20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αλ. Τσίπρας: “Είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος της χώρας” – Όλες οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού | Βίντεο

Ημερομηνία:

«Είμαστε σάρκα από τη σάρκα αυτού του λαού, θα τον υπηρετήσουμε μέχρι τέλους, είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας». Με αυτήν τη φράση και φανερά συγκινημένος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε (και έκλεισε) μια ιστορική ομιλία

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «αμετάκλητη απόφαση της κυβέρνησης είναι να τηρήσει και να εφαρμόσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της» και εξειδίκευσε τις προγραμματικές θέσεις της νέας κυβέρνησης ανά τομέα.

Ο πρωθυπουργός έδωσε επίσης το στίγμα των προθέσεων στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους-δανειστές: Δεν θα υπάρξει υποχώρηση.

Βασικές εξαγγελίες:

  • Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ του 2015
  • Θεσπίζουμε το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
  • Θα κάνουμε εξεταστική για το μνημόνιο
  • “Προχωράμε στον αποφασιστικό περιορισμό σπατάλης στο δημόσιο και τον περιορισμό προνομίων βουλευτών και υπουργών. Άμεσα αποσυμφορούμε τη δημόσια διοίκηση από στρατιές συμβούλων και μετακλητών υπαλλήλων, δίνουμε εντολή να πουληθούν αυτοκίνητα που κοστίζουν 700.000 ευρώ, να πουληθεί το ένα από τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη. Θα ζητήσω από την πρόεδρο της Βουλής να επανεξατάση και να καταργήσει το δικαίωμα βουλευτικών αυτοκινήτων.
  • Περιορίζεται κατά 30% το προσωπικό του Μαξίμου και κατά 40% το προσωπικό της ασφάλειας του πρωθυπουργού. Το ίδιο θα γίνει και με το υπουργικό συμβούλιο. Ο αστυνομικός πρέπει να φύγει από τα πολιτικά γραφεία και να πάρει στη γειτονιά όπου τον έχει ανάγκη ο πολίτης.
  • Η πρώτη φάση της μεταρρύθμισης θα ολοκληρωθεί εντός εξαμήνου
  • Επαναπροσλαμβάνονται άμεσα οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και οι σχολικοί φύλακες
  • Επανασυστήνεται από μηδενική βάση και με πόρους από τα ανταποδοτικά τέλη η ΕΡΤ. Εφαρμόζουμε άμεσα το θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο των ραδιοτηλεοτικών σταθμών. Βάζουμε τέλος στα χαριστικά δάνεια και προχωράμε σε διαγωνισμό για αδειοδότητη όλων των ραδιοφωνικών μέσων που υπάρχουν στην πατρίδα μας.
  • Χορήγηση ιθαγένειας για τους μετανάστες δεύτερης γενιάς
  • Κινητοποιούμε άμεσα το ΣΔΟΕ για να ελεγχούν οι λίστες Λαγκάρντ, Λιχτενσάιτ
  • Συστήνεται υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου Τελωνείων για πάταξη λαθρεμπορίου καπνού και πετρελαίου
  • Κινητοποιούμε Σώμα Επιθεώρησης Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για να μπει τέλος στις υπερτιμολογήσεις και μίζες
  • Βάζουμε τέλος στα θαλασσοδάνεια
  • Δεν παραχωρούμε, δεν ξεπουλάμε τα δίκτυα και τις υποδομές της χώρας
  • Αναγκαίος ο επανασχεδιασμός του τραπεζικού συστήματος
  • Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώΚ
  • Καμία αύξηση ορίων ηλικίας, καμία μείωση κύριων ή επικουρικών συντάξεων.
  • Πρώτο μέτρο για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων η χορήγηση της 13ης σύνταξης ως δώρο Χριστουγέννων στο τέλος του 2015 για όσους παίρνουν συντάξεις κάτω από 700 ευρώ.
  • Ιδρύουμε ταμείο Εθνικού Πλούτου και Δημόσιας Ασφάλισης. Από αυτό το ταμείο θα ενισχύσουμε τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων
  • Καταργείται η Τράπεζα θεμάτων και τα συμβούλια στα Πανεπιστήμια.
  • Στόχος της κυβέρνησης η εκπόνηση σχεδίου για να επιστρέψουν στη χώρα νέες και νέοι ερευνητές, οι νέοι με τα πολλά πτυχία που απασχολούνται σε ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια του εξωτερικού.
  • Ιστορική υποχρέωση η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων

