25.8 C
Chania
Sunday, September 8, 2024

Αλ. Χαρίτσης από Χανιά: “Η απάντηση στη Δεξιά πρέπει να είναι η Αριστερά. Δεν μπορεί να είναι ούτε το lifestyle ούτε μία ιδεολογική αμφισημία” | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Από τα Χανιά ξεκίνησε την τριήμερη περιοδεία του στην Κρήτη ο Αλέξης Χαρίτσης.

Το πρωί επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων και συζήτηση με εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στην Ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι ενώ στη συνέχεια, περίπου στις 11 το πρώι ξεκινώντας από το ωδείο Χανίων περπάτησε στην Παλιά Πάλη και μετά στο Παλιό Λιμάνι και συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες.

Κατόπιν, παραχώρησε δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Αναφορικά με την επίσκεψή του στην Κρήτη και το διακύβευμα των ευρωεκλογών:

“Σήμερα από την Κρήτη της δημοκρατικής αντίστασης θέλουμε να στείλουμε κι εμείς να στείλουμε ένα μήνυμα αντίστασης. Αυτό το οποίο μας λένε οι πολίτες σε όλες τις περιοδείες πρέπει να το εκφράσουν και στην κάλπη των ευρωεκλογών.

Στέλνουμε μήνυμα αντίστασης απέναντι σε μία κυβέρνηση που κινείται με αλαζονικό και αυταρχικό τρόπο. Αντίσταση λοιπόν και αποδοκιμασία απέναντι σε μία οικονομική πολιτική που ισχυροποιεί τα ολιγοπωλιακά συμφέροντα, τροφοδοτεί τον πληθωρισμό της απληστίας, που καταδικάζει την κοινωνική πλειοψηφία να έχει τη δεύτερη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη των 27.

Μία πολιτική που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και που οδηγέι τον κλάδο του τουρισμού, τη λεγόμενη και ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας να ξεκινά τη νέα σαιζόν με 80.000 κενές θέσεις εργασίας λόγω των εργασιακών σχέσεων στον κλάδο, μία εξωτερική πολιτική που βασίζεται στην πατριδοκαπηλία και στον μικροκομματισμό που δημιουργεί αστάθεια και ένταση στην περιοχή μας, μια πολιτική επικίνδυνη στα εθνικά μας συμφέροντα.

Μόνη λύση είναι η στρατηγική αντιπαράθεση με την πολιτική της δεξιάς με την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μία αντιπαράθεση που ούτε μπορούν ούτε θέλουν να εκφράσουν τα παραδοσιακά κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης. Η Νέα Αριστερά είναι εδώ για να στείλει το μήνυμα ότι η πολιτική απέναντι στη Δεξιά πρέπει να είναι μαχητική, αξιόπιστη, σοβαρή πρέπει να είναι Αριστερή.”

Αναφορικά με τον στόχο της Νέας Αριστεράς είπε ότι:

«…θα είναι ένα στοίχημα πολιτικής εδραίωσης για τη κόμμα και ευρύτερα της Αριστεράς στη χώρα. Η απάντηση στη Δεξιά πρέπει να είναι η Αριστερά. Δεν μπορεί να είναι ούτε το lifestyle και ο εκφυλισμός ούτε μία ιδεολογική αμφισημία που εισπράττουμε από άλλες προοδευτικές δυνάμεις, δυνάμεις. Πρέπει να είναι μία καθαρή πρόταση, εναλλακτική και στρατηγικά αντιπαραθετική με τη Δεξιά».

Ο κ. Χαρίτσης σε ερώτηση σχετικά με τον στόχο για τα Χανιά αφού υποψήφιοι είναι τόσο ο πρώην Υπουργός Γιώργος Σταθάκης αλλά και η συγγραφέας Μαρω Δούκα στάθηκε στην ποιότητα του ψηφοδελτίου του κόμματος:

“Είμαι περήφανος για όλο το ψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς που αποτελείται από ανθρώπους που έρχονται μέσα από την κοινωνία, έχουν πολλούς κοινωνικούς αγώνες, επιστήμονες. Δε μπήκαμε στη λογική lifestyle. Είναι ένα ψηφοδέλτιο που κοσμεί το πολιτικό κόσμο της χώρας”.

