16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Αναβάλλεται επ’ αόριστον το παράλληλο πρόγραμμα, μετά τις αντιδράσεις των δανειστών

Ημερομηνία:

Αποσύρεται επ΄ αόριστον το παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο η κυβέρνηση προσανατολίζεται να φέρει μετά τις γιορτές και ύστερα από συνεννόηση με τους δανειστές. Για την απόσυρση ενημερώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χουλιαράκης το Euro Working Group όπου κρίνεται η δόση του ενός δισ. ευρώ

Το παράλληλο πρόγραμμα, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρήθηκε από τους εκπροσώπους των δανειστών, ότι είναι ακοστολόγητο. Σκοπός είναι στο μεσοδιάστημα να γίνει η κοστολόγηση των μέτρων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά και να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς σχετικά με το περιερχόμενο του νομοσχεδίου και την κάλυψη του ενδεχόμενου δημοσιονομικού κόστους.

Μετά τις αντιδράσεις των δανειστών οι οποίοι έκριναν πως πιθανώς να υπονομεύσει το τρίτο μνημόνιο που τηρεί και εφαρμόζει η Αθήνα, ηελληνική κυβέρνηση μπροστά στο ενδεχόμενο παγώματος της δόσης του ενός δισ. ευρώ, πραγματοποίησε σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και άλλους υπουργούς και αποφάσισε ότι το πολυνομοσχέδιο με το παράλληλο πρόγραμμα αποσύρεται.

Έκτακτη διάσκεψη Προέδρων της Βουλής

Συνεδριάζει εκτάκτως η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Σύμφωνα με πηγές, το θέμα της συνεδρίασης πιθανά έχει σχέσει με την αναβολή συζήτησης του νομοσχεδίου σχετικά με το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