Απομαγνητοφωνημένα τμήματα ομιλίας:

“Αποκαλύπτεται ποιος ήταν και ποιος παραμένει ο στόχος της προηγούμενης κυβέρνησης. Θέλουν την αποτυχία της Ελλάδας, για να δικαιωθούν οι ίδιοι. Σε αυτή τη διαπραγμάτευση υπάρχει και ο ελληνικός παράγοντας, ο λαός, όχι μόνο οι τεχνοκράτες. Ηδη οι πολίτες σε Ελλάδα και Ευρώπη έχουν κινητοποιηθεί. Τους καλούμε να μείνουν σε εγρήγορση. Μόνο με τη στήριξή τους θα βγάλουμε Ελλάδα και Ευρώπη από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και του πληθωρισμού. Η στρατηγική μας αφορά όλους τους λαούς της Ευρώπης. Η κρίση είναι ευρωπαϊκή.

Η Ελλάδα μπορεί να είναι καταλύτης στη λυση της κρίσης. Να καταλήξουμε σε επωφελή λύση για εμάς και τους εταίρους. Θέλουμε το χρέος να  γίνει βιώσιμο.  Το πρόβλημα του χρέους δεν είναι τεχνικό, είναι πρόβλημα πολιτικών επιλογών. Οσο επιμένουν οι εταίροι στη λιτότητα, θα ανακυκλώνεται το χρέος. Δεν έχουμε στόχο να απειλήσουμε καμία ισορροπία στην Ευρώπη. Σεβασμός των δημοσ. στόχων και του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης. Θεμελιώδης αρχή της ενωμένης Ευρώπης είναι ο σεβασμός στη δημοκρατικά εκφρασμένη θέληση των λαών της.

Δεν διαπραγματευόμαστε την εθνική, λαϊκή κυριαρχία και τη λαϊκή εντολή των εκλογών. Το περιβόητο μνημόνιο καταργήθηκε από την ίδια την αποτυχία του και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Δεν δικαιούται η κυβέρνηση παράταση του μνημονίου, δεν δικαιούται να συνεχίσει το λάθος και την καταστροφή.

Δεν είναι δυνατόν να μας ζητείται η επέκταση ενός προγράμματος που αποδοκιμάστηκε από τον ελληνικό λαό. Αυτό που επιδιώκουμε είναι μία νέα συμφωνία σε ένα πρόγραμμα – γέφυρα, ώστε να έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο που απαιτείται για τη διαπραγμάτευση του χρέους.

Οι επαφές που είχα με έπεισαν ότι είναι εφικτό να συμφωνήσουμε. Στα περισσότερα ζητήματα είμαστε απολύτως έτοιμοι με πρόγραμμα και προτάσεις. Έχουμε σχέδιο και προτάσεις, είναι ρεαλιστικές και μπορούν να φτιάξουν ένα πλαίσιο συμφωνίας αμοιβαίο. Το νέο συμβόλαιο που θα συμφωνήσουμε με τους εταίρους μας θα σέβεται τις δεσμεύσεις της ευρωζώνης.

Θα σεβαστούμε τη λαϊκή κυριαρχία. Η Ευρώπη δεν πρέπει να κάνει τα λάθη του παρελθόντος. Για να μην ξαναζήσει την εποχή των τεράτων. Να μην αναζωπυρωθούν τα πάθη μεταξύ των λαών.Η επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών δεν είναι θέμα δεσμεύσεων, είναι προϋπόθεση της οικονομικής μας αυτοδυναμίας και της εθνικής κυριαρχίας.

