16.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Αλλαγή του εκλογικού νόμου φέρεται να μελετά ο Ευ. Βενιζέλος

Ημερομηνία:

Σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου και κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα πυροδότησαν οι αναφορές του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος τόσο στην κλειστή σύσκεψη στελεχών την περασμένη Παρασκευή όσο και στην Πανελλαδική Συνάντηση του ΠΑΣΟΚ επανήλθε στο επίμαχο σημείο της προγραμματικής συμφωνίας της δικομματικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους ο Ευ.Βενιζέλος θα προτείνει στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά άμεσα συγκεκριμένη πρόταση για αλλαγή του εκλογικού νόμου, που επί της ουσίας θα αφαιρέσει το «προνόμιο» από τον ΣΥΡΙΖΑ να υπολογίζει στο μπόνους των 50 εδρών.

«Ποιος είπε ότι θα κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ότι θα είναι πρώτος στο επίπεδο του 25% ή 26%; Ποιος είπε ότι ο κόσμος δεν θέλει σταθερότητα; Και ποιος είπε ότι έχει λήξει το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου;» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Βενιζέλου την Κυριακή.
Πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου αν και αποδέχεται ότι στην προγραμματική συμφωνία υπάρχει δέσμευση για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος, απαντά αρνητικά στα σενάρια να γίνει κίνηση προς το αναλογικότερο τώρα, αλλά συμφωνεί με την ανάγκη να σπάσουν οι μεγάλες περιφέρειες του «χάρτη».

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε αντίθετη με το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου, κάνοντας λόγο για «κουτσογιωργικές» αντιλήψεις.

«Για γενικώς σπασμωδικές κινήσεις, όπως η αλλαγή εκλογικού νόμου εν όψει εκλογών, δεν είμαι ποτέ υπέρ τους. Δεν αλλάζεις τον εκλογικό νόμο παραμονές των εθνικών εκλογών. Αυτά είναι αλήστου μνήμης ‘κουτσογιωργικές’ αντιλήψεις. Δεν είναι δυνατόν το 2014 να σκεπτόμαστε ακόμα με την ίδια λογική» είπε.

πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...