16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Αναιρέσεις 2016”: Προφεστιβαλικό αφιέρωμα στον Ελληνικό Εμφύλιο

Ημερομηνία:

Το φεστιβάλ “Αναιρέσεις” μετά από δύο χρόνια επιστρέφει στα Χανιά, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 1 Οκτώβρη

«Μια μεγάλη γιορτή, μια όαση πολιτισμού των κάτω, της σύγχρονα λαϊκής και νεολαιίστικης έκφρασης»,με πολιτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις που επιχειρούν να προσεγγίσουν κορυφαία ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής διαπάλης, υπόσχονται οι διοργανωτές και κρατούν το λόγο τους με ένα προφεστιβαλικό αφιέρωμα για τον ελληνικό εμφύλιο.

Συγκεκριμένα, στο νέο χώρο της λέσχης αναιρέσεων Χανίων (Νεάρχου 39) την Πέμπτη 15/9 στις 20.00 θα προβληθεί το “Άλλος δρόμος δεν υπήρχε” του Σ.Ψυλλάκη και την Παρασκευή 23/9 στις 20.00 θα προβληθεί το “Ο Ελληνικός Εμφύλιος”. Την Παρασκευή 23/9 θα ακολουθήσει Party για την οικονομική ενίσχυση του φεστιβάλ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