12.8 C
Chania
Tuesday, December 16, 2025

Αλλαγές στις αναβολές του στρατού και την εξαγορά θητείας

Ημερομηνία:

Τροπολογία για τη δυνατότητα εξαγοράς της στρατιωτικής θητείας από τα 33 χρόνια, έναντι των 35 που προβλέπεται σήμερα, εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, αναφέροντας ότι το υπουργείο θα καταθέσει ακόμα μία τροπολογία, στην οποία θα προβλέπεται μεγαλύτερος χρόνος αναβολής στράτευσης για τους διακριθέντες επιστήμονες.

Στο πλαίσιο συζήτησης νομοσχεδίου για θέματα σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων, ο Δημήτρης Βίτσας προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα δικαιούνται περισσότερου χρόνου αναβολής στράτευσης και οι διακριθέντες επιστήμονες που εργάζονται εντός της χώρας, πέραν των επιστημόνων του εξωτερικού, που γι΄αυτούς ισχύει ήδη.

«Θα υπάρχει ένας κατάλογος ερευνητικών ιδρυμάτων, οι οποίοι είναι σε αντιστοιχία με το εξωτερικό, όπως για παράδειγμα ο Δημόκριτος, όπου τα παιδιά που δουλεύουν εκεί και πιθανώς η δουλειά τους να έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από το να δουλεύει κάποιος στο Λονδίνο, να απολαμβάνουν την δυνατότητα μεγαλύτερης αναβολής στράτευσης» εξήγησε ο αν. υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας πως με τον τρόπο αυτό επιχειρείται να αποτραπεί «ένα κομμάτι του brain drain».

Παράλληλα, εξήγγειλε τροπολογία για τη δυνατότητα εξαγοράς της στρατιωτικής θητείας από τα 33 χρόνια, έναντι των 35 που προβλέπεται σήμερα, , αναφέροντας ότι το υπουργείο θα καταθέσει ακόμα μία τροπολογία, στην οποία θα προβλέπεται μεγαλύτερος χρόνος αναβολής στράτευσης για τους διακριθέντες επιστήμονες.

Ακόμη, ο ενημέρωσε την αρμόδια Επιτροπή, για την κατάθεση τροπολογίας με βάση την οποία θα απονέμεται τιμητικά επιπλέον βαθμός σε αξιωματικούς πολεμικής διαθεσιμότητας που έχουν αναπηρία 100% και άνω. Ειδικώς για το θέμα αυτό, ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν 14 τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίες εμπίπτουν στη συγκεκριμένη ρύθμιση.

thepressproject.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