21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αλ. Τσίπρας από Ηράκλειο: Αν επικρατήσει η ΝΔ θα ξαναφέρει το καθεστώς της διαπλοκής – Ολόκληρη η ομιλία | Φωτός

Ημερομηνία:

«Αν νομίζουν πως μας έριξαν, να ξέρουν ότι νικητής βγαίνει αυτός που ξέρει να σηκώνεται και να πολεμά» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο Κρήτης, δίνοντας και πάλι χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις εκλογές της Κυριακής.

Στο δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα της 20ης Σεπτέμβρη. Η Κρήτη αποφάσισε. Η Κρήτη ψήφισε «όχι» στην προσπάθεια της ΝΔ και της ολιγαρχίας να πάρουν τη ρεβάνς από το λαό μας.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη, με στόχο να μειωθεί η αποχή και οι αναποφάσιστοι. «Η σπατάλη της ψήφου διασώζει όλο αυτό το παλιό καθεστώς. Η αποχή από την κάλπη είναι η επιθυμία και η ευχή της ΝΔ» τόνισε.

«Aισθάνομαι τιμή και περηφάνια για την υποψηφιότητά μου ως βουλευτής στο νομό σας. Γιατί θα συμμετέχω στη ζωή σας» είπε, απευθυνόμενος στους Ηρακλείωτες ο πρόεδρος τουΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον βαγγέλη Μεϊμαράκη, γιατί όπως είπε κατεβαίνει στις εκλογές με το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά:

Ο κ. Μεϊμαράκης ζητάει από το λαό μας να εμπιστευθεί, για μία ακόμα φορά, τα ψηφοδέλτια του κυρίου Σαμαρά. Το πρόγραμμα του κυρίου Σαμαρά.

Τις δεσμεύσεις του κυρίου Σαμαρά απέναντι στους δανειστές. Φανερές και κρυφές. Και αν επικρατήσει θα ξαναφέρει το καθεστώς της διαπλοκής και χρεοκοπίας στην εξουσία.

251824

Όπως είπε, ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να κυβερνήσει «με τα ίδια πρόσωπα που κυβέρνησαν τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια και που αποκαλούσαν τα μνημόνια ευλογία». «Τα ίδια πρόσωπα που υπέγραφαν ότι ζητούσαν οι δανειστές» υπογράμμισε.

Επανέλαβε το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι σε αυτές τις εκλογές «συγκρούεται ο κόσμος του χθες και ο κόσμος του αύριο», ενώ απευθύνθηκε στη νεολαία:

Η νεολαία, που ζωντανεύει την ελπίδα, που πάντα μπαίνει μπροστά, δεν θα μείνει τώρα πίσω. Θα πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.

Ολόκληρη η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στο Ηράκλειο:

12011229_1070567652961516_8663510006494691945_n

Δημοκρατικέ λαέ της Κρήτης, Πολίτες του Ηρακλείου,

Με τη σημερινή συγκλονιστική σας παρουσία. Η Κρήτη των δημοκρατικών αγώνων. Η Κρήτη της Θέρισου και του Ελευθέριου Βενιζέλου. Η αδούλωτη Κρήτη της εθνικής αντίστασης. Γίνεται για μία ακόμα φορά ο φάρος όλης της Ελλάδας.

"google ad"

Σήμερα εσείς διατρανώνετε σε όλη τη χώρα. Ότι στο δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα της 20ης Σεπτέμβρη. Η Κρήτη αποφάσισε. Η Κρήτη ψήφισε.

Ψήφισε αυτό που επιτάσσουν η δημοκρατική Ιστορία και οι αγωνιστικές παραδόσεις αυτού του μεγάλου νησιού. Ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ελπίδα, για την προοπτική. Για τη Δημοκρατία, για την κοινωνική προκοπή.

Στο δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα της 20ης Σεπτέμβρη. Η Κρήτη και πάλι βροντοφώναξε το περήφανο Όχι.

Όχι στην προσπάθεια της ΝΔ και της ολιγαρχίας να πάρουν τη ρεβάνς από το λαό μας για την 25η του Γενάρη και την 5η του Ιούλη.

Όχι στην εξάρτηση και την υποτέλεια.

