσάμου συναινεί στην εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία του Λαφονησίου. Πρώτα και σημαντικό βήμα είναι η απαγόρευση εισόδου αυτοκινήτων στην προστατευόμενη περιοχή, ακόμη πιο σημαντικό η αφαίρεση, σχεδόν στο σύνολό τους, των ομπρελοκαθισμάτων.

Μιλήσαμε με τον κ. Κουκουράκη που υπήρξε και εισηγητής ως ειδικός συνεργάτης για θέματα περιβάλλοντος και χωροταξίας του Δήμου Κισάμου.

Όπως μας είπε:

“Το σύνολο των μέτρων δε συζητήθηκε σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο. Σε κάθε περίπτωση το Λαφονήσι θα αλλάξει ριζικά. Όλα τα αυτοκίνητα θα μένουν έξω. Το μέρος που ήταν γεμάτο ομπρελοκαθίσματα, τώρα θα φύγουν όλα. Δε θα μείνει ούτε μία ομπρέλα! Το ομπρελονήσι τελείωσε! Αν πάτε στο Λαφονήσι θα βλέπετε μία εικόνα όπως τον Γενάρη!

Οι δύο δήμοι, ο ένας στη νότια πλευρά και ο άλλος στη βόρεια, στην άκρη… τελείως άκρη αριστερά και δεξιά θα έχει κάποιες λίγες ομπρέλες. Όμως το μάτι σου ευθεία δε θα βλέπει ούτε μία ομπρέλα!”

Σε ερώτημά μας για το πώς θα κατορθωθεί να εφαρμοστεί μία τέτοια απόφαση ο κ. Κουκουράκης είπε:

“Μέσω της Μονομετοχικής! Έχουμε πάρει εμείς τη διαχείριση της παραλίας. Οι δήμοι θα βάλουν κάποιες ομπρέλες για να εξυπηρετούν αυτούς που έχουν περισσότεροι ανάγκη, 90 ομπρέλες ο ένας από τη μία μεριά και 90 ομπρέλες ο άλλος. Πριν είχε ο καθένας 350 με 400 ομπρέλες ο καθένας. 800 στο σύνολο. Τώρα θα έχουν μόλις 180 και οι δύο μαζί, όμως εκεί στο κέντρο δε θα είναι καμία.

Εντελώς ελεύθερη παραλία να ξαπλώσει ο καθένας με την πετσέτα του, το παιδάκι να τρέξει, να βάλει την ξαπλώστρα του. Και εξακολουθεί και απαγορεύεται και οποιαδήποτε τύπου ομπρέλα ακόμη και ιδιωτική στο νησί”.

Ο κ. Κουκουράκης διαβεβαιώνει ότι ακόμη και αν αλλάξουν οι δημοτικές αρχές δε μπορεί να ανατραπεί η απόφαση.

Είπε χαρακρηριστικά:

“Από το 2.000 το παλεύουμε με την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη. Και μπαγάσας δήμαρχος να έρθει δε μπορεί να κάνει τίποτα. Οριστικοποιείται το σχέδιο.

Ελπίζω ότι φέτος θα προλάβουμε το 50%, το υπόλοιπο 50% θα γίνει του χρόνου. Τότε θα εγκατασταθεί και ηλεκτρονικό σύστημα πληροφόρησης, δηλαδή ο επισκέπτης που ξεκινά από Νέα Υόρκη θα ξέρει ότι λ.χ. την Τρίτη από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 8 το απόγευμα θα είμαι στο Λαφονήσι γιατί δε μπορώ να είμαι νωρίτερα, ούτε μπορώ πάνω από 4 ώρες.

Ο άλλος θα ξέρει ότι θα πάει από τις 9 μέχρι τις 1. Επίσης μέσω του κινητού του θα παίρνει πλήρη πληροφόρηση, πόσα άτομα είναι κάτω, πόσες θέσεις στάθμευσης είναι ελεύθερης και τα σχετικά”

Σχετικά με τις θέσεις στάθμευσης ο κ. Κουκουράκης είπε ότι θα είναι επί πληρωμή:

“Από πέρυσι δουλεύουν καμία 600αριά θέσεις, φέτος θα γίνει μεγαλύτερο, του χρόνου θα φτιαχθεί άλλο ένα, θα γίνει και ένα δημοτικό. Είναι καλό να προχωρείς με συμμαχίες”.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...