26.8 C
Chania
Saturday, May 25, 2024

Ανακοίνωση Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων δήμου Χανίων

Ημερομηνία:

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων αποδοκιμάζει την ενέργεια του Σχολικού Συμβούλου Φιλολόγων Χανίων να καλέσει τους καθηγητές της ειδικότητας να μην επιχειρούν να καλύψουν τα κενά των μαθητών της Α΄ Λυκείου, αλλά να επικεντρώσουν την προσοχή τους στην ολοκλήρωση της παράδοσης της διδακτέας ύλης.
Η χρήση φράσεων που προκαλούν με τον κυνισμό τους, όπως «προχωράμε και όποιος αντέξει», ή «άρα τρέχομε», δε μας αφήνει αμφιβολίες σχετικά με τις προτεραιότητες που θέτει το Υπουργείο Παιδείας σε σχέση με την εφαρμογή του νέου νόμου για την αναδιάρθρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Δικαιολογημένα λοιπόν εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα παιδιά μας, ως αναλώσιμα σε ένα Λύκειο όπου το εκπαιδευτικό έργο συνεχώς υποβαθμίζεται και καταργείται η παιδεία ως δημόσιο αγαθό.

Σε τέτοιες πρακτικές και αντιλήψεις δηλώνουμε ότι θα αντιταχθούμε και θα παλέψουμε για τη δημιουργία ενός σχολείου που θα προσφέρει ουσιαστική μόρφωση και παιδεία, θα θέλγει τους μαθητές καλλιεργώντας το πνεύμα τους, αναπτύσσοντας την κριτική ικανότητά τους, παρακινώντας τους να συνεργάζονται και να αναζητούν τη γνώση. Ένα τέτοιο Λύκειο θα είναι λειτουργικό και αποτελεσματικό καθεαυτό και δε θα συνιστά προθάλαμο των ΑΕΙ και ΤΕΙ, ούτε θα οδηγεί τα παιδιά μας στην αποστήθιση και τα φροντιστήρια, στην εξάντληση και την απόγνωση, αλλά θα τους επιτρέπει να χαίρονται τη ζωή και θα τα διδάσκει πώς να είναι δημιουργικά κι ευτυχισμένα.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμεριστούν τους παραπάνω στόχους και να συμπαραταχθούν με τους γονείς στην προσπάθεια να κάνουμε πραγματικότητα το σχολείο των ονείρων μας, ακόμα και αν αυτό προϋποθέτει τη μη πειθάρχηση σε οδηγίες απαράδεκτες κι επιζήμιες για τη νεολαία και την κοινωνία.

Η Πρόεδρος: Μαλανδράκη Σοφία
Η Γεν Γραμματέας: Σταθάκη Θέμις

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