27.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Ανακοίνωση Λαϊκής Επιτροπής Ν. Χώρας για τον θάνατο συμπολίτισσάς μας λόγω διακοπής της παροχής ρεύματος απο την ΔΕΗ

Ημερομηνία:

Για άλλη μια φορά, έρχεται ακόμα ένας θάνατος, αυτή την φορά στη γειτονιά μας, να επιβεβαιώσει οτι μπροστά στα κέρδη, δεν λογαριάζονται οι ζωές των λαϊκών ανθρώπων ακόμα και για ένα αγαθό που θα έπρεπε να προσφέρεται δωρέαν.
Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα 56χρονης τετραπληγικής γυναίκας, η οποία χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη με αποτέλεσμα να πεθάνει μια ώρα έπειτα από τη διακοπή τη ηλεκτροδότησης του σπιτιού της. Σημειώνεται ότι πριν από λίγους μήνες ο ΟΓΑ της είχε κόψει και τη σύνταξη πού ελάμβανε.

Το τραγικό αυτό γεγονός αναδεικνύει τις επιπτώσεις από την πορεία απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας όπως προωθείται απο την ΕΕ και της ενταγμένης σε αυτή, πορείας ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Την μετατροπής της ηλεκτρικής ενέργειας σε πανάκριβο εμπόρευμα με πανάκριβα τιμολόγια, κομμένα ρεύματα, χαράτσια σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων εργατικών λαϊκών νοικοκυριών και εργασιακές σχέσεις -λάστιχο σε βάρος των εργαζόμενων της επιχείρησης.

Την ίδια ώρα που ο λαός στενάζει έπειτα απο κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ που έρχεται, η κυβέρνηση αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση αγωνιούν για το πώς θα ικανοποιήσουν καλύτερα το αίτημα του Συλλόγου Ελλήνων Βιομηχάνων για μείωση του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων. Δηλαδή για άλλη μια φορά να πληρώσει ο λαός μέχρι και το ρεύμα των βιομηχάνων, για να έχουν περισσότερα κέρδη!

Θα μας βρούν μπροστά τους! Είναι αδιανόητο να καταστρέφονται οικογένειες επειδή δεν κατάφεραν να πληρώσουν το λογαριασμό. Να μην αφήσουμε κανέναν αβοήθητο στο έλεος των τραπεζών, των ΔΕΚΟ, των πολυεθνικών και όλων όσων μετράνε την ζωή μας με τα ευρώ.

Οργανωνόμαστε στους χώρους δουλειάς μας και στην συνοικία, ένας για όλους και όλοι για έναν, εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα, να υπερασπιστούμε την επιβίωση των οικογενειών μας, την αξιοπρέπειά μας σαν εργαζόμενοι, το αποτέλεσμα της δικιάς μας δουλειάς που πάει στα χέρια των λίγων.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