24.8 C
Chania
Sunday, October 6, 2024

Αναβρασμός στο πανεπιστήμιο Κρήτης – Σε αδιέξοδο οι φοιτητές

Ημερομηνία:

Σε αδιέξοδο δηλώνει ότι βρίσκεται μια μεγάλη μερίδα φοιτητών στο πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο, εξαιτίας του πλαφόν που τίθεται στα υποχρεωτικά μαθήματα, αλλά και λόγο της έλλειψης διδακτικού προσωπικού. Μάλιστα το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα μια νέα σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων, καλώντας κάθε φοιτητική παράταξη να συμμετέχει σε αυτές.  Ειδικότερα, η υποχρηματοδότηση των δημόσιων πανεπιστημίων ήταν και παραμένει το υπ’ αριθμόν ένα ζητούμενο και για τους φοιτητές του πανεπιστημίου Κρήτης, εκπρόσωποι των οποίων κάνουν λόγο για προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της δημόσιας παιδείας.
Μέλη της γραμματείας Ρεθύμνου του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, μιλούν και για τα προβλήματα που θ’ ανακύψουν στις σπουδές τους, εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών, όπου σε συνδυασμό με το πλαφόν φοιτητών στα υποχρεωτικά μαθήματα, έχει ως συνέπεια μια μεγάλη μερίδα φοιτητών να βλέπει το πτυχίο της ως ένα άπιαστο όνειρο.
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στο πανεπιστήμιο Κρήτης, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το μέλος του Μ.Α.Σ., Ελένη Χατζηραφτάκη προαναγγέλλει νέα σειρά κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα, καλώντας τους φοιτητές να δώσουν δυναμικό παρόν σ’ αυτές, προκειμένου, όπως λένε, να αρθεί κάθε πλαφόν και να μπορέσουν οι φοιτητές να πάρουν σεμινάρια από το τρίτο έτος σπουδών που είναι υποχρεωτικό.

Στέλλα Μαθιουδάκη – neatv.gr  

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΣΟΚ: Ζητείται ελπίς

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν το...

Τέμπη: Sold out η συναυλία στη μνήμη των θυμάτων

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία της προσεχούς Παρασκευής...