Ο λόγος είναι απλός, όσο λιγότερα χρήματα λείπουν, τόσο πιο ανεξάρτητος είσαι.  Αποκατάσταση των μεγάλων αδικιών. Αποκατάσταση των αντισυνταγματικά απολυμένων από το δημόσιο: Καθαρίστριες υπουργείου Οικονομικών, διοικητικοί υπάληλλοι. Δεν θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός.

Τα μέτρα θα αφορούν την παροχή δωρεάν σίτισης, ρεύματος, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στις οικογένειες που έπεσαν θύματα της μνημονιακής βαρβαρότητας.Το πρόγραμμά μας είναι δημοσιονομικά ισορροπημένο. Πρώτη μας προτεραιότητα, η αντιμετώπιση των μεγάλων πληγών του μνημονίου.

Η κρίση είναι ευρωπαϊκή. Η Ελλάδα μπορεί να είναι καταλύτης στη λυση της κρίσης. Να καταλήξουμε σε επωφελή λύση για εμάς και τους εταίρους. Θέλουμε το χρέος να  γίνει βιώσιμο. Το πρόβλημα του χρέους δεν είναι τεχνικό, είναι πρόβλημα πολιτικών επιλογών. Οσο επιμένουν οι εταίροι στη λιτότητα, θα ανακυκλώνεται το χρέος. Δεν έχουμε στόχο να απειλήσουμε καμία ισορροπία στην Ευρώπη. Σεβασμός των δημοσ. στόχων και του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης. Θεμελιώδης αρχή της ενωμένης Ευρώπης είναι ο σεβασμός στη δημοκρατικά εκφρασμένη θέληση των λαών της. Δεν διαπραγματευόμαστε την εθνική, λαϊκή κυριαρχία και τη λαϊκή εντολή των εκλογών.

"google ad"

Το περιβόητο μνημόνιο καταργήθηκε από την ίδια την αποτυχία του και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Δεν δικαιούται η κυβέρνηση παράταση του μνημονίου, δεν δικαιούται να συνεχίσει το λάθος και την καταστροφή.

Δεν είναι δυνατόν να μας ζητείται η επέκταση ενός προγράμματος που αποδοκιμάστηκε από τον ελληνικό λαό.

Αυτό που επιδιώκουμε είναι μία νέα συμφωνία σε ένα πρόγραμμα – γέφυρα, ώστε να έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο που απαιτείται για τη διαπραγμάτευση του χρέους.

Οι επαφές που είχα με έπεισαν ότι είναι εφικτό να συμφωνήσουμε. Στα περισσότερα ζητήματα είμαστε απολύτως έτοιμοι με πρόγραμμα και προτάσεις. Έχουμε σχέδιο και προτάσεις, είναι ρεαλιστικές και μπορούν να φτιάξουν ένα πλαίσιο συμφωνίας αμοιβαίο.

Το νέο συμβόλαιο που θα συμφωνήσουμε με τους εταίρους μας θα σέβεται τις δεσμεύσεις της ευρωζώνης.

Θα σεβαστούμε τη λαϊκή κυριαρχία. Η Ευρώπη δεν πρέπει να κάνει τα λάθη του παρελθόντος. Για να μην ξαναζήσει την εποχή των τεράτων. Να μην αναζωπυρωθούν τα πάθη μεταξύ των λαών.

Η επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών δεν είναι θέμα δεσμεύσεων, είναι προϋπόθεση της οικονομικής μας αυτοδυναμίας και της εθνικής κυριαρχίας. Ο λόγος είναι απλός, όσο λιγότερα χρήματα λείπουν, τόσο πιο ανεξάρτητος είσαι.

Αποκατάσταση των μεγάλων αδικιών. Αποκατάσταση των αντισυνταγματικά απολυμένων από το δημόσιο: Καθαρίστριες υπουργείου Οικονομικών, διοικητικοί υπάληλλοι. Δεν θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός,.

Τα μέτρα θα αφορούν την παροχή δωρεάν σίτισης, ρεύματος, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στις οικογένειες που έπεσαν θύματα της μνημονιακής βαρβαρότητας.

