33.2 C
Chania
Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2026

Αλλαγή και ελπίδα με νέους αγώνες

Ημερομηνία:

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Στην Αργεντινή όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση παρέσυρε όλα τα παλαιά κόμματα είτε συμμετείχαν είτε όχι στην εξουσία. Τα κόμματα όμως είναι συστατικό της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Προέρχονται από τον λαό και ενεργούν για λογαριασμό του. Δεν υπάρχει παρθενογένεση στην πολιτική ούτε αδιέξοδα στην δημοκρατία. Κανείς όμως εχέφρων συμπολίτης δεν πιστεύει σήμερα, ότι τα υπάρχοντα κόμματα του δικομματισμού, κόμματα που έφεραν την χώρα στο χείλος του γκρεμού την φτωχοποίησαν και ρήμαξαν τον πλούτο της, μπορούν να την ανασυγκροτήσουν δεδομένου ότι αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή.Οι ευθύνες τους για την σημερινή κατάσταση της χώρας είναι μεγάλες για το ψέμα και τον λαϊκισμό που κυριάρχησε στην πολιτική ζωή. Πρωταρχικές και κύριες ευθύνες έχει και η οικονομική ολιγαρχία που έκανε χρυσοφόρες μπίζνες με το κράτος, αλλά και ο λαός που ανεχόταν τα δύο μεγάλα κόμματα απλώς για να του κάνουν ένα ρουσφέτι μικρό ή μεγαλύτερο ή να κλείσουν τα μάτια στην μικροφοροδιαφυγή όταν οι ολιγάρχες πραγματοποιούσαν το μεγάλο φαγοπότι.«Να φύγουν όλοι» φώναζε οργισμένο το πλήθος στην Αργεντινή που είδε την ζωή του να ανατρέπεται. Το ΠΑΣΟΚ με τον κ. Παπανδρέου στην ηγεσία αντιμετωπίζει σαφώς τον κίνδυνο της εκλογικής συντριβής. Με έναν «εκσυγχρονιστή» στην κορυφή απλώς εξαφανίζεται, διότι συνιστά πολιτική ασυναρτησία στην παρούσα συγκυρία, που οι εισαγόμενες αλλαγές έχουν αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας και του αισθήματος ανασφαλείας και τη μείωση των εισοδημάτων.»Η Ν.Δ κερδοσκοπεί πολιτικά λησμονώντας τις δικές της ευθύνες διακυβέρνησης της χώρας. Στην σημερινή συγκυρία που κυριαρχεί ο νεοφιλελευθερισμός και έχει συντρίψει τα εργασιακά δικαιώματα και το κοινωνικό κράτος,  τεράστιες ευθύνες έχει και η πληθυντική αριστερά στο σύνολο της, που είναι πολυδιασπασμένη σε σφραγίδες που κατέχουν το αλλάθητο του πάπα και την μοναδική αλήθεια ,και δεν συνεργάζονται βάσει μίνιμουμ προγράμματος για να αντιμετωπίσουν την σύγχρονη ύβριν και απαξίωση του ανθρώπου, στο όνομα τηs υψηλής κερδοφορίας του χρηματοπιστωτικού και πολυεθνικού κεφαλαίου, και της παγκοσμιοποίησης.  Το «τι μέλει γεννέσθε» θα το δείξει ο επόμενος καιρός , οι κοινωνικοί αγώνες και η κρίση της κάλπης.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ασκήσεις βολών στο πεδίο βολής Α/Δ Μάλεμε τον Ιούλιο – Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ανακοινώνει ασκήσεις βολών στο πεδίο Α/Δ Μάλεμε τον Ιούλιο 2026. Πρωινές και βραδινές ώρες διεξαγωγής, μέτρα ασφαλείας για πλοία και αλιείς.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών στο Ρέθυμνο για ναρκωτικά και όπλα

Σύλληψη 36χρονου και 50χρονης στο Ρέθυμνο για ναρκωτικά και όπλα. Κατασχέθηκαν 4,8 γραμμάρια κοκαΐνης, φυσίγγια, μαχαίρι και 250 ευρώ από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.

Βραβείο Education Leaders Awards 2026 για το Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου του Φεστιβάλ Χανίων

Το Θερινό Σχολείο Κινηματογράφου του Φεστιβάλ Χανίων βραβεύτηκε στα Education Leaders Awards 2026 για καινοτομία στην εκπαίδευση. Το 5ο Cinema Summer Camp πραγματοποιείται 5-12 Ιουλίου.

Κίσσαμος: Νέα εποχή τουριστικής προβολής με ψηφιακή αναβάθμιση του Discover Kissamos

Ο Δήμος Κισσάμου αναβαθμίζει το Discover Kissamos με νέα εφαρμογή για κινητά, ανανεωμένη ιστοσελίδα και έντυπο χάρτη με QR codes. Ψηφιακή στρατηγική για την τουριστική προβολή της περιοχής.