15.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Αμερικανοί και Βρετανοί «σπρώχνουν» την παράταση του πολέμου και οι Ευρωπαίοι παίζουν το παιχνίδι τους

Ημερομηνία:

Αμερικανοί και Βρετανοί εκ του ασφαλούς «σπρώχνουν» με κάθε τρόπο στην παράταση του πολέμου στην Ουκρανία, με τους Ευρωπαίους να «τρέχουν και να μη φθάνουν» να βρουν τρόπους αντιμετώπισης της τεράστιας ενεργειακής κρίσης που έχει προκληθεί!

Η Ελλάδα απλά συντάσσεται μαζί τους, κάνοντας λόγο για τη «σωστή πλευρά της ιστορίας» ,αλλά έχει ένα 20ήμερο για να αποφασίσει τι θα κάνει με το φυσικό αέριο που προμηθευόμαστε από τη Ρωσία και με το οποίο καλύπτουμε το 30% των αναγκών μας.

Οι Βρετανοί ούτε που συζητούν το ενδεχόμενο να υπάρξουν ουσιαστικές συζητήσεις από την Ουκρανία για την εξεύρεση λύσης που θα οδηγήσει στην ειρήνη! Το δημοσίευμα των Times ενδεικτικό.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λ.Όστιν ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε η ανάπτυξη 7.000 στρατιωτών στην Πολωνία και η παραμονή του αεροπλανοφόρου  USS Harry Truman  στη Μεσόγειο, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Το ερώτημα είναι αν η ουκρανική ηγεσία υπό τον κ.Ζελένσκι έχει πειστεί ότι με τη «δυτική βοήθεια» που της παρέχουν μπορεί να εκπληρώσει τις απαιτήσεις του Λονδίνου και της Ουάσινγκτον για να συνεχίσει τον πόλεμο και αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα χρειαστούν κι άλλο χρόνο για να καταλάβουν ότι οι χώρες τους καλούνται να πληρώσουν «το μάρμαρο». Για την Ελλάδα είναι προφανές ότι δεν αναμένουμε κάτι διαφορετικό από την επανάληψη της δήλωσης «συντασσόμαστε με την ΕΕ».

militaire.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...