Όχι στη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Και θέλω να σας εκμυστηρευτώ ότι αισθάνομαι τιμή και περηφάνια για την υποψηφιότητά μου ως βουλευτή στο νομό σας. Γιατί θα συμμετέχω στη ζωή σας. Στις αγωνίες και τους αγώνες σας. Και σας διαβεβαιώνω ότι θα σας ανταποδώσω την τιμή που κάνετε σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ και σε μένα προσωπικά, ως υποψήφιο βουλευτή, με αυτή τη θερμή υποδοχή σας. Με την ανταπόκρισή σας στο μεγάλο πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ για την ελπίδα και την αλλαγή. Ένα προσκλητήριο ενότητας, συστράτευσης και συμπόρευσης για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα. Για να ξεπεράσουμε, όλες και όλοι, μαζί τις ανηφοριές της Ιστορίας.

Πολίτες του Ηρακλείου,

Για μία ακόμα φορά, η Κρήτη δείχνει – και τη βλέπει και την ακούει όλη η Ελλάδα – ότι εμπιστεύεται και ξαναδίνει στο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρή εντολή διακυβέρνησης και αλλαγής, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Εμπιστεύεται την αυριανή κυβέρνηση του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ ν’ αλλάξει την Ελλάδα.

Με σταθερά και ασφαλή βήματα. Με εθνική και κοινωνική συνεννόηση. Και με γνώμονα τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που μας στηρίζει και μας εμπνέει.

Για να χτίσουμε, όλες και όλοι μαζί, την Ελλάδα του αύριο. Μια Ελλάδα δίκαιη που θα επιβάλει το σεβασμό στη φωνή της στην Ευρώπη και παντού. Το πετύχαμε στους πρώτους εφτά μήνες της διακυβέρνησής μας. Θα συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα και της μάχης μέχρι τέλους, μέχρι να δικαιωθούν τα όνειρά μας.

Γιατί δώσαμε μια βασική υπόσχεση και τη κάναμε πράξη : Να ματώσουμε αν χρειαστεί για να σταματήσει άλλο ο λαός μας να ματώνει. Και αν κάποιοι νομίζουν ότι μα έριξαν κάτω, εμείς σηκωθήκαμε, είμαστε όρθιοι και συνεχίζουμε να παλεύουμε.

Για μια Ελλάδα που παρά τις δυσκολίες, ο λαός της θα περπατά με το κεφάλι ψηλά περήφανα. Για μια Ελλάδα όπου κανείς δε θα μένει μόνος και αβοήθητος στη κρίση. Που τα παιδιά δεν θα λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα.

Για αυτό και ο πρώτος μας νόμος ήταν για την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Το ξεκινήσαμε, και θα το διευρύνουμε. Με τα σχολικά γεύματα στα δημοτικά σχολεία της χώρας.

Ξεκινώντας, μέσα στο 2015, από τις πιο φτωχές πόλεις.

12006084_1070562816295333_6256890082511293236_n

Ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε, επίσης, τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις για να εγγυηθούμε στην πράξη το δικαίωμα όλων στην πρόσβαση στο κοινωνικό κράτος, στην υγεία και την παιδεία.

Απέναντι σ’ αυτήν την εγγύηση για το αύριο, το μόνο που αντιπροτείνει η ΝΔ είναι η επιστροφή στο δικό της χθες.

Ο κ. Μεϊμαράκης ζητάει από το λαό μας να εμπιστευθεί, για μία ακόμα φορά, τα ψηφοδέλτια του κυρίου Σαμαρά. Το πρόγραμμα του κυρίου Σαμαρά. Τις δεσμεύσεις του κυρίου Σαμαρά.

Φανερές και κρυφές.

Και αν επικρατήσει να ξαναφέρει το καθεστώς της διαπλοκής και χρεοκοπίας στην εξουσία. Με τα ίδια πρόσωπα που κυβέρνησαν τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια. Που αποκαλούσαν τα μνημόνια ευλογία. Και που όχι μόνο υπέγραφαν ότι ζητούσαν οι δανειστές αλλά έλεγαν και φωναχτά πως δεν αφήνουν τη τρόικα να τους πάρει τη δόξα, γιατί δικές τους ήταν οι επιλογές των απολύσεων, των περικοπών, της ανεργίας, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

Γι’ αυτό, ας έχουμε κατά νου : την Κυριακή αναμετρώνται δύο κόσμοι.

