Το ΚΚΕ δεν εύχεται να πετύχει η κυβέρνηση διότι θα είναι ζημιά για το λαό αφού θα περάσει το αντιλαϊκό και αντεργατικό της πρόγραμμα, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ θέλει η κυβέρνηση να αποτύχει, όχι διότι είναι ανίκανη, όπως ισχυρίζονται άλλα κόμματα ή επειδή θα την πουλήσουν οι εταίροι της, αλλά διότι ο λαός θα της βάλει εμπόδια. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση ποντάρει στη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση που υπάρχει στο λαό και στο γεγονός ότι από το 2012 και μετά το λαϊκό κίνημα είναι σε τέλμα με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ που καλλιεργούσε τη λογική ότι μέσα από την κάλπη και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα λυθούν τα προβλήματα.

Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και την καινούργια με μοχλούς τα μνημόνια, τη ρύθμιση του χρέους και την προσέλκυση επενδύσεων.

Σχολιάζοντας τη θέση της κυβέρνησης ότι θα «πουλήσει τη γεωστρατηγική θέση της χώρας», τόνισε ότι η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας είναι η βάση της Σούδας, το Νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης, το ελληνικό στρατηγείο επιχειρήσεων της ΕΕ στη Λάρισα, ο χερσαίος σχηματισμός μάχης στη Νέα Σάντα Κιλκίς, η βάση του ΝΑΤΟ στο Άκτιο, η νέα βάση του ΝΑΤΟ σε νησί του Αιγαίου που συζητάει η κυβέρνηση, η εγκατάσταση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Κρήτη.

Ανέφερε πως με τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, δεν υπάρχει ειρήνη και σταθερότητα και υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ δεν θέλει μια Ελλάδα που συμμετέχει στο μακελειό άλλων λαών.