Το πρόγραμμά μας είναι δημοσιονομικά ισορροπημένο. Πρώτη μας προτεραιότητα, η αντιμετώπιση των μεγάλων πληγών του μνημονίου.

Προχωράμε στον περιορισμό της σπατάλης στο δημόσιο τομέα και σε περικοπές προνομίων σε υπουργούς.

Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί εντός εξαμήνου με τη δημιουργία συμπαγών οργανισμών στα 10 υπουργεία που συστήσαμε.

Θα δώσουμε μάχη ενάντια στις παθογένειες του πολιτικού συστήματος, ενάντια στα συμφέροντα που δημιούργησαν αυτές τις παθογένειες. Θα υλοποιήσουμε τη μεγαλύτερη θεσμική ανασυγκρότηση στην ιστορία της χώρας.

Περιορίζουμε το προσωπικό του Μεγάρου Μαξίμου κατά 30% και της φρουράς κατά 40%.

Θα ζητήσω την κατάργηση των βουλευτικών αυτοκινήτων. Είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλουμε ένα νέο ύφος και ήθος στη διοίκηση.

Θα αποσυμφορήσουμε τη δημόσια διοίκηση από τις στρατιές μετακλητών υπαλλήλων και συμβούλων. Δίνουμε εντολή περιορισμού του στόλου των κρατικών αυτοκινήτων στο μισό. Δίνουμε εντολή να πουληθεί το ένα από τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη. Το παράδειγμα του λιτού βίου πρέπει να ξεκινήσει από εμάς.

Η κυβέρνηση θα δείξει αμέριστη εμπιστοσύνη στους δημόσιους υπαλλήλους, ανεξαρτήτως από τα πολιτικά τους πιστεύω. Θα καταργήσουμε τις εκδικητικές μνημονιακές ρυθμίσεις για την αξιολόγηση και θα δημιουργήσουμε ένα νέο πλέγμα αξιολόγησης.

Προωθούμε ρύθμιση για την αξιολόγηση στο Δημόσιο με αξιοκρατικά συστήματα και αλλάζουμε το σύστημα προαγωγής προϊσταμένων

Αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες, για να ελαχιστοποιήσουμε τη φυσική επαφή των υπηρεσιών με τους πολίτες

Καμία δημόσια υπηρεσία δεν θα ζητά στοιχεία που ήδη διαθέτει κάποια άλλη, θα περιοριστεί η γραφειοκρατία

Κομβικό ρόλο έχει η στήριξη της αυτοδιοίκησης.

Ριζική αναθεώρηση του Καλλικράτη

Μάχη ενάντια στην υψηλή διαφθορά και το σύστημα διαπλοκής που καταδυναστεύει χρόνια τον τόπο

Μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή, ήταν η πραγματική αιτία που έφτασε η χώρα στο χείλος του γκρεμού

Κινητοποιούμε άμεσα το ΣΔΟΕ για να ελεγχθούν οι λίστες των μεγαλοκαταθετών

Συστήνουμε υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου στα τελωνεία

Κινητοποιούμε το σώμα επιθεώρησης ελεγχών δημόσιας διοίκησης, για να μπει τέλος στις μίζες.

Βάζουμε τέλος στα θαλασσοδάνεια

Θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Δεν βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν, Δεν διαγράφουμε το αμαρτωλό παρελθόν. Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν

Αμεση ανάγκη ενίσχυσης των δημοσίων εσόδων

Ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών προς το Δημόσιο: αιμορραγία που δημιουργεί δυσκολίες και υπονομεύει τη διαπραγματευτική μας δύναμη

Προχωράμε άμεσα σε μέτρα για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών: 100 δόσεις

Τα πέντε χρόνια του μνημονίου δημιούργησαν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα

Καταργούμε τις διατάξεις που δίνουν ασυλία στο ΤΑΙΠΕΔ, το ΤΧΣ και της ΤτΕ

Σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια

Τις πολιτικές ευθύνες τις αποδίδει ο λαός

Εκκινούμε τη διαδικασία ελέγχου των δημοσίων συμβάσεων

Το δημόσιο χρήμα δεν υπάρχει για να εξυπηρετεί μεγαλοσυμφέροντα

Καθολική πρόσβαση του λαού στην αυτόνομη ενημέρωση

Επανασυστήνουμε από μηδενική βάση την ΕΡΤ, χρησιμοποιώντας πόρους από το ανταποδοτικό τέλος

Εφαρμόζουμε άμεσα το θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και άλλων ΜΜΕ, βάζουμε τέλος στα χαριστικά δάνεια

Η θεσμική ανασυγκρότηση έχει κεντρικό σύνθημα «δημοκρατία παντού»

Επαναφέρουμε κάθε δημοκρατικό θεσμό

Επαναφέρουμε τον θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς, αναβαθμίζουμε την εκπαίδευση των αστυνομικών

Η ΕΥΠ μετονομάζεται σε υπηρεσια προστασίας της εθνικής κυριαρχίας

Αμεση ψήφιση νόμου για χορήγηση ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς

Προώθηση πολιτικής μετανάστευσης και ασύλου

Δεν υπάρχει θεσμική ανασυγκρότηση χωρίς γενναία μεταρρύθμιση στο φορολογικό

Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις θα συνεισφέρουν βάσει της ικανότητάς τους

Καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ από το 2015 και τον αντικαθιστούμε με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας

Καλώ τους πολίτες να καταβάλουν τις τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ για το 2014

Καταγραφή περιουσίων, μέσω περιουσιολογίου

Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ

Ενιαία και προοδευτική κλίμακα χωρίς εξαιρέσεις μεταθέτοντας το βάρος στα ψηλά εισοδήματα

Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας πρέπει να στηριχτεί στην καινοτομία, την υψηλή τεχνολογία

Αμεση αποκατάσταση των ελεύθερων συλλογικών συμβάσεων

Επαναφορά του θεσμού της διαιτησίας

Οι διακρίσεις και οι διαχωρισμοί σε βάρος των νέων κάτω των 25 ετών παίρνουν τέλος

Ισος μισθός για ίση εργασία

Κατώτατος μισθός: αύξηση στα 751 ευρώ

Θα γίνει σταδιακά μέχρι το 2016, για να διασφαλιστεί η αρμονική προσαρμογή της οικονομίας

Δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε στην άμεση αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τριετιών, επεκτασιμότητας συμβάσεων, διαιτησίας»

Ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλεια της ΕΕ η ανεργία

Στήριξη των ΜμΕ επιχειρήσεων, προστασία των εργαζομένων, σεβασμός στην προστασία του περιβ/ντος, σταθερό φορο. Σύστημα, καταπολέμηση της διαφθοράς και ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης

Η διαπραγμάτευση με τους εταίρους πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία για το χρέος

Χωρίς τη νέα συμφωνία η χώρα θα συνεχίσει να βυθίζεται στην ύφεση, την αποεπένδυση και τη φτώχεια

Το μνημονιακό πείραμα απέτυχε

Επενδυτικές κοινοπραξίες με τη συμμετοχή του δημοσίου

Δεν θα συνεχίσουμε το έγκλημα του ξεπουλήματος του δημοσιου πλούτου για να καλύπτει τρέχουσες ανάγκες

Δεν παραχωρούμε, δεν ξεπουλάμε τα δίκτυα και τις υποδομές της χώρας, τον φυσικό ορυκτό πλούτο

Αναγκαίος ο επανασχεδιασμός του τραπεζικού συστήματος και η ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας

Τροποποίηση του νόμου για το ΤΧΣ ώστε το δημόσιο να ασκήσει τα δικαιώματά του στις συστημικές τράπεζες

Αναγκαία η αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας, ώστε οι τράπεζες να υπηρετούν την οικονομία, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και όχι συμφέροντα

Αναγκαία η ίδρυση ενδιάμεσου φορέα για τη διαχείρηση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων

Μέχρι την ψήφιση των νομοθετημάτων για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, απαγορεύεται κάθε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και η μεταβίβαση ενυπόθηκων δανείων χωρίς τη συγκατάθεση του δανειολήπτη

Πρώτη προτεραιότητα η διάσωση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που δέχθηκε μεγάλο πλήγμα έπειτα από το καταστροφικό PSI.