Από τη μια, ο κόσμος που επάξια εκπροσωπεί η ΝΔ. Ο κόσμος των λίγων. Ο κόσμος της συντήρησης και της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας. Ο κόσμος του χθες.

Και από την άλλη, όλοι εσείς.

Εσείς, ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο προοδευτικός κόσμος. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Ο κόσμος της εργασίας, της δημιουργίας και του πολιτισμού. Ο κόσμος του αύριο. Η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Και το δημοψήφισμα της Κυριακής έχει μόνο ένα ερώτημα: Ποιος θα κυβερνήσει το τόπο για τα επόμενα 4 χρόνια; Ή η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Το χθες ή το αύριο;

Σ’ αυτό και μόνο σ’ αυτό το ερώτημα απαντάμε την Κυριακή. Ξεμπερδεύοντας με το χθες και κερδίζοντας το αύριο.

Γιατί, κάθε άλλη επιλογή ενισχύει την απελπισμένη προσπάθεια του παλιού κατεστημένου, την αγωνία της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας, για παλινόρθωση.

Η σπατάλη της ψήφου διασώζει όλο αυτό το παλιό καθεστώς.

Η αποχή από την κάλπη είναι η επιθυμία και η ευχή της ΝΔ.

Γιατί και όποιος απέχει, συμμετέχει. Συμμετέχει και ψηφίζει.

Γιατί κάθε ψήφος που χάνεται για το ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψήφος κερδισμένη για τη ΝΔ. Κάθε ψήφος που χάνεται για το ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Και γι’ αυτό, η νεολαία, που ζωντανεύει την ελπίδα, που πάντα μπαίνει μπροστά, δεν θα μείνει τώρα πίσω. Οι νέες και οι νέοι, θα κάνουν τη διαφορά και αυτήν την Κυριακή. Θα πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Τους καλώ να μην τους χαρίσουν το δικαίωμα να ζήσουν, να δουλέψουν και να ονειρευτούν στον τόπο μας. Να πάνε στην κάλπη. Να ενωθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Να μην αφήσουν την Ελλάδα να γυρίσει πίσω. Γιατί μόνο με τη νέα γενιά μπροστά μπορούμε ν’ αλλάξουμε την Ελλάδα.

Ο αγώνας για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη, πολίτες του Ηρακλείου, είναι ένας αγώνας διαρκής και δύσκολος.

12032158_1070567656294849_1590560315802091186_n

Είναι ένας πόλεμος που θέλει αντοχή, επιμονή και πείσμα.

Και αυτό το πείσμα, το πείσμα της Κρήτης, το πείσμα των νέων ανθρώπων, ζητάμε στη κάλπη την Κυριακή.

Για να μην αφήσουμε να ξαναχτίσουν το καθεστώς της αδικίας και της ανομίας.

Να κάνουν πράξη το σχέδιο της ΝΔ και της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας για μια μικρή “αριστερή παρένθεση” στις δεκαετίες της διακυβέρνησής τους.

Πολίτες του Ηρακλείου,

Δεν ζητάμε μια δεύτερη ευκαιρία, γιατί δεν μας άφησαν να αξιοποιήσουμε τη πρώτη.

Ζητάμε εντολή συνέχειας της μεγάλης προσπάθειας που ξεκινήσαμε μαζί το περασμένο Γενάρη. Ζητάμε την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει η Αριστερά αυτόν τον τόπο. Ζητάμε να δώσετε στον ΣΥΡΙΖΑ την ισχυρή πλειοψηφία που έχει ανάγκη για να μην βρίσκεται στην ανάγκη και στην ομηρία των δυνάμεων του κατεστημένου την επόμενη των εκλογών. Για τις μεγάλες συγκρούσεις, τομές και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

Και τις τελευταίες μέρες ο λαός μας ανταποκρίνεται μαζικά στο κάλεσμά μας. Οι νέες και οι νέοι, η μεσαία τάξη, ο κόσμος της εργασίας και της δημιουργίας, οι μικρομεσαίοι, οι φτωχοί και οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι αγρότες, ενώνονται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί γνωρίζουν ποιος μπορεί να διαπραγματευτεί για το δικά τους συμφέροντα.

Γνωρίζουν οι αγρότες ποιος μπορεί να κερδίσει περισσότερα για το δικό τους μέλλον.

Γνωρίζουν τι έκανε η ΝΔ και ο κος Μειμαράκης για αυτούς και τι εμείς.

