14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ανακοίνωση ΔΗ.Κ.ΚΙ: Στηρίζουμε τους Ελεύθερους Ανθρώπους του Γ. Τράγκα

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση ΔΗ.Κ.ΚΙ:

Για την πολιτική των συνεργασιών και το κάλεσμα των Ελεύθερων Ανθρώπων του Γ. Τράγκα          

Οι πολιτικοί χώροι της «λαϊκής δεξιάς και της «πατριωτικής αριστεράς», παρότι απ΄ τα χρεοκοπημένα – τεχνητά σχήματα Διαίρεσης του λαού σε αριστερούς και σε δεξιούς, που χρησιμοποιεί έντεχνα το πολιτικό κατεστημένο, δεν θεωρούνται όμοροι πολιτικοί χώροι, πιστεύουμε ότι μπορούν σήμερα να λειτουργήσουν και να δράσουν από κοινού.

Πιστεύουμε ότι μπροστά στην ιστορικών διαστάσεων λαίλαπα που αντιμετωπίζει ο τόπος και στην πρόκληση μη αντιστρεπτών αποτελεσμάτων σε βάρος του από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με την συναίνεση και συνενοχή του ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να συνασπιστούν (όπως συνέβη και στις μέρες της Εθνικής Αντίστασης) για τη δημιουργία ενός παλλαϊκού δημοκρατικού, ισχυρού πολιτικού ρεύματος Ανάκτησης της εθνικής μας κυριαρχίας – Ανόρθωσης του λαού και υπεράσπισης της χώρας. Για την αναστροφή μιάς πορείας που προορίζει την Ελλάδα, για δεύτερη φορά σε δέκα χρόνια, σε πειραματόζωο των Βρυξελλών και της διεθνούς των τραπεζιτών, και συγχρόνως σε έρμαιο των γεωπολιτικών αλλαγών και του Τουρκικού επκτατισμού. Την αναστροφή μιας πορείας που εμπνέεται πολιτικά και οραματίζεται την… επιστροφή μας σε «πέτρινα χρόνια».

Απαντάμε θετικά στο κάλεσμα των Ελεύθερων Ανθρώπων του Γ. Τράγκα και καλούμε κάθε δημοκράτη – πατριώτη, ιδιαίτερα όσους έχουν αναφορά στο σοσιαλιστικό πατριωτικό χώρο, σε συστράτευση. Συστράτευση κατ΄ αρχήν κατά του διαρκούς πραξικοπήματος των πολιτικών απαγορεύσεων και των οριζόντιων lock down, κατά της φυσικής εξόντωσης, με πρόσχημα την πανδημία, του «μικρού και μεσαίου μεγέθους» της Ελληνικής Οικονομίας, δηλαδή της πραγματικής οικονομίας, που ακολουθεί την φυσική εξόντωση από το 2.010 του δημόσιου τομέα.

Καλούμε σε συστράτευση και συνασπισμό, απέναντι στον προετοιμαζόμενο εκλογικό εκβιασμό. Στις μεθοδευόμενες εκλογές express με ένα λαό κυριολεκτικά εξουθενωμένο, δεμένο χειροπόδαρα, ώστε να υφαρπαγεί η ψήφος του. Για να στηθεί, με κάθε μέσον, με πρωταγωνιστή το καθεστώς Μητσοτάκη και δεκανίκι τον ΣΥΡΙΖΑ, η Οικουμενική των αέναων lock down που θα υπογράψει, υπό τη συγχορδία των επιχορηγούμενων ΜΜΕ, το νέο Μεγάλο Μνημόνιο και το οριστικό γκριζάρισμα του Αιγαίου. Θα υπογράψει τον πολιτικό ενταφιασμό της χώρας.

Οι διάσπαρτες δυνάμεις της Αριστεράς που ηττήθηκαν στις εκλογές του 2019 ή απείχαν, αλλά και όσοι απεγκλωβίζονται από υπάρχοντα σχήματα δεν πρέπει να μείνουν πολιτικά αδρανείς, ή να συμπιεσθούν στο ρόλο μιας άλλης εκδοχής της Παγκοσμιοποίησης και του γερμανοκρατούμενου ευρωπαϊσμού.

Η Αριστερά θα πρέπει να αξιοποιήσει τις μεγάλες αλλαγές που σημειώνονται σε τοπική και διεθνή κλίμακα. Πρέπει να είναι παρούσα, με τις δικές της θέσεις όπου ανάβει η σπίθα της ανατροπής απέναντι στην «μοναδική σκέψη» που οδηγεί σε 10/ετίες οπισθοδρόμησης και σε ένα νέο ολοκληρωτισμό.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ «ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ», ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΚΑΛΟΥΜΕ:

-Σε αντίσταση στις – για πρώτη φορά από το 1974 – απαγορεύσεις σε πρωταρχικές ελευθερίες και στοιχειώδη δικαιώματα, όπως της ελεύθερης κυκλοφορίας και του «συναθροίζεσθε», που επιβλήθηκαν με αφορμή την πανδημία και τώρα μονιμοποιούνται για να εγκαταστήσουν ένα νέο είδος εκφασισμού της πολιτικής και της δημόσιας ζωής. Να εισάγουν την χώρα σε μια τροχιά μόνιμης καταδίωξης του «εχθρού λαού» και κατασυκοφάντησής του ως εθνικιστή, λαϊκιστή, αρνητή, κ.ο.κ.

-Σε υπεράσπιση της πολιτιστικής και δημογραφικής μας ταυτότητας που προσφέρονται ως θυσία στον βωμό της Παγκοσμιοποίησης. Στην υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας και της συνέχειας του Ελληνικού έθνους – κράτους που απειλείται πλέον με ρευστοποίηση σε ολόκληρο τόξο Κύπρος-Αιγαίο-Θράκη, καθώς και από την εμφάνιση προϋποθέσεων αποσταθεροποίησης στα Βόρεια σύνορά μας με την διαβόητη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

-Σε ανυποχώρητη αντίσταση κατά των μνημονίων, των παράνομων δανειακών συμβάσεων, της εκχώρησης του εθνικού πλούτου και των λαοκτόνων αντιαναπτυξιακών πολιτικών που επιβάλλει στη χώρα μας η γερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση και η νεοφιλελεύθερη, παρασιτική Ελληνική ολιγαρχία που την υπηρετεί.

Η Ελλάδα, χωρίς την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και του ελέγχου της Οικονομίας της, χωρίς την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων και την δίκαιη διανομή του εθνικού της εισοδήματος, χωρίς στρατηγική Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, δεν θα υπάρξει.

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΣΑΝ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΟΘΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ.

"google ad"

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΖΟΥΝ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ! ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