32.8 C
Chania
Tuesday, June 18, 2024

Ανακοίνωση Αγροτικών Συλλόγων Αμυγδαλοκεφαλίου – Έλους – πρώην Δήμου Μηθύμνης σχετικά με την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κισάμου

Ημερομηνία:

Περιστατικά όπως αυτό που έγινε προ ημερών(μεταφορά τραυματία σε κλούβα λόγω μη διαθεσιμότητας ασθενοφόρου) μας φέρνουν διαρκώς στην επιφάνεια το “πάμε και όπου βγει”, στο χώρο της υγείας.

Σαν αγροτικοί σύλλογοι θέλομε να εκφράσομε την πλήρη αντίθεσή μας στην εγκατάλειψη, υποστελέχωση και αποδυνάμωση της πρωτοβάθμιας μονάδας υγείας του Κ.Υ. Κισάμου αλλά και των αγροτικών ιατρείων της περιοχής που καλύπτουν όλη τη Δ. Κίσαμο, τους κατοίκους της και την πληθώρα επισκεπτών τους καλοκαιρινούς μήνες. Την υποβάθμιση της καθημερινότητας μας από την έλλειψη υπηρεσιών υγείας.

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην γενική αποδυνάμωση και κατάργηση της δημόσιας δωρεάν δημόσιας υγείας σε όλα τα επίπεδα 1βάθμια 2βάθμια και 3βάθμια.

Τεράστιες ευθύνες, στην ολοένα και περισσότερο μετατροπή σε πανάκριβο εμπόρευμα της υγείας φέρνουν τα κόμματα εξουσίας που μέσα από τις κυβερνήσεις τους, με τη χρόνια υποχρηματοδότηση την έφεραν στο σημερινό χάλι.

Έχουμε πληρώσει με τον ιδρώτα μας το δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας και συνεχίζομε να πληρώνουμε από κρατήσεις στους μισθούς, στη φορολογία εισοδήματος, δια μέσου πολλών φόρων.

Αντί να έχουμε πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες όπως αρμόζει στην εποχή μας και στον πλούτο που παράγουμε όλοι οι εργαζόμενοι μιλάμε για τα στοιχειώδη.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους άλλους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες, τους υγειονομικούς, τους γιατρούς, τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας.

Όσο για την Δημοτική αρχή αντί να τρέχει να υλοποιήσει τις πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνηση καλά θα κάνει να συστρατευθεί με τους εργαζόμενους στις υγειονομικές υπηρεσίες και στα ΕΚΑΒ, τους κατοίκους του Δήμου για να στελεχωθούν με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό σε υγειονομικούς κατάλληλα εκπαιδευμένους.

Να προσληφθεί άμεσα το αναγκαίο προσωπικό στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Κισάμου προκειμένου η Δημόσια Υγεία να παρέχεται με σεβασμό και αξιοπρέπεια στην ανθρώπινη ζωή.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γήρανση: Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τρόπο να την επιβραδύνουν -ακόμα και να τη σταματήσουν

Επιστήμονες στη Βουδαπέστη πιστεύουν ότι κατάφεραν να «παραβιάσουν» τις...

Εξοχικές κατοικίες: Μεγάλη αύξηση στις κατασκευές – Οι ξένοι επιλέγουν Κρήτη

Σημαντική επιτάχυνση καταγράφουν οι κατασκευές νέων εξοχικών κατοικιών. Η αύξηση της...

Λιανεμπόριο: Στην Κρήτη η μεγαλύτερη αύξηση των πωλήσεων

Ημάχη με την ακρίβεια είναι αυτή τη χρονική στιγμή η σημαντικότερη αποστολή...