Γιατί εμείς, έχουμε έτοιμο σχέδιο αντισταθμιστικών ισοδυνάμων.

Από την πάταξη της φοροδιαφυγής και τα υποχρεωτικά βιβλία εσόδων- εξόδων για τους κατόχους “γεωργικής εκμετάλλευσης”.

Ορίζοντας, παράλληλα, γενικό αφορολόγητο όριο στις “γεωργικές εκμεταλλεύσεις”.

Και προσδιορίζοντας ως τεκμαρτή δαπάνη την αμοιβή της οικογενειακής εργασίας.

251823

Γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί, οι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες, οι υπάλληλοι των πανεπιστημίων, οι αστυνομικοί;

Όλοι αυτοί που Ο κ. Μειμαράκης τους αποκάλεσε άχρηστους;

Γνωρίζουν οι εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, ποιος θα διαπραγματευτεί για τα συμφέροντά τους.

To κόμμα του κυρίου Μεϊμαράκη και του κυρίου Σαμαρά, μετέτρεψε τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα σε ημιαπασχολούμενους και ημιάνεργους.

Εμείς που καταφέραμε να επαναφέρουμε συλλογικές διαπραγματεύσεις και να σταματήσουμε τις ομαδικές απολύσεις.

Γνωρίζουν οι έμποροι και οι μικρομεσαίοι.

Tο κόμμα του κυρίου Μεϊμαράκη και του κυρίου Σαμαρά, είχε συμφωνήσει με τους δανειστές τον αφανισμό τους.

Είχαν συμφωνήσει να είναι ανοιχτά τα καταστήματα 52 Κυριακές το χρόνο.

Εμείς καταφέραμε να ανατρέψουμε τη συμφωνία της ΝΔ και να διατηρήσουμε το σημερινό καθεστώς των 7 Κυριακών.

Για αυτό λοιπόν το ερώτημα της κάλπης είναι απλό :

Ποιος μπορεί να σας προστατεύσει απέναντι στους δανειστές;

Αυτοί που κάθε μέρα, επί έξι μήνες, μας σταύρωναν ως επικίνδυνους και ανεύθυνους, μόνο και μόνο επειδή διαπραγματευόμασταν για εσάς – για το λαό και τον τόπο;

Οι ομοτράπεζοι του κυρίου Χριστοφοράκου, οι δωρολήπτες της Siemens, οι τρόφιμοι της λίστας Λαγκάρντ και οι αυτουργοί της μεγάλης φοροδιαφυγής;

Αυτοί που δεν τόλμησαν να ερευνήσουν τη λίστα Λαγκάρντ γιατί κινδύνευαν να βρουν μέσα τους εαυτούς τους;

Ποιοι θα διαπραγματευτούν τη μείωση του δημόσιου χρέους;

Η ΝΔ και όσοι συγκυβερνούσαν μαζί της;

Που το θεωρούν βιώσιμο και ζητούσαν από τους δανειστές πιστοποιητικό βιωσιμότητας;

Αυτοί που μας ζήταγαν να υπογράψουμε, 20 δις περισσότερα μέτρα;

Αν τολμά λοιπόν ο κ. Μειμαράκης να ισχυριστεί ότι ο ίδιος ή ο κ. Σαμαράς θα έφερναν καλύτερη συμφωνία ας το πει ανοιχτά.

Δε μπορεί όμως. Δεν τον πιστεύουν ούτε οι οπαδοί του.

Πολίτες του Ηρακλείου,

Μπορεί να είμαι τη Δευτέρα βουλευτής σας, αυτό, όμως, δεν σημαίνει, ότι σήμερα θα σας δώσω υποσχέσεις.

Σκοπεύω να σας πω μόνο λίγα λόγια για το τι μπορέσαμε και τι προλάβαμε να κάνουμε και να δρομολογήσουμε για την Κρήτη στους επτά μήνες που κυβερνήσαμε.

12036411_1070562859628662_774113182499317616_n

Δώσαμε δείγματα γραφής :Στον τομέα της υγείας, διασφαλίσαμε τη λειτουργία κρίσιμων νοσοκομειακών τμημάτων, όπως την Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Διασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Το προσωπικό της Κλινικής θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις μόνιμων, μέσω ΑΣΕΠ.

