15.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Αλ. Τσίπρας από το υπ. Παιδείας: «Η Ελλάδα κατέθεσε σχέδιο, η απόφαση ανήκει στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης» | Βίντεο

Ημερομηνία:

Αναλυτική αναφορά στα τεκταινόμενα στο διαπραγματευτικό πεδίο έκανε ο πρωθυπουργός κατά τις δηλώσεις του στο υπ. Παιδείας πριν από λίγο (12.15 μ.). «Η Ελλάδα κατέθεσε σχέδιο, η απόφαση πλέον ανήκει στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης, σε αυτούς που εκλέγονται και λογοδοτούν στους λαούς για τις αποφάσεις τους», σημείωσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας, παράλληλα, ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει λάβει κείμενο συμφωνίας από την πλευρά των δανειστών.

«Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή, είμαστε αποφασιστικοί, έχουμε σχέδιο και στρατηγική», τόνισε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας τις σχετικές δηλώσεις του. «Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πρέπει να είναι περήφανοι για το γεγονός ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά στέκεται όρθια διεκδικώντας τα δίκια της, με συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις. Έχουμε καταθέσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, ένα σχέδιο το οποίο θα σηματοδοτήσει και το τέλος των σεναρίων για τη διαίρεση της Ευρώπης».

Έχουμε καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, όπως όριζε η απόφαση του Eurogroup, η απόφαση πλέον ανήκει στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης, σε αυτούς που εκλέγονται και λογοδοτούν στους λαούς για τις αποφάσεις τους. Το δίλημμα είναι ανάμεσα σε μία ρεαλιστική επιλογή διεξόδου και σε μία επιλογή του “διαίρει και βασίλευε”», πρόσθεσε.

«Έχουμε κατά νου ότι εκπροσωπούμε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που θέλει λύση μακριά από τα σκληρά μνημόνια της υποτέλειας και της άρσης της εθνικήγς κυριαρχίας. Επιδιώκουμε μία Ευρώπη της αλληλεγγύης και της αλληλοκατανόησης. Είμαι αισιόδοξος ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα επιλέξει το ρεαλισμό για βγούμε όλοι μαζί από την κρίση», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι το υπουργείο Παιδείας μαζί με το Υγείας θα κρίνει αν η κυβέρνηση πέτυχε ή δεν πέτυχε τους στόχους της στο τέλος της τετραετίας. Ζήτησε δε από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, να γίνει προγραμματισμός και σε μηνιαία βάση να γίνεται απολογισμός. Ένα από τα θέματα που απασχολούν την κυβέρνηση, είναι πως θα επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και θα περιορίσουμε την μετανάστευση του επιστημονικού δυναμικού, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «ένας μεγάλος στόχος είναι να δημιουργήσουμε τις προυποθέσεις ώστε οι νέοι άνθρωποι να μείνουν και να προσφέρουν στην χώρα. Η Παιδεία, ο πολιτισμός και η έρευνα είναι οι τομείς που θα κρίνουν την ικανότητα της κυβέρνησης να κάνει τομές. Δεν ήλθαμε να αναπράγουμε μοντέλα του παρελθόντος αλλά για να ανατρέψουμε κατεστημένα».

 

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?t=115&v=KKNqy0XtSww”]

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...