14.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Ανακοίνωση – Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αντίστασης για τους συλληφθέντες Τούρκους αγωνιστές

Ημερομηνία:

Οι τούρκοι αγωνιστές Cultekin Erol, Kaya Turgut, Pektas Deniz και Ozdemir Arzu συνελήφθησαν στην Αθήνα στις 15 και 18 Απρίλη από τη λεγόμενη αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία εισέβαλε στα σπίτια τους.

Οι τρεις πρώτοι έχουν εξάμηνη άδεια παραμονής στην Ελλάδα και ζητούν πολιτικό άσυλο καθώς διώκονται από την Τουρκία λόγω των δημοκρατικών τους αγώνων, ενώ ο Pectas είναι γερμανός υπήκοος. Η απέλαση της Ozdemir Arzu αποτράπηκε χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση των δικηγόρων της, μιας και οι ελληνικές αρχές την είχαν οδηγήσει στο τουρκικό προξενείο για να την απελάσουν στην Τουρκία.

Οι τέσσερις τούρκοι αγωνιστές συνελήφθησαν ταυτόχρονα με άλλους 13 συνολικά τούρκους αγωνιστές σε άλλες χώρες της Ε.Ε. (κυρίως στη Γερμανία). Οι 11 από τους 13 είναι πολιτικοί πρόσφυγες οι οποίοι είχαν εκτίσει ποινές πολύχρονης φυλάκισης στην Τουρκία, από το πρώτο κιόλας διάστημα της φασιστικής δικτατορίας του Εβρέν το 1980, αλλά και αργότερα….

Όλοι τους ουσιαστικά διώκονται για τις απόψεις τους και για τη δημοκρατική τους δράση. Με τις συγκεκριμένες συλλήψεις η Ε.Ε. και το ελληνικό κράτος καθαγιάζουν τις αντιδημοκρατικές έως ανοικτά φασιστικές πρακτικές του τουρκικού καθεστώτος. Αποτελούν ταυτόχρονα ένα ακόμη βήμα κλιμάκωσης της τρομοκρατίας και της καταστολής του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών της Ε.Ε. σε βάρος όσων αντιστέκονται στην πολιτική τους και διεκδικούν Ειρήνη- Δουλειά- Δημοκρατία και Ζωή. Όπως καταγγέλλουν οι τούρκοι αγωνιστές από τις φυλακές Κορυδαλλού η ελληνική αστυνομία τους συνέβαλε καθ’ υπαγόρευση της γερμανικής αστυνομίας .

Την Παρασκευή 8 Μάη στις 8.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο καλούμε κάθε δημοκράτη αγωνιστή της πόλης μας και κάθε συλλογικότητα που ενδιαφέρονται για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων στον τόπο μας για να συντονίσουμε από κοινού την κινητοποίησή μας και να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση την άμεση απελευθέρωση και την παροχή ασύλου στους τούρκους αγωνιστές.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΑ τους ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ – ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Της ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Γράμμα κρατουμένων της ΑΤΙΚ
Προς τον εργαζόμενο ελληνικό λαό και την κοινή γνώμη.

Είμαστε Τούρκοι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού, που μας συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία καθ’ υπαγόρευση της Γερμανικής αστυνομίας.

Μας συνέλαβαν με την κατηγορία ότι είμαστε μέλη της οργάνωσης TKP/ML, σε επιχείρηση με επίκεντρο την Γερμανία. Όσους από μας συνέλαβαν στην Γερμανία, την Γαλλία, την Ελβετία και εδώ, προσπαθούν να μας χαρακτηρίσουν τρομοκράτες και προαναγγέλλουν ότι η πολιτική μας δραστηριότητα είναι τρομοκρατική.
Όλα τα στοιχεία που απαρτίζουν τον φάκελο της Γερμανικής αστυνομίας, είναι οι δραστηριότητές μας με βάση την δομή και τις δημοκρατικές διαδικασίες της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη).

Η ΑΤΙΚ ιδρύθηκε το 1986, και είναι ο φορέας οργάνωσης των δεκάδων οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Όλες οι υφιστάμενες ενώσεις ιδιαίτερα στην Γερμανία είναι νόμιμες. Όλες οι διαδικασίες και οι δραστηριότητες είναι νόμιμες και δίκαιες. Επιπλέον, πουθενά στον κόσμο δεν μπορεί να θεωρηθούν τρομοκρατικές πράξεις οι δραστηριότητες που αντιτίθενται στις επιθέσεις και στην καταπίεση που υφίστανται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες εργαζόμενοι.

Δεν μπορεί να είναι τρομοκράτες αυτοί που πραγματοποιούν αυτές τις δραστηριότητες.
Το φασιστικό Τουρκικό κράτος, χαρακτηρίζει τις πολιτικές μας απόψεις και πεποιθήσεις ως τρομοκρατικές. Μας στέρησε εντελώς τις πολιτικές μας ελευθερίες. Γι’ αυτό το λόγο δεκάδες χρόνια, είμαστε αντιμέτωποι με φυλακίσεις, βασανιστήρια ακόμη και με δολοφονίες. Το τουρκικό κράτος επιδιώκει να προσεταιριστεί σ’ αυτή τη κατεύθυνση αρκετά κράτη της Ευρώπης και να τα χρησιμοποιήσει εναντίον μας. Η επιχείρηση ενάντια στην ΑΤΙΚ είναι το προϊόν αυτής της τακτικής.

Οι πολιτικές μας απόψεις και η δραστηριότητά μας θεωρούνται τρομοκρατικές από την πλευρά της «δημοκρατικής» Ευρώπης. Βιώνουμε επιθέσεις στα σπίτια μας, συλλήψεις και φυλακίσεις. Στερούμαστε την πολιτική μας ελευθερία. Παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε κατηγορηθεί ποτέ για παραβίαση των νόμων των Ευρωπαϊκών χωρών, συλλαμβανόμαστε και κατηγορούμαστε ως τρομοκράτες.

Απέναντι σ’ αυτούς που δημιουργούν τους πολέμους και αυτούς που τους στηρίζουν, που από κοινού δολοφονούν εκατομμύρια ανθρώπους, που οδηγούν χιλιάδες πρόσφυγες «στους δρόμους της ελπίδας», αυτούς που με εντολές και αποφάσεις τους ξεκινούν οικονομικούς πολέμους, που υποθηκεύουν τις ζωές των φτωχών λαών της Ευρώπης και τους καταδικάζουν στην φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, οι αγώνες και οι απόψεις των αγωνιστών δεν είναι τρομοκρατικές.

Καλούμε

Όλους τους Έλληνες εργαζόμενους, τους δημοκράτες, τους προοδευτικούς, τους επαναστάτες να ευαισθητοποιηθούν απέναντι σ’ αυτήν απαράδεκτη κατάσταση.

"google ad"

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ, ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΜΑΣ!

Erol Gültekin, Turgut Kaya, Deniz Pektaş
Φυλακές Κορυδαλλού 3 Μάη του 2015

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...