17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Αμφισβητεί τα εμβόλια ο Πολάκης: “Υπήρξε ποτέ άλλοτε εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποίο να το κάνεις και να μην ξέρεις πόσο καιρό κρατάει η ανοσία;”

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία με την οποία κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλο Πολάκη σχετικά με τις δηλώσεις του για το εμβολιο AstraZeneca.

«Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης με ανάρτησή του αμφισβητεί ευθέως τα εμβόλια και ουσιαστικά καλεί τους πολίτες να μην εμβολιαστούν, καταφερόμενος παράλληλα κατά της επιστημονικής κοινότητας. Έχουν περάσει 24 ωρες και από τον ΣΥΡΙΖΑ σιγή. Ζητάμε από τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση και να καταδικάσει ευθέως τον κ. Πολάκη. Οποιαδήποτε άλλη αντίδραση αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι Τσίπρας = Πολάκης και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανταγωνίζεται τον κ. Βελόπουλο κλείνοντας το μάτι στους αντιεμβολιαστές», σημείωσαν από την Πειραιώς.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Πολάκης σε ανάρτηση του ανέφερε μεταξύ άλλων:

ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ…..όταν χορηγεις μαζικά στον πληθυσμό εμβόλια που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΗ ΦΑΣΗ 3 ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ!!!!

O κ. Πολάκης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας στη Βουλή, αργά μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης επανήλθε στο θέμα απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία:

«Την επιστημοσύνη μου δεν την παζαρεύω με κανέναν.

Πέρυσι τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, έκανα και αντιγριππικό και αντι-πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο, για πρώτη φορά στη ζωή μου, γιατί την προηγούμενη χρονιά είχα κάνει μια δύσκολα θεραπευθείσα βρογχίτιδα, ως καπνιστής. Έχω κάνει όλα τα εμβόλια, τα κορίτσια έχουν κάνει όλα τα εμβόλια, όμως έκανα τα δοκιμασμένα εμβόλια», είπε ο κ. Πολάκης, υπονοώντας ότι τα εμβόλια κατά της Covid-19 δεν είναι δοκιμασμένα.

Προσέθεσε εξάλλου:

«Εδώ δεν θα ξεχάσουμε όλη την ιατρική που ξέρουμε, επειδή εσείς στηρίξατε το αφήγημα της αντιμετώπισης της πανδημίας στα εμβόλια, ενώ σας φωνάζουμε από πέρυσι για κάποια πράγματα, και επειδή η εντεταλμένη επιτροπή των λοιμωξιολόγων σάς κρατάει φανάρι. Γιατί γνωριζόμαστε με όλους τους κυρίους συναδέλφους».

Και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε:

«Ρωτάω ιατρικά και να μου απαντήσουν ιατρικά και επιστημονικά πριν με καταδικάσει, όπως ζητάει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της, ο κ. Τσίπρας. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι είναι το πρώτο εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποιοδήποτε από αυτά τα εμβόλια, το οποίο δίνεται μαζικά στον πληθυσμό, 8-9 μήνες μετά που εμφανίστηκε το πρόβλημα; Πότε ήταν το επόμενο συντομότερο εμβόλιο που δόθηκε; Είναι 3,5 ή 5 χρόνια το επόμενο; Γιατί έγινε αυτό;

Υπήρξε ποτέ άλλοτε εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποίο να το κάνεις και να μην ξέρεις πόσο καιρό κρατάει η ανοσία; Το αντιγριππικό ξέρουμε ότι είναι για ένα χρόνο. Το αντιπνευμονιοκοκκικό είναι εφ’ όρου ζωής, ένα άλλο είναι για πέντε χρόνια. Του κορονοϊού, πείτε μου, για πόσο είναι;».

«Σε αυτά να απαντήσει η ΝΔ. Σε αυτά να απαντήσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Δεν θα ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε από την ιατρική επιστήμη, επειδή κάποιοι στήριξαν το αφήγημά τους στην κονόμα κάποιων εταιρειών», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