Δεν θα εφαρμόσουμε αυτά που υποσχέθηκαν με το περίφημο email ο πρώην πρωθυπουργός και ο πρώην υπουργός Οικονομικών. Καμία αύξηση ορίου ηλικίας, καμία μείωση σε επικουρικές συντάξεις.

Επαναφέρουμε τη 13η σύνταξη ως δώρο Χριστουγέννων για όσους λαμβάνουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ από το 2015.

Η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού εξαρτάται από κρατικές ενέσεις. Για αυτό τον λόγο δημιουργούμε ταμείο Εθνικού Πλούτου που θα μεταφέρονται κέρδη από υδρογονάνθρακες.

Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την κρατική περιουσία για να ενισχύσουμε τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι μνημονιακές μεταρρυθμίσεις στην Υγεία εξελίχθηκαν σε τραγωδία. Αποστολή μας να επουλώσουμε τις πληγές που προκάλεσαν τα μνημόνια.

Θα υλοποιήσουμε σχέδιο εξάλειψης των χρόνιων παθογενειών που μαστίζουν τον χώρο της υγείας.

Προτεραιότητα, η καταπολέμηση της διαφθοράς στις προμήθειες υγειονομικού υλικού.

Η Παιδεία θα παίξει κεντρικό ρόλο για την εθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας. Η πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση υπέστη μεγάλα πλήγματα. Αρχίζουμε διάλογο τετραετίας.

Καταργούνται οι διατάξεις που αφορούν τα συμβούλια των ΑΕΙ. Ο θεσμός αυτός απέτυχε πραγματικά. Δίνουμε βάρος στην προώθηση της έρευνας. Η επιστημονική έρευνα και καινοτομία παίζουν μεγάλο ρόλο. Στόχος δεν είναι μόνο η αλλαγή του πλαισίου, αλλά η εκπόνηση ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου ώστε να επιστρέψουν στη χώρα χιλιάδες νέοι και νέες.

Πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που θα διασφαλίζει τα συμφέροντά μας.

Η οποία θα προωθεί την ειρηνική λύση των διαφορών με τους γείτονές μας επί τη βάση του διεθνούς δικαίου.

Η εξωτερική πολιτική θα έχει στόχο να αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας. Η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν πόλο σταθερότητας

Εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης για το όνομα της ΠΓΔΜ

Ηθική υποχρέωση απέναντι στον λαό, την ιστορία και όλους τους λαούς της Ευρώπης που έδωσαν το αίμα τους ενάντια στον ναζισμό, είναι η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων

Κεντρικό ρόλο στη διεκδίκηση θα αποδώσει στην εθνική επιτροπή και τον Μανώλη Γλέζο

Ευχαριστώ τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ για την αποφασιστικότητά του για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας

Δεν θα διαπραγματευτούμε την ιστορία μας, την περηφάνια και την αξιοπρέπεια αυτού του λαού. Θα εφαρμόσουμε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρα, αυτό το Σύνταγμα θα το υπηρετήσουμε, δικαιώνοντας τα οράματα και τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Σας καλώ να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτην την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, να δώσουμε τη μάχη για την πατρίδα, για τις επόμενες γενιές, για να ξανακερδίσει ο λαός τη χαμένη του αξιοπρέπεια. Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε μαζί.

Είμαστε σάρκα από τη σάρκα του λαού, ερχόμαστε μέσα από τις σελίδες της ιστορίας του και θα τον υπηρετήσουμε μέχρι τέλος

Είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος της χώρας”

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε πολύωρη σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τον υπουργό Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκηκαι τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων θα συνεχιστεί αύριο με τις τοποθετήσεις των υπουργών και των πολιτικών αρχηγών, ενώ θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης με την ψήφο εμπιστοσύνης.

Με πληροφορίες από in.gr, newpost.gr

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...