Σχετικά με την ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι:

«Πρόκειται για το βασικό μνημείο της περιοχής που απειλείται από τις μεθοδεύσεις ιδιωτικών συμφερόντων με την αγαστή συνεργασία κυβερνητικών παραγόντων και το θέμα θα το φέρει η Νέα Αριστερά στη Βουλή. Θα φέρουμε το θέμα στη βουλή, θα παρέμβουμε κοινοβουλευτικά και θεσμικά και θα στηρίξουμε τους πολίτες των Χανίων, την κοινωνική αντίδραση στην προσπάθεια ξενοδοχοποίησης ενός τόσο σημαντικού χώρου μνημείου που συνδέεται με την ιστορία της περιοχής με χιλιάδες χρόνια, σε μία περιοχή που ήδη πλήττεται από την υπερτουριστικοποίηση. Είναι απαράδεκτο, είναι εγκληματικό που προωθούνται τέτοια σχέδια. Ο χώρος αυτός πρέπει να έχει δημόσιο χαρακτήρα και να ανήκει στους πολίτες».

Για τις ανοδικές τάσεις της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη και ειδικά στη Γερμανία που αποτελεί και τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι:

« Η άνοδος της ακροδεξιάς είναι το σύμπτωμα συγκεκριμένων πολιτικών που ακολουθήθηκαν όλες τις προηγούμενες δεκαετίες με τη λεγόμενη μεγάλη συναίνεση μεταξύ δεξιών και σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων.

Το γεγονός ότι ευρύτατα στρώματα της κοινωνίας της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης είναι αποκλεισμένα, περιθωριοποιημένα, το γεγονός ότι ακολουθείται μία πολιτική στην οποία οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν μπορούν να δουν τον εαυτό τους, όπου η νέα γενιά βλέπει ότι δεν έχει κανένα μέλλον και αφορά μόνο τις οικονομικές ελίτ, αυτό οδηγεί δυστυχώς στις απλοϊκές ερμηνείες που μπορεί να δώσει μια Ακροδεξιά που κατά βάθος είναι παιδί και μέρος αυτού του συστήματος.

Εμείς λέμε ότι έχει ευθύνη η Αριστερά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη να σηκώσει το γάντι αυτής της ιδεολογικής αντιπαράθεσης και να εκφράσει τα λαϊκά συμφέροντα τα οποία δεν εκφράζονται από καμία άλλη δύναμη. Οι ευρωεκλογές είναι μάχη κρίσιμη σε αυτό το πεδίο».

 

Το πρόγραμμα της τριήμερης περιοδείας του Αλέξη Χαρίτση στην Κρήτη

Τετάρτη 15/5, Χανιά-Ρέθυμνο

14:00: Επίσκεψη – συζήτηση στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης. Συνάντηση με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους

15:30: Επίσκεψη στο Σπήλι. Συνάντηση με τον δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη

18:30: Συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή

19:00: Περιοδεία στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου

20:00: Συνάντηση με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου

20.30: Ανοικτή πολιτική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

Πέμπτη 16/05, Λασίθι

10:30: Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου -Συνάντηση με τη Διοίκηση & το Σωματείο Εργαζομένων και γιατρών

13:00: Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Σητείας

14.00: Περιοδεία στην παραλία Σητείας

14:30: Συνάντηση με επιτροπή κατοίκων

19:30: Περιοδεία στον ‘Αγιο Νικόλαο

20.00: Κεντρική Ομιλία στο θεατράκι της λίμνης

Παρασκευή 17/05, Ηράκλειο

09:30: Περιοδεία στο κέντρο του Ηρακλείου

12:15: Επίσκεψη στις Αχάρνες

13.30: Συνάντηση με αγροτοσυναιτεριστές στα Πεζά

15:30: Συνάντηση με φορείς του Αρκαλοχωρίου

16:45: Αυτοψία και περιοδεία στο Αρκαλοχώρι

20.30: Κεντρική ομιλία στην πλατεία Κορνάρου με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Γ. Σταθάκη και Π. Λυμπεράκη

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Εξαγγελία 45 μέτρων και επίκληση στην σταθερότητα

Με έμφαση στις 1.000 ημέρες που έχει ακόμα διάρκεια...

Η κίνηση του πατέρα Κασσελάκη στην ΚΕ που ξεσήκωσε το Twitter

Κύμα σχολιασμού στα social media επέφερε η παρουσία του πατέρα...

Τέμπη: Νέα «πυρά» της Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023...

Χανιά: Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του μπροστά σε Μητροπολίτη

Δεν σταματούν να έρχονται στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις για...