18.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Ανακοίνωση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΚΝΕ για το κλείσιμο του κολυμβητήριο

Ημερομηνία:

Η αναστολή λειτουργίας των τμημάτων του Εθνικού Κολυμβητηρίου Χανίων, που ανήκει στο υπουργείο Αθλητισμού, και το κλείσιμο και των 3 πισινών αναδεικνύει για άλλη μια φορά τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης , την αδιαφορία της όσον αφορά τις αγωνίες, τα όνειρα, την υγεία της νέας γενιάς. Έρχεται να δέσει με την ήδη εκρηκτική κατάσταση-υπολειτουργία του Εθνικού Σταδίου Χανίων, με τη μη χρηματοδότηση εδώ και 10 χρόνια για τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι, με τις μεγάλες ευθύνες για το θάνατο των 2 σπουδαστών στη Λάρισα, που πέθαναν επειδή δεν είχαν πετρέλαιο για να ζεσταθούν.

Την ίδια ώρα που οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο για το πετρέλαιο, φορτώνουν το κόστος λειτουργίας του κολυμβητηρίου στα ίδια τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Εδώ και 2 χρόνια έχει κλείσει η 50αρα πισίνα του κολυμβητηρίου, όπου η ομάδα πόλο του ΝΟΧ δίνει αγώνες στα κολυμβητήρια των Αθηνών. Ενώ οι μικρές  πισίνες του κολυμβητηρίου είχαν πετρέλαιο επειδή συνέβαλαν οικονομικά οι χρήστες, με αποτέλεσμα τώρα να βρισκόμαστε μπροστά στο κλείσιμο του κολυμβητηρίου.

Φτάνει πια! Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να σταματήσει. Εδώ και τώρα να δοθεί λύση. Να εγκριθεί το απαραίτητο κονδύλι για την αγορά επαρκούς ποσότητας πετρελαίου.

Πρώτα απ όλα οι νέοι να μην δεχτούν αυτή την κατάσταση, να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για δωρεάν μαζικό λαϊκό αθλητισμό, για εγκαταστάσεις που θα καλύπτουν τις ανάγκες στην άσκηση, στην υγεία. Το σύστημά τους μπαίνει εμπόδιο, καθώς όλοι μαζί κράτος ,κόμματα της ΕΕ, τοπική διοίκηση έχουν αποφασίσει ότι την κρίση θα την πληρώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας.

Την ώρα που το κράτος δίνει εκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεις στον επαγγελματικό αθλητισμό, που ετοιμάζεται να ποτίσει με τη σέσουλα τη νεολαία με το δηλητήριο των ναρκωτικών με το νέο νομοσχέδιο που φέρνει, σχεδιασμένα οδηγεί τα ερασιτεχνικά σωματεία και συλλόγους στον αφανισμό και τον οικονομικό στραγγαλισμό.

Η επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου να γίνει υπόθεση του ίδιου του Χανιώτικου λαού, των μαζικών φορέων, των σωματείων. Γονείς μέσα από τους συλλόγους γονέων και μαθητές μέσα από τα μαθητικά τους συμβούλια να πάρουν πρωτοβουλίες, να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην αθλητισμό, στην υγεία- κόντρα στα πρότυπα του συστήματος: τα ναρκωτικά, τον ατομισμό, την παθητική στάση ζωής.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΚΝΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