26.8 C
Chania
Sunday, October 6, 2024

Ανακοίνωση Αγροτικού Συλλόγου πρώην δήμου Αρμένων για τη δακοκτονία

Ημερομηνία:

Με αφορμή την πρόσφατη σύσκεψη στη διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας για τη δακοκτονία έχουμε να πούμε:
Συμφωνούμε και επαυξάνουμε με τον κ.Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και τον κ.αρμόδιο αντιδήμαρχο Αποκορώνου ότι πρέπει να γίνει ο ψεκασμός και μάλιστα σωστός.

Συμφωνούμε ότι δεν πρέπει να πάει στα χέρια ιδιωτών και άσχετων με το αντικείμενο (αν και οι δήμοι αντικειμενικά συμπεριφέρονται όλο και περισσότερο σαν ιδιώτες).

Εκεί που διαφωνούμε είναι ότι η δακοκτονία –μία ανθυγιεινή εργασία- δε μπορεί να γίνει χωρίς να πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε αυτήν (που οι περισσότεροι είναι και αγρότες), έστω με τα μεροκάματα των περασμένων ετών που και αυτά δεν είναι η πραγματική πληρωμή του κόπου του εργάτη και της διάθεσης του τρακτέρ και του οδηγού.

Το να παραπέμπεται το σοβαρό αυτό ζήτημα στο αόριστο μέλλον, ανταποκρίνεται στη γενική κατεύθυνση ΕΕ- ελληνικών κυβερνήσεων, ότι η «ανταγωνιστικότητα της οικονομίας», θέλει εξευτελιστικά μεροκάματα. Αντικειμενικά, λέει στους παλιούς εργαζόμενους της δακοκτονίας «αν δεν σας αρέσει έτσι, έχει άνεργους αρκετούς να προσλάβω».

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ

Απαιτούμε:

1. Σωστή δακοκτονία

2. Πληρωμή των εργαζόμενων τουλάχιστον με τα περσινά μεροκάματα

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τα μηνύματα των υποψήφιων προέδρων μπροστά από την κάλπη

Οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν στην εσωκκοματική κάλπη....

Κρήτη: Η βροχή εκατομμυρίων προκαλεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο…

Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, σχετικά με...