Βασική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης μας στην επόμενη περίοδο είναι το νέο, δημόσιο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Θα έχει ως πυρήνα του τον οικογενειακό γιατρό, τα ιατρεία γειτονιάς και την ομάδα υγείας.

Ήδη, με πρωτοβουλία της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και τη συνδρομή του Πανεπιστημίου Κρήτης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχει σχεδιαστεί η πιλοτική εφαρμογή του νέου συστήματος στο Δήμο Γαζίου του Ηρακλείου.

Παράλληλα, εντάξαμε στο ΕΣΠΑ όλα τα έργα που μπορούσαν να μπουν στον κεντρικό σχεδιασμό και αφορούν το κύριο οδικό δίκτυο της Κρήτης.

Ειδικότερα, για το βόρειο οδικό άξονα Κρήτης, δεσμευόμαστε να εξετάσουμε το έργο, σε συνδυασμό με το υπόλοιπο κύριο οδικό δίκτυο της Κρήτης, και να αποφασίσουμε τη βέλτιστη λύση.

Ήδη, όμως, βρισκόμαστε κοντά στη διασφάλιση της χρηματοδότησής του και εξετάζουμε τη δυνατότητα να ενταχθεί στο σχέδιο Γιούνκερ.

Επιπλέον, εγκρίναμε έργα που θα στηρίξουν τον αγροτικό πληθυσμό, θα βοηθήσουν στην αύξηση της αγροτικής παραγωγής και θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα των αγροτών.

Στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κυβέρνησή μας έθεσε δύο βασικά ζητήματα σε σχέση με την αναθεωρημένη κοινή αγροτική πολιτική – τη λεγόμενη ΚΑΠ – που συμφώνησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Θέσαμε το ζήτημα της υποεκτίμησης του συνολικού ποσού, επειδή υπολογίστηκε με βάση το υψηλό ΑΕΠ της περιόδου 2008 -2009 και όχι με βάση το πολύ χαμηλότερο ΑΕΠ των επόμενων χρόνων.

Και, επιπλέον, ζητήσαμε στην κατανομή των κονδυλίων, να ληφθεί υπόψη η κρίση.

Στο ΕΣΠΑ, έχουν, επίσης, ενταχθεί πολλά μικρά και μεσαία έργα που αφορούν βελτιώσεις αρδευτικών έργων και των αγροτικών δρόμων.

Παράλληλα, κηρύξαμε τις απαλλοτριώσεις για το Αεροδρόμιο Καστελίου και τους συνδετήριους οδικούς άξονες.

Πολίτες του Ηρακλείου,

Ο λαός δεν ξεχνάει και δεν αμνηστεύει. Για αυτό τώρα ζητάμε την τρίτη και οριστική ετυμηγορία σου.

Για να τελειώνουμε με το χθες και να κερδίσουμε το αύριο.

Την πρώτη φορά, στις 25 Γενάρη, με την εκλογή της πρώτης αριστερής κυβέρνησης.

Τη δεύτερη, στις 5 του Ιούλη, με το περήφανο, το μυριόστομο Όχι. Και την τρίτη και φαρμακερή στις 20 Σεπτέμβρη, δίνοντας στο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνον την πρωτιά, αλλά και καθαρή και μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ.

Ξεκάθαρη εντολή διακυβέρνησης και αλλαγής, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Για να μην μπορούν τα οργανωμένα συμφέροντα της ολιγαρχίας και της διαπλοκής να συνεχίσουν να μας βάζουν τρικλοποδιές, με τα κόμματα που σιτίζουν.

Κυβέρνησαν, γκρέμισαν, αποσύρονται. Τους αποσύρουμε και ανασαίνουμε. Τους εγκαταλείπουμε στο χθες και αναπνέουμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Δευτέρα για να εγγυηθεί τη σταθερή και ασφαλή πορεία της Ελλάδας προς το αύριο.

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας για να συνεχίσουμε το έργο της επτάμηνης άνοιξης. Ένα έργο που ξεκινήσαμε, δια πυρός και σιδήρου, και σε κατάσταση πολιορκίας. Αλλά με το λαό σταθερά μαζί και δίπλα στην κυβέρνησή του κάναμε βήματα μπροστά.

Μπορέσαμε και καταφέραμε:

Την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης – που ήταν ο πρώτος νόμος της κυβέρνησης της Αριστεράς. Που, με την κάρτα σίτισης, διασφάλισε ότι 350.000 συνάνθρωποί μας θα έχουν κάθε μέρα φαγητό. Και ξανάφερε το ηλεκτρικό ρεύμα σε χιλιάδες φτωχούς ανθρώπους που δεν μπορούσαν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Μισό εκατομμύριο συνάνθρωποί μας ήδη ωφελούνται από τις ρυθμίσεις του.

251818

Το νόμο για τις 100 δόσεις, που έβγαλε τη θηλιά της υπερχρέωσης από λαιμό χιλιάδων οικογενειών και έδωσε οξυγόνο σε επαγγελματίες και σε χιλιάδες επιχειρήσεις.

1.100.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα ρύθμισαν τα χρέη τους και ανασαίνουν ξανά.

Δώσαμε πίσω τη δουλειά τους στις καθαρίστριες, στους σχολικούς φύλακες, στους εκπαιδευτικούς, επανασυστήσαμε τη δημοτική αστυνομία και αποκαταστήσαμε στους κυνηγημένους δημόσιους υπάλληλους. Υλοποιούμε την πρόσληψη 4500 ανθρώπων για τη στελέχωση της υγείας.

Αποποινικοποιήσαμε τη μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο έως 50.000 ευρώ και καταργήσαμε την αυτόφωρη διαδικασία. Έτσι βγάλαμε τη θηλιά της δίωξης και δώσαμε ανάσα στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα. Στους μικρομεσαίους και τους εμπόρους.

Καταργήσαμε το χαράτσι των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και εξασφαλίσαμε την περίθαλψη όλων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων.

Ανοίξαμε το μέτωπο για τις συλλογικές συμβάσεις και καταργήσαμε το νόμο της πολιτικής επιστράτευσης.

Υψώσαμε τείχος στις μαζικές απολύσεις και στις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας.

Σπάσαμε το λουκέτο της ΕΡΤ.

Αρχίσαμε να βάζουμε χέρι στους ολιγάρχες της διαπλοκής και σε όσους γεμίζουν τις λίστες της φοροδιαφυγής. Με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές συχνότητες και τις πρώτες καμπάνες για τους καταγεγραμμένους στις λίστες των διαπλεκόμενων φοροφυγάδων, που ήταν μόνο η αρχή.

Από τις 21 Σεπτέμβρη, συσπειρωνόΠαμαστε και αγωνιζόμαστε:

Για να εγγυηθούμε την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και την πώληση των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες στα ξένα αρπακτικά κεφάλαια.

Για να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση, τον αγώνα για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Για να δώσουμε τη μάχη της διαπραγμάτευσης, ώστε να βελτιώσουμε τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου στην πράξη.

Για να βάλουμε τέλος στο κομματικό κράτος της κλεπτοκρατίας, του ρουσφετιού και της αναξιοκρατίας και να εμπεδώσουμε το κράτος δικαίου και αξιοκρατίας. Να εμπεδώσουμε τις ίσες δυνατότητες και τις ίσες ευκαιρίες για όλους, ανεξάρτητα από το που ζουν και ποιες οικονομικές δυνατότητες έχουν.

Για να ενισχύσουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της – και ως βασικού φορέα απασχόλησης.

Πολίτες του Ηρακλείου,

Για μία ακόμα φορά, δίνουμε τη μάχη μόνοι εναντίον όλων.

Γι’ αυτό και πάλι μαζί θα νικήσουμε. Η Κυριακή που έρχεται θα είναι του λαού μας.

Ξεμπερδεύουμε με το παλιό. Κερδίζουμε το αύριο.

Και από τη Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει κυβέρνηση, όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από την ψήφο τους, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τοποθέτησή τους.

Όλες και όλοι μαζί, θα βαδίσουμε το δρόμο της ελπίδας και της αλλαγής. Και θα νικήσουμε.

Τη Δευτέρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει, πρέπει να έχει και θα έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Με τη δική σας στήριξη.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, δίνουμε τη μάχη κάθε μέρα, κάθε ώρα. Πόρτα-πόρτα, σε όλη το Ηράκλειο, σε όλη την Κρήτη. Καμία ψήφος χαμένη για το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί κάθε ψήφος που χάνεται για τον ΣΥΡΙΖΑ, την κερδίζει η ΝΔ. Κάθε ψήφος που δεν δίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Γεια σας και με τη νίκη.

Φωτός: imageonline.grleft.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...